kahvetrip
Barista
Hindistan’da “çay” anlamına gelen “chai”nin en sık tüketilen şekli olan Chai Masala, bu bölgede yetiştirilen çayların çeşitli baharatlar ile karıştırılmasıyla elde edilen özel bir karışım. Ben de Hindistan seyahatimden getirdiğim paketten faydalanarak bu çay ve nasıl hazırlanacağı konusunda bir video çektim. Aslında Masala Hint dilinde baharat veya baharat karışımı anlamına geliyor. Bendeki pakette siyah çayın yanı sıra kakule, tarçın ve zencefil de var. Anason, muskat gibi başka baharatlar da kullanılabiliyor. Tabii bu çayın ayırt edici özelliği sütle tüketilmesi. Özellikle espresso makinesinde köpürtülmüş süt daha da iyi sonuç veriyor. Zengin baharat kokularıyla ve kendine has kültürüyle müsemma Hindistan'ın ufak bir çay paketine sığması hayranlık uyandırıcı! Sonucu da fazlasıyla beğendiğimi söylemeliyim. Daha fazlasını merak edenler videodan faydalanabilir 
