• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Markasız ucuz CNC420 çekirdek değirmen

smallvictories

Yeni Üye
İsim
fatih
Daha fazla  
İsim
fatih
Herkese merhaba, kahve içmeye yeni başladım. V60 ile demlemekteyim lakin internetten gelen kahveler bazen beklemiş oluyor o yüzden kendim öğütmek istiyorum. Giriş seviyesinde V60'da demlenmeye uygun kahveler öğütmek için el değirmeni almaya karar verdim. Öğrenci olduğumdan pahalı bişi alamam. 1-2 gündür araştırıyorum bulduğum en ucuz paslanmaz çelik çekirdekli el değirmenini aşağıya bırakıyorum.

Şorum şu; CNC420 çekirdekleri (timemore, hero gibi ucuz ürünleri olanlar) hepsinde ortalama aynı mıdır? Bi de bu değirmenlerin kullanım süresi ortalama ne kadardır tahmini ?

Çelik dişli bu değirmenler, tahminen günde 1 kişilik kahve için 5 sene kullanılır. 10 sene de mümkün.
CNC420, satıcının uydurduğu bir kod olsa gerek. Ben de elimizdeki değirmenin modeli belli oldu diye umutlanmıştım. 420, çeliğin kodu olabilir. 316L gibi.

Son düzenleme:
CNC420 sanırım CNC makinesinde işlenmiş s420 serisi paslanmaz çelik anlamına geliyor. Bu çekirdeğin kullanım süresini doldurmak pek mümkün değil anladığım kadarıyla. Peki CNC'de işlenmiş s420 paslanmaz çelik türünden üretilmiş olan öğütücü çekirdekleri her markada acaba aynı kalitede midir? Yoksa bu ürünü ucuz yapan markasız oluşu ve dış kozmetiğine önem gösterilmemesi mi ? Fikriniz varsa paylaşın lütfen.

Bu ucuz değirmenlerin bıçağı CNC ile işlenmiş ve çeliği 420 olsun. Acaba pahalı olan değirmenlerdeki durum nedir? Onların çeliği farklı mıdır? Nasıl işlenir?

Bir ara kesici kısmın 3usd gibi toptan fiyatı olduğu bildirilmişti. Yani bu ucuz değirmenlerde fiyatı oluşturan büyük bir kısım kesici değil de kozmetik, ergonomik durumlar ve pazarlama taktikleri oluyor.

Başka bir konu da çinlinin yalan söyleme ihtimali. Kullanıcı, çeliğin gerçekten vadedilen nitelikte olduğunu araştırmaz diye düşünmüş olabilir.

Son düzenleme:
Anladım. Peki el değirmenlerinin ömrünün bitmesinin nedenleri genelde ne oluyor?
Bir üst seviye değirmene geçme isteği.

Geçici bir heves olmadığını anlayıp daha fazla ilgilenmeye başladıkça değirmeni değiştirmek isteyebilirsiniz kısa sürede.

Bozulma konusunda da plastik aksamlar daha kısa ömürlü oluyor doğal olarak. Kesici veya milden ziyade dengeleyici parçalar zarar görebiliyor.

Geri