• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık 🍄Kuzugöbeği (Morchella esculenta) mantarı🍄

Porcingoss

Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Değirmen
Kinu
Ekipmanlar
V60, V60 02 KASUYA Model, Aeropress, Crystal Eye B75, Kalita 102
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Arnavutköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beşiktaş

Herkese Merhaba 🙋‍♂️

Konumuz Kuzugöbeği Mantarı🍄

Öncelikle bu mantardan kısaca bahsedecek olursam ilkbahar aylarında karların erimesinden sonra gelen ilk yağmurlarla görülmeye başlar. Çam ve meşe ormanlarından görülür. Kısa bir dönemi vardır. Nadir bulunan mantarlardandır ve bulması epey zordur. Yani benim için bulması çok zor akşama kadar ormanda dolaşarak hiç bulamadan döndüğüm olur belki bir iki tane görebilirsem şanslıyımdır 😁. Bendeki mantarlar Denizli'nin 1450 rakımlı Hayrettin Yaylası çevresindeki çam ve meşe ormanlarından toplandı. Köylüler bu dönemde ormanlarda adım atılmadık yer bırakmazlar, bunu ticari olarak bir geçim kaynağı olarak yapanlar vardır. Toplanan mantarlar Fransa'ya ithal edilir. Fransız mutfağının gözdesidir. Yıllar evvel 3 tane morchella mantarıyla yapılmış bir tabağın 15 euro fiyatı olduğunu görmüştüm. Lezzet bakımından dünyada bizim ülkeden toplananların aranır olduğun olduğu söyleniyor. Benim ailemde çok iyi morchella avcıları vardır. Dayımın bu konuda rekoru var ve rekoru hala elinde tutuyor 👑

Ailem topladıkları mantarlardan ipe dizip kuruttukların bize de gönderdiler (İst-Eyüpsultan). Gönderdikleri mantarlar bizim saklayıp tüketeceğimizden fazla (fazla deyince aklınıza kilolarca morchella gelmesin toplasan yarım kilo bile gelmez😬). Denemek isteyenler olur belki diye bunlardan 50 şer gramlık veya 100 er gramlık olarak satmayı düşünebilirim. Ev baristalığına yeni giriş yapıyorum ve ilk olarak kaliteli bir değirmen siparişi vererek başladım. Bu ayki maaşı nerdeyse değirmene yatırdım diyebilirim 😁 o yüzden mantarları gözden çıkarsam sorun olmaz 😬

🍄🍄🍄

Geri