• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Man vs. Machine (Münih)

cagrierdogan

Barista
Uzun müddettir hedefimdeydi, denemek bugüne kısmetmiş.
Kavrumlarını daha açık bekliyordum fakat herhangi bir yanıklık, is kokusu vs. almadım Kosta Rika çekirdeğinden. Etiyopya'yı henüz denemedim.
Kosta Rika'da canlı bir asidite var, biraz da olsa yeterince çözünmemişlik hissi verdi, bir sonraki demlemede daha iyi anlaşılır vaziyet. Dediğim gibi, kavrum gözüme koyu gelse de bardaktaki sonuç öyle hissettirmedi.
Paketleri geri dönüştürülebilir ve alüminyum içermiyormuş.
Manifestolarında robusta kavurmadıklarını, sadece SCA 80+ çekirdeklerle çalıştıklarını, Probat kullandıklarını, "bazılarının Nordik ve açık, kendilerininse dengeli ve tatlı olarak niteledikleri" bir kavrum tarzını benimsediklerini söylüyorlar. Dengeli olduğunu ben de söyleyebilirim, tatlılık konusunda ümitvarım.
Logolarını beğeniyorum.

1640801440920.png

Etiyopa Diima Chelbesa Coffeevine aboneliği ile bir kaç ay önce gelmişti.

Omni kavrum olduğundan dikkatli demlemek lazım. Kavrumu orta kavrumdu. Açık değildi.

Hala öyleyse, espressosu güzeldi, filtre için de 88-89C ile başlamanızı öneririm.

Şöyle bir sepet oluşturdum sonra baktım aynı kahvelerden ikişer tane söylesem de shipping bedeli değişmiyor. Sipariş vermeyi düşünüyorum, ortak olmak isteyen var mıdır? (Bursa'da oturuyorum ancak kahveler bana ulaşınca kargolayabilirim)

1711831013801.png

Şöyle bir sepet oluşturdum sonra baktım aynı kahvelerden ikişer tane söylesem de shipping bedeli değişmiyor. Sipariş vermeyi düşünüyorum, ortak olmak isteyen var mıdır? (Bursa'da oturuyorum ancak kahveler bana ulaşınca kargolayabilirim)

Ekli dosyayı görüntüle 32845
Birebir aynı kahve yerine farklı kahveler ekleyip yari yarıya bölüşebilirsiniz, aynı 4 kahve yerine farklı kahve deneyimi olur, tavsiyem olsun

Dün abim sağolsun Almanya seyahatinden bana hediye olarak getirmiş bu Man vs. Machine kahvelerini, Münih'ten almış. Henüz denemedim ama bir kaç gün sonra deneyip, sonuçları yazarım. V60 için tavsiye istemiş bu kahveleri önermişler. Sanırım Jairo Arcila infüze bir kahve honey işleme, diğeri de Brezilya natural. Güzel kahveler gübi. Screenshot_20240613_200919.jpgScreenshot_20240613_200954.jpg
Beğendiğiniz bir çekirdek var mı şu an satışta olan? Yıkanmış kolombiya, yıkanmış kenya ve doğal etiyopyalar var.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240613_200931.jpg
    Screenshot_20240613_200931.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 15
Yazdan kalma bir Münih öğleden sonrasında mola için uğradığım yerleden biri. Elimde fazla kahve olmasın rağmen Kafein Kültür'de 50gr. özel fiyatlarla satılan ama bire bir aynı kahve mi olup olmadığını bilmediğim La Palma & El Tucan. Tasarımı da beğenince denemek istedim. 250 gr 23 EUR civarı.

Diğer kahveyi ise kahvaltı için uğradığım Faber'den aldım. Panama'dan Naturel bir Geisha varyete. Kavurucu Çekya'dan Doubleshot. 100 gr. 23.5 EUR ödedim.

Bu ayarda zaten ülkemizde pek de nitelikli çekirdek veya kavurum yok, üstelik vasat kahvelerde bile milli ve yerli kavurucuların fiyatları arşa değmek üzere.

IMG_2934.jpegIMG_2935.jpeg

Son düzenleme:
Geri