• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Macap M2E On Demand Espresso Kahve Değirmeni hakkındaki düşünceleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xenonman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xenonman

Üye
İsim
Burak Erenoğlu
Daha fazla  
İsim
Burak Erenoğlu
Espresso Makinesi
Nespresso
Değirmen
Melitta Molino/Molent G50
Ekipmanlar
Melitta Optima Timer/V60/Mokapot/French Press/Delter Coffee Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Kahve değirmenlerinde ki son zamanlarda meydana gelen aşırı fiyat artışlarından dolayı,bakmış olduğum Eureka Mignon Perfetto ve Specialita ile
Single Dose arasında karar verememişken karşıma çıkan ve tam bir F/P ürünü olan MACAP M2E ile kafam ciddi şekilde karıştı.

MACAP İtalyanların ilk üç üretici içerisinde olan meşhur bir markası ve ülkemizde de büyük kahve zincirlerinin ürünlerini kullandığı bir marka
olarak gördüm.

Ürünü marka ve model olarak kullanan dostlardan fikir almak isterim.

Macap M2E safkan bir espresso değirmenidir. Bu marka genelde endüstriyel modeller ile biliniyor ve ev kullanıcılarına çok hitap etmediğinden ve modlanmadığı için single doz veya körük modlarını uygulamak zor olabilir. Zero retention hedefiniz varsa modlamak mignon serilerine göre biraz uğraştırabilir. Thingiverse baktım 3d yazıcı ile yapılmış pek mod yok. Onun dışında stok haliyle "hopper" doldur "dialing" yap, süreyi gir, her seferinde standart shot için çok iyi bir ürün. Fiyatı ise muadillerine göre gerçekten uygunmuş. Teknik özellikler, mikrometrik ayar, marka ve model ve ufak yapısı ile espresso özelinde ev kullanıcısı için tercih edilebilir bir ürün gibi duruyor.

Bu arada macap geçtiğimiz yıl sonunda mignon alternatifi Leo 55 adıyla 2 model çıkartmış ancak ülkemizde bu modeller bulunmuyor.

Son düzenleme:
Eureka ile aralarında fiyat olarak nasıl bir fark var? gördüğüm kadarıyla specilieta ile araısnda çok fark yok.
teknik olarak incelediğimizde specilieta 55 mm disk çapı ve 310W gücüyle bir tık önde bile denilebilir, ek olarak single dose için modifikasyonu yapılabilir daha çok ev kullanıcısına hitap eden bir öğütücü.
Hamid beyin dediği gibi Macap daha çok ticari olarak durduğu ve modifikasoyna açık olmadığı için benim tercihim specilieta'dan yana olur.

Eureka ile aralarında fiyat olarak nasıl bir fark var? gördüğüm kadarıyla specilieta ile araısnda çok fark yok.
teknik olarak incelediğimizde specilieta 55 mm disk çapı ve 310W gücüyle bir tık önde bile denilebilir, ek olarak single dose için modifikasyonu yapılabilir daha çok ev kullanıcısına hitap eden bir öğütücü.
Hamid beyin dediği gibi Macap daha çok ticari olarak durduğu ve modifikasoyna açık olmadığı için benim tercihim specilieta'dan yana olur.
Piyasada macap m2e 8.500 civarına gördüm, specialita da 9-9.5 civarında bulunabiliyor. Bu fiyat farkıyla Specialita teknik olarak ve modlama kolaylığı ile öncelikli tercihim olurdu. Bu değirmen ancak 6-7 bin bandında alternatif olabilir.

Piyasada macap m2e 8.500 civarına gördüm, specialita da 9-9.5 civarında bulunabiliyor. Bu fiyat farkıyla Specialita teknik olarak ve modlama kolaylığı ile öncelikli tercihim olurdu. Bu değirmen ancak 6-7 bin bandında alternatif olabilir.
@DragonFly selamlar,

Öncelikle detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.Fiyat bandı olarak MACAP M2E 8.500-9.000 TL arasında ve Eureka Specialita ve Perfetto
şu anda 9.200-9.500 TL civarında ancak EspressoPerfetto'da ön sipariş olarak var ve tahmini Mayıs ortası teslim edecekler.
Bu fiyat bandında Eureka'nın farklı bir firmada olup olmadığından bilginiz var mı?

şu linklere bakınız,

Kahve değirmenlerinde ki son zamanlarda meydana gelen aşırı fiyat artışlarından dolayı,bakmış olduğum Eureka Mignon Perfetto ve Specialita ile
Single Dose arasında karar verememişken karşıma çıkan ve tam bir F/P ürünü olan MACAP M2E ile kafam ciddi şekilde karıştı.

MACAP İtalyanların ilk üç üretici içerisinde olan meşhur bir markası ve ülkemizde de büyük kahve zincirlerinin ürünlerini kullandığı bir marka
olarak gördüm.

Ürünü marka ve model olarak kullanan dostlardan fikir almak isterim.

Ben de bu 3'ü arasında kalmıştım :) Ön sipariş ve bekleme durumundan dolayı biraz da zorunlu olarak faustino ile yoluma devam ediyorum. Yine de bu 4'ü arasından Specialita'yı tercih ederdim.

MACAP'ın Motor gücü 220W ve burr çapı 50mm. dediğiniz gibi fakat ben ev barista olarak Espresso makinam yok ve sadece diğer pour over,Aeropress,French Press ve Filtre kahve için çözüm olarak iyi geldi, yorumunuz ne olur rica etsem?

Mignon serisinde hepsi işinizi görür, ufak konfor farklılıkları var aralarında ama hepsi tank gibi cihazlar. Specialita biraz farklı olabilir diskleri 55 mm, öğütüm kalitesini görece etkileyebilir ama çok gerekli mi? O seviyede kahveler içiyor musunuz? Damağınız o kadar gelişmiş mi? Bu soruların cevabı ‘ehh işte’ ise bence filtro alın geçin, yok bütçem yeterli, ilerde alır yürürüm bu işte diyorsanız diğerleri de yanlış seçim değil, zero modelini hiç kullanmadım ve görmedim, yorum yapamayacağım

Espresso makinam yok ve sadece diğer pour over,Aeropress,French Press ve Filtre kahve için çözüm olarak iyi geldi
Adı geçen değirmen bu yöntemler için çok uygun değil, daha ziyade espresso odaklı bir üründür. Bahsettiğiniz demleme yöntemlerinde hızlı ve pratik bir şekilde farklı öğütme seçeneklerine geçmek gerekirken bu değirmende mikrometrik ayar bulunmaktadır. Pour over yöntemler için Mignon Filtro, Mignon Perfetto, Mignon Casa, Mignon Crono, Fellow Ode, Baratza Encore gibi değirmenler daha uygun olacaktır.

Macap M2E ben de düşünüyorum. Aldınız mı acaba ?

Geri