• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Leveler Gerçekten İşe Yarıyor mu? (Aka macaron tamper, distribution tool, düzleştirici)

İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Merhabalar, leveler'e her zaman para tuzağı gözüyle bakmıştım; ama son zamanlarda düz olmayan tamp, channeling gibi sorunlardan sonra bir tane aldım. Kendi deneyimime göre çöpe gitmekten kurtardığı kahvelerle her türlü kendisini amorti eden bir aletmiş bu. Hatta tamperden daha önemli diyebilirim. Kahveyi dağıttıktan sonra parmakla bastırarak kontrol ettim, puckta her yerde eşit sıkışma var. Zayıf shot ihtimalini epey azaltıyor. Sadece yüksekliğini doğru ayarlamak lazım.

channeling'i ben 3 asamada asiyorum:
1) bardaga grind edip sonra portafiltreye iyice karistirip dokuyorum
2) metal parcasiyla dagitiyorum
3) leveler ile bosluklari yok ediyorum
(4) tampliyorum
tamplemezsem shower screen'e puck yapisiyor, yine kotu shot olmuyor ama ne gerek var? illa shower screen icine bir seyler giriyor tamplemedem
yani leveler yuksekligi de cok derin degil, tamplemek sart gibi bir yerde benim icin.

ben aliexpress'ten aldim $22 / 40tl de gumruk verdim. tr uretim pahali geldi acikcasi.

Tamp konusunda katılıyorum, ben de mutlaka tamp yapıyorum. Ama leveler ile tamp çok daha kolay hale geliyor. Ben de n11'den 320 TL'ye aldım. Yerli olanı almak isterdim; fakat daha pahalıydı. Yerli olanın ayar mekanizması gördüğüm kadarıyla daha iyi, ama sürekli değiştirdiğim bir şey olmadığı için fiyatından dolayı motta ile ilerledim.

Espresso konusunda okumalarda buna denk geldim :) konuyu hortlatayım.
Ben de leveler almayı düşünüyorum. Aliaexpress de 58mm TR geliş giyatı 260 TL gibi rakamlara leveler buldum. Ancak durum şu ki benim tamper 58.55 mm, normalde 58.55 mm leveler (lelit) almam en doğrusu ama onun da da fiyatı 820 TL. Benzer çekilde Aliexpress deki 58.5 mm levelerların da fiyatları yüksek. 0.5 mm fark sorun yaratır mı emin olmadım ? Siz ne dersiniz.

Leveler alma niyetimi de özetlersem ; tamp yaptıktan son portafiltera baktığımda, kahve yüzeyinin portafilter çizgisine uzaklığı her yönde aynı olmuyor. Yani güz zeminde tamp yapsam dahi eğimli oluyor, bunu leveler ile çözebilirim düşüncesindeyim.

Espresso konusunda okumalarda buna denk geldim :) konuyu hortlatayım.
Ben de leveler almayı düşünüyorum. Aliaexpress de 58mm TR geliş giyatı 260 TL gibi rakamlara leveler buldum. Ancak durum şu ki benim tamper 58.55 mm, normalde 58.55 mm leveler (lelit) almam en doğrusu ama onun da da fiyatı 820 TL. Benzer çekilde Aliexpress deki 58.5 mm levelerların da fiyatları yüksek. 0.5 mm fark sorun yaratır mı emin olmadım ? Siz ne dersiniz.

Leveler alma niyetimi de özetlersem ; tamp yaptıktan son portafiltera baktığımda, kahve yüzeyinin portafilter çizgisine uzaklığı her yönde aynı olmuyor. Yani güz zeminde tamp yapsam dahi eğimli oluyor, bunu leveler ile çözebilirim düşüncesindeyim.
eğimli kısım baş parmakla tamp ettiğiniz kısımsa tüm parmakları kullanarak düzeltebilirsiniz. tamper gövdesi elinize büyük geliyor olabilir.
(avucunuzu tamperin üst kısmına yerleştirip parmakları çelik kısıma uzatın, rahatça değmiyorsa tamp esnasında ister istemez gücü baş parmağa veriyor olabilirsiniz.)

WDT > Leveler der giderim :cool:

TDS ölçümlerinde de WDT ile daha yüksek sonuçlar alınmakta, hatta Youtube'da The Real Sprometheus'un deneyleri mevcut, sonuçları kantitatif olarak karşılaştırıyor.

Geri