• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Leveler- Düzleştirici

Uzun zamandır espresso tüketiyorum ancak son zamanlarda artık tamping olayından biraz sıkılmaya başladım çünkü gerçekten düzgün bir tamping için levelerın şart olduğunu düşünmeye başladım, zaten hızlıca yapıp tüketmek istiyorum ancak portafiltre de kahve düzgünleştirip sonra tamp etmek gerçekten bir toolsuz zor gibi görünüyor. Mokkanın levelerini almak istedim ancak mokkanın levelerında maalesef düzgün bir ayarlama olduğu konusunda şüphelerim var çünkü düzleştirdikten sonra tamping içinde bir alan kalması gerekiyor bunun içinde levelerın ucu çok derin olmaması gerekli gibi.

Bu video da Metin bey'in kullandığı pullman enfes bir seri ancak tabiki de çok pahalı. Sorum şudur acaba piyasadaki diğer leveler toollar ile bu videodaki gibi bir verim almak mümkünmüdür? Motta levelerla özellikle de? kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Teşekkürler.

Ben motta kullanıyorum. Seviye ayarı da yapmak mümkün. Ben şahsen memnunum. Bu arada n11de espresso perfettoya vs göre daha uygun fiyatı.

18gr sepet için leveler'i nasıl bir boyda kullanmak lazım? Uzun bıraktığımda verimli olmadı sanki döndürürken dümdüz yapmadı gibi geldi. Kısa ayarlayınca da sadece yüzeyi düzeltti aşağısı yine aynı kaldı gibi hissettim. Kimi leveler ile işlem yaptıktan sonra tamp gereksiz diyor. Biraz bilgi ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

• ADB083B8-795A-41AC-8B97-520DF5E30170.jpeg
    ADB083B8-795A-41AC-8B97-520DF5E30170.jpeg
    117.9 KB · Görüntüleme: 37
  • 8C7505DA-8D10-496F-B274-0819CC7ED2E0.jpeg
    8C7505DA-8D10-496F-B274-0819CC7ED2E0.jpeg
    114.2 KB · Görüntüleme: 35
18gr sepet için leveler'i nasıl bir boyda kullanmak lazım? Uzun bıraktığımda verimli olmadı sanki döndürürken dümdüz yapmadı gibi geldi. Kısa ayarlayınca da sadece yüzeyi düzeltti aşağısı yine aynı kaldı gibi hissettim. Kimi leveler ile işlem yaptıktan sonra tamp gereksiz diyor. Biraz bilgi ihtiyacım var.
Bearbarista leveleri mi kullanıyorsunuz

Merhaba

Ben kullanırken tamp işlemine 2-3 mm civarında sıkıştırma payı bırakacak kadar kalacak şekilde kullanıyorum. Düzleştiricide amaç tamp işlemine olabildiğince düz bir yüzey bırakıp bütün kahvelerin aynı derecede sıkışmasını sağlamaktır. aslına bakarsanız bu işlem için düzleştirici tek başına yeterli olmayabiliyor. çekirdek kahveyi öğüttükten sonra portafiltreye aldığınızda belli bölgelerde daha fazla yığılma oluyor bu bölgelerdeki yığılmayı ve topaklanmayı wdt yardımıyla ya da portafiltreye elinizle vurarak olabildiğince düzlemeniz gerekmektedir. Bu şekilde uyguladığınızda en verimli şekilde kullanmış olacaksınız.

Son düzenleme:
Geri