• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Leuchtfeuer Kaffeerösterei (Wedel, Hamburg, Almanya)

İsim
Emre Yıldırım
Daha fazla  
İsim
Emre Yıldırım
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
Peak Water, Fellow Stagg EKG, Acaia Pearl. Kullanım sıklığına göre: Kalita, Hario v60, Aeropress, Chemex.
Birkac kez siparis vermedigim kavurucular hakkinda genel bir yorum yazmamak en dogrusu tabi. Fakat yakin zamanda kesfettigim bu ilginc kavurucu icin toplu alim tartismalarini sabote etmeyecek bir baslik acmak ve bazi cekirdek yorumlarimi eklemek istedim -zira hem burdaki degerli insanlar sayesinde ogrendigim bir kavurucu oldu, hem de epey iyiler!

Kavurucu: Leuchtfeuer Kaffeerösterei (Hamburg, Almanya)
Cekirdek: Siga Sunda, Endonezya (Frinsa Collective, Natural Anaerobic, 72h bag fermented)
Ogutucu: Comandante C40 Nitro Blade (24 click)
Su: Peak Water'dan gecirilmis Kopenhag sebeke suyu, 93 oC, Fellow Stagg EKG kettle
Ekipman: Hario v60, Cafec Abaca filtre
Recete: 16/250, 50 gr/30", kalani 1'30"a dek tek dokusle

Bu forumdaki Yurtdisi Kahve Firmalari basliginda ilk kez gordugum Alman Leuchtfeuer'i incelerken, 125 gr'lik paket secenegi de sunduklarini gorunce siparis vermek istedim. Siparisim bugun ulasti, ilk denedigim cekirdekle ilgili kimi bilgi ve yorumlari da sizlerle paylasmak istedim.

Pek Endonezya cekirdegi deneyimim yok, denedigim 4-5 Endonezya cekirdeginden de aklimda kalan pek yok acikcasi. Bu cekirdegi secerken hem biraz Endonezya damagi tecrubem olsun diye, hem -cok hastasi olmadigim- natural damagima belki bir katkisi olur diye, hem de biraz macera olsun diye dusundum. Beklentim de cok yuksek degildi isin asli.

Kahveyi yukaridaki receteyle demledikten sonra biraz havalandirdim ve kokladim: Burunda iki ana kokuyu baskin buldum. Ilki, cok sasirtici olmayan findiksi/nougat'msi, hafif bir koku. Ikincisi ise epey sasirtici bicimde neredeyse keskin diyebilecegim bir dereotu kokusuydu! Natural cekirdeklerin burun ve damaginda baskin olan fermentasyon urunlerinin kokusunu pek alamamis olmam da sasirticiydi. Fakat itiraf etmem gerek, kahve burunda boyle olunca lezzetinden biraz suphe etmedim degil.

Ilk yudumda sakin bir govde, findik ve baharat notalari, hatta biraz karabiber aciligi belki.. ikinci yudumla birlikte ise kokuda sasirtan dereotunun kendini gostermesi! Ona eslik eden cok belirgin bir mango aromasi ve asiditesi. Bunlarin hepsi basta tarif etmeye calistigim baharatli govde ustunde cok ama cok dengeli, cok elegan bir sekilde tasiniyor, komplekslesiyor, uzunca, asidik ve gayet aromatik bir bitisle sonlaniyor. Asla konvansiyonel bir cekirdek degil, "ne ictim ben az once" diye merakla bir yudum daha aldiran, cok ozenli bir kavrum profili oldugu her halinden belli olan, cok cok macerali bir cekirdek. Macerali demisken, yeni baslayanlar icin biraz fazla macerali olabilir belki, ama hele natural seven kahve damaklari icin siddetle onerebilirim.

Sonucta, iyi bilmedigim fakat potansiyeli oldugu her halinden belli olan bir teruar, duzgun islenmis ve cok iyi kavrulmus bir cekirdek, fincanda tipki kavurucu notlarinda yazdigi gibi 'funky', parlak ve kompleks bir sonuc: 8.5/10

Hyper Funk.jpg

Geri