Senin işin uzunCevabınız için teşekkürler. Öğütücü markası Eureka mignon zero single dose. Kahve lavazza kullanıyorum. 3. seviye de öğütüm yapıyordum biraz daha küçülteyim.
Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyimSenin işin uzunAma pes etme eninde sonunda mükemmel espressoya ulaşacaksın.
Forumda espresso konusunu takip et, eski mesajları oku. "Espresso yaparken karşılaşılan sorunlar" başlığı da çok faydalı olacaktır. Espresso çok sert geliyorsa yavaş yavaş önce americano, sonra lungo, daha sonra espressoya geçebilirsin.Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyimBen genel de latte içiyorum. Espresso içimine daha başlamadım. Çok sert geliyor.
Bir de lavazza bildiğim kadarıyla koyu kavrum, istediğiniz incelik ayarını ve 8-9 bar seviyelerini iyice kavradıktan sonra orta kavrum çekirdek muhtemelen o kadar sert gelmeyecektir. Yine arkadaşın dediği gibi lungo ile de başlayabilirsin. Ben espresso içerim normalde, ama italyan kavrumda gerçekten çok sert oluyor.Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyimBen genel de latte içiyorum. Espresso içimine daha başlamadım. Çok sert geliyor.
Valla her gün iftar dan sonra deneyeceğim ama önce bar olayını halletmem lazım. Bar düşük olursa ne gibi eksisi oluyor peki ?Bir de lavazza bildiğim kadarıyla koyu kavrum, istediğiniz incelik ayarını ve 8-9 bar seviyelerini iyice kavradıktan sonra orta kavrum çekirdek muhtemelen o kadar sert gelmeyecektir. Yine arkadaşın dediği gibi lungo ile de başlayabilirsin. Ben espresso içerim normalde, ama italyan kavrumda gerçekten çok sert oluyor.![]()
Çok detaylı bildiğimi söyleyemem ama tecrübelerime göre tadı türk kahvesine benziyor yeterli ekstraksiyon oluşmuyor, bir de espressonun olmazsa olmazı kreması çıkmıyor. daha açık kavrum kahvelerde 6-7 barlara düşmekte sorun yok ama koyu kavrumda 9 bar önemli diye biliyorum. Yakalamanız gereken aralık kabaca 6-9 bar arası.Valla her gün iftar dan sonra deneyeceğim ama önce bar olayını halletmem lazım. Bar düşük olursa ne gibi eksisi oluyor peki ?
Hocam kaç Gr kahve koyuyorsunuz sonucunda kaç Gr espresso alıyorsunuz buna bakıyor musunuz ? Yoksa öğüt baş ne çıkarsa mı takiliyorsunuz ?Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyimBen genel de latte içiyorum. Espresso içimine daha başlamadım. Çok sert geliyor.