• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit mara x v2 Bar sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Chief4vVv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chief4vVv

Yeni Üye
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 3-4 aydır lelit mara x kullanıyorum. Acemi olmamla beraber bir şeyi fark ettim. Kayveyi demlerken bar maximum 2-3 görüyor. Acaba neyi yanlış yapıyor olabilirim ? Teşekkürler

Kalın öğütüyorsunuz daha ince öğütün lütfen.

Değirmen markanız nedir?

Cevabınız için teşekkürler. Öğütücü markası Eureka mignon zero single dose. Kahve lavazza kullanıyorum. 3. seviye de öğütüm yapıyordum biraz daha küçülteyim.

Cevabınız için teşekkürler. Öğütücü markası Eureka mignon zero single dose. Kahve lavazza kullanıyorum. 3. seviye de öğütüm yapıyordum biraz daha küçülteyim.
Senin işin uzun :) Ama pes etme eninde sonunda mükemmel espressoya ulaşacaksın.

Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyim :) Ben genel de latte içiyorum. Espresso içimine daha başlamadım. Çok sert geliyor.
Forumda espresso konusunu takip et, eski mesajları oku. "Espresso yaparken karşılaşılan sorunlar" başlığı da çok faydalı olacaktır. Espresso çok sert geliyorsa yavaş yavaş önce americano, sonra lungo, daha sonra espressoya geçebilirsin.

Mükemmel espresso yapmak için Bar ı mı takip edeyim :) Ben genel de latte içiyorum. Espresso içimine daha başlamadım. Çok sert geliyor.
Bir de lavazza bildiğim kadarıyla koyu kavrum, istediğiniz incelik ayarını ve 8-9 bar seviyelerini iyice kavradıktan sonra orta kavrum çekirdek muhtemelen o kadar sert gelmeyecektir. Yine arkadaşın dediği gibi lungo ile de başlayabilirsin. Ben espresso içerim normalde, ama italyan kavrumda gerçekten çok sert oluyor. :D

Bir de lavazza bildiğim kadarıyla koyu kavrum, istediğiniz incelik ayarını ve 8-9 bar seviyelerini iyice kavradıktan sonra orta kavrum çekirdek muhtemelen o kadar sert gelmeyecektir. Yine arkadaşın dediği gibi lungo ile de başlayabilirsin. Ben espresso içerim normalde, ama italyan kavrumda gerçekten çok sert oluyor. :D
Valla her gün iftar dan sonra deneyeceğim ama önce bar olayını halletmem lazım. Bar düşük olursa ne gibi eksisi oluyor peki ?

Valla her gün iftar dan sonra deneyeceğim ama önce bar olayını halletmem lazım. Bar düşük olursa ne gibi eksisi oluyor peki ?
Çok detaylı bildiğimi söyleyemem ama tecrübelerime göre tadı türk kahvesine benziyor yeterli ekstraksiyon oluşmuyor, bir de espressonun olmazsa olmazı kreması çıkmıyor. daha açık kavrum kahvelerde 6-7 barlara düşmekte sorun yok ama koyu kavrumda 9 bar önemli diye biliyorum. Yakalamanız gereken aralık kabaca 6-9 bar arası.

genelde 16,5 -18 aralığında gidiyorum. Manuel makine kullandığım için genelde 35-40 gr hedefliyorum. Açık kavrum kahvelerde bu oranı 60 a kadar çıkardığım oluyor.

Geri