• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit mara x portafilterde kalan su?

Avengement

Barista
İsim
Alp Eren
Daha fazla  
İsim
Alp Eren
Arkadaslar merhabalar.

2-3 ay once lelit mara x v2 aldim. Sure bazli tartimda var. ben akisi baslattiktan sonra yeterli gr geldiginde kolu kapattigimda akis devam ediyor siz ornek veriyorum 36 gr geldiginde mi kapatiyorsunuz yoksa erken mi?

Ve portafilter cikarttigimda soyle bi goruntu olusuyor. Bazen makinadan su akmaya devam ediyor. Bi seyleri yanlis mi yapiyorum.

 
Bunun birden fazla sebebi olabilir, öncelikle öğütüm çok ince olduğu zaman makinenizde solenoid valf olsa dahi pucklar ıslak çıkabiliyor, öğütümünüzü biraz kalınlaştırabilirsiniz bu noktada öğütücünüzün önemi ortaya çıkıyor ne kullandığınızı belirtmemişsiniz.

İkinci sebebi ise eksik dozajlama olabilir, örneğin aletinizde kullandığınız sebep 18gram iken 15-16 gram kahve ile espresso yaparsanız buda çıkacak olan puck'ın sulu kalmasına sebep olabilir, tartı ile ölçerek dozajlama yapmanız çok önemli.

Son sorunuza geleceksek, espressoda genel kanılarda olsada parametreleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, çekirdekten çekirdeğe, hatta kullandığınız suya kadar bu rutininizi etkileyecek faktörler mevcut.

18 gram sepet ile 1:2 oranda yani 25 saniyede 36 gram çıktı almayı hedefleyebilirsiniz başlangıçta, eğer çok erken tamamlanıyorsa öğütümü inceltmeniz, çok geç tamamlanıyorsa öğütümü kalınlaştırmanız gerekir, ancak ben bazı çekirdeklerde 36 gram yerine 40 45 gram çıktılarda çok daha lezzetli kahveler içtiğimi hatırlıyorum o yüzden tamamen özgürsünüz ama kıstasınız, 1:2 oran ve 25 saniye arasında olmalı, yoksa bazı kahveler daha uzun sürede çok daha iyi sonuçlar verebilir bunun bir standartı yok.
 
Bunun birden fazla sebebi olabilir, öncelikle öğütüm çok ince olduğu zaman makinenizde solenoid valf olsa dahi pucklar ıslak çıkabiliyor, öğütümünüzü biraz kalınlaştırabilirsiniz bu noktada öğütücünüzün önemi ortaya çıkıyor ne kullandığınızı belirtmemişsiniz.

İkinci sebebi ise eksik dozajlama olabilir, örneğin aletinizde kullandığınız sebep 18gram iken 15-16 gram kahve ile espresso yaparsanız buda çıkacak olan puck'ın sulu kalmasına sebep olabilir, tartı ile ölçerek dozajlama yapmanız çok önemli.

Son sorunuza geleceksek, espressoda genel kanılarda olsada parametreleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, çekirdekten çekirdeğe, hatta kullandığınız suya kadar bu rutininizi etkileyecek faktörler mevcut.

18 gram sepet ile 1:2 oranda yani 25 saniyede 36 gram çıktı almayı hedefleyebilirsiniz başlangıçta, eğer çok erken tamamlanıyorsa öğütümü inceltmeniz, çok geç tamamlanıyorsa öğütümü kalınlaştırmanız gerekir, ancak ben bazı çekirdeklerde 36 gram yerine 40 45 gram çıktılarda çok daha lezzetli kahveler içtiğimi hatırlıyorum o yüzden tamamen özgürsünüz ama kıstasınız, 1:2 oran ve 25 saniye arasında olmalı, yoksa bazı kahveler daha uzun sürede çok daha iyi sonuçlar verebilir bunun bir standartı yok.
hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Df64 kullaniyorum. 25 saniyede 36 gr cikti almayi hedefliyorum ama kolu kapattiktan sonra akis kesilmiyor bahsettigim gibi. Daha ince ogutumlerde akmadigi da oldugu icin bu seviyede kaldim. Daha kalin ogutmeyi denemedim acikcasi.

Su olarak epey farkli denenedim ama forumda gordugum kadariyla kirmizi kapakli hayat su aliyorum 5 lt. En buyuk sepeti kullaniyorum acaba sepet mi buyuk geliyor diye sorguladim su an.

Bir standart yakalamaya calisiyorum kahveyi degistirmeden ama epey zorlandim acikcasi wdt kullaniyorum, tarti ok ama henuz bir standartim olusmadi acikcasi
 
hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Df64 kullaniyorum. 25 saniyede 36 gr cikti almayi hedefliyorum ama kolu kapattiktan sonra akis kesilmiyor bahsettigim gibi. Daha ince ogutumlerde akmadigi da oldugu icin bu seviyede kaldim. Daha kalin ogutmeyi denemedim acikcasi.

Su olarak epey farkli denenedim ama forumda gordugum kadariyla kirmizi kapakli hayat su aliyorum 5 lt. En buyuk sepeti kullaniyorum acaba sepet mi buyuk geliyor diye sorguladim su an.

Bir standart yakalamaya calisiyorum kahveyi degistirmeden ama epey zorlandim acikcasi wdt kullaniyorum, tarti ok ama henuz bir standartim olusmadi acikcasi
Espresso doğruyu yakalama sürecinde gerçekten meşakatli bir hobi, sepetinizde doğru gramajı kullanmayı deneyin, 18-21 gram arası olması gerek orjinal sepetinizin, 18'in altında kalıyorsanız mutlaka bu sorun devam eder, eğer bu öğütümde 18 gramda hala sorun devam ederse, bir miktar kalına gidip 20 gram dozajlamayı deneyebilirsiniz.
 
Merhaba bende Mara x kullanıyorum atıyorum 30 gr çıktı alacaksam 28 gr da kolu indiriyorum o 30 tamamlanıyor hemen hemen 30 gr da kolu indirirsem 2-3 gr daha çıktı ekleniyor üstüne
 
Geri
Üst