• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X V2 Hakkında yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AN1L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AN1L

Üye
İsim
Anıl
Daha fazla  
İsim
Anıl
Espresso Makinesi
Lelit Mara X Pl62x
Değirmen
Lelit Fred PL043MMI
Merhabalar önceden kullanmış olduğum Delonghi BCO.431S makinamı değiştirmeye karar verdim ve bugün Lelit Mara X PL62X V2 aldım. Ürün gelir gelmez heyecanla kurulumunu yapıp denedim fakat istediğim sonucu alamadım, espressoda yok denecek kadar az krema vardı 4,5 defa denedim ama olmadı farklı sepetler ile denedim sepetlerin üzerinde önerilen kahve gramları kadar kahve öğüttüm kahve boyutlarını vs. değiştirdim fakat sonuç aynıydı.

Benim merak ettiğim makineyi ilk kurarken herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu çünkü boşta su akışı da az gibi geliyor yada bilmediğim için bana da öyle geliyor olabilir.

Kahve öğütücü olarak;
Lelit Fred

Kahve çekirdeği olarak
Lavazza Expert Aroma Top

cevaplarınız için teşekkürler.

Öncelikle iyi günlerde kullanın. Aklıma gelen 2 konu var. Birincisi kahvenin bayat olabileceği, delonghi de eğer basınçlı sepet kullanıyorsanız o yalancı bir krema yapar kahve bayat dahi olsa. İkincisi benim de ilk aldığımda başıma gelen kolu yarıya kadar çekiyor oluşunuz. nitekim ben öyle bir hata yapmıştım kolu tamamen yukarı çekmek yerine yarıda bırakmışım ilk birkaç denemede.

Öncelikle iyi günlerde kullanın. Aklıma gelen 2 konu var. Birincisi kahvenin bayat olabileceği, delonghi de eğer basınçlı sepet kullanıyorsanız o yalancı bir krema yapar kahve bayat dahi olsa. İkincisi benim de ilk aldığımda başıma gelen kolu yarıya kadar çekiyor oluşunuz. nitekim ben öyle bir hata yapmıştım kolu tamamen yukarı çekmek yerine yarıda bırakmışım ilk birkaç denemede.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Kahveyide çekirdek olarak vakumlu cam kavanozda saklıyorum aslında hava almayacak şekilde tüm yolları denedim bir türlü istediğim kıvamı yakalayamadım, yani bu internette izlediklerim gibi olmuyor kremasız bi espresso oluyor. Sütte de krema yakalayamadım acaba yarım yağlı süt kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Süt işi konusunda bende müzdaripim. Klasik %3 yağlı sütten aşağı kullanmamak lazım. Daha yağlı sütler ile çok daha iyi oluyor. Pınar' ın barista süt' ü var. Onunla çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Tabi buhar çubuğunu tutuş şekli burada önem kazanıyor. Bununla ilgili youtube da envai çeşit video var. Benim en başarılı olduğum yöntem, Pot'un orta kısmı ile sağ ya da solunun ortasında tutmak.İlk etapta daha iyi sonuçlar vermesini sağlıyor.
Bende makinede sıcaklık ayarı 1 'de, mod ise sıfırda. Bu şekilde kullanıyorum ben.
Kahve seçimi olarakta genelde 3. dalga kahvecilerden yeni öğütülmüş kahveler alırsanız çok daha doğru ve iyi sonuçlar elde edersiniz. Forumda birçok kahvecinin iyi ve kötü yorumları var.. İyi olanlardan birini tercih edebilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Muhtemel sütten kaynaklı sütteki krema konusu da espressodaki kahve konusuna çözüm bulamadım, öğütülmüş kahve çok çabuk bayatlamaz mı ?

Yorumunuz için teşekkür ederim. Muhtemel sütten kaynaklı sütteki krema konusu da espressodaki kahve konusuna çözüm bulamadım, öğütülmüş kahve çok çabuk bayatlamaz mı ?
Kaç Gr kahve koyuyorsunuz ? 25-35 sn de koyduğunuz kahvenin iki katı kadar çıktı alacak şekilde kalibrasyon yaptınız mı ? Shot alırken manometre kaç bar gösteriyor ?

Kaç Gr kahve koyuyorsunuz ? 25-35 sn de koyduğunuz kahvenin iki katı kadar çıktı alacak şekilde kalibrasyon yaptınız mı ? Shot alırken manometre kaç bar gösteriyor ?
hocam sepetlerin üzerinde yazan kadar kahve kullandım örnek verecek olursak bir sepette 9-11 gr kahve yazıyordu 10 gr kahve kullandım, kalibrasyondan kastınız neydi, diğer sorularınız için eve gidip tekrar denediğimde dönüş yapıcam yorumunuz için teşekkür ederim

Hocam 10 gr lık sepetlerde ayar tutturmak çok zor oluyor, tavsiyem 18gr kahveden 36-40 gr arası bir çıktıyı 30 sn civarında alıp denemeniz pre infusion biraz uzun olduğu için makinede daha ince öğütümlere gitmeniz lazım. Sorun hala devam ediyorsa başka kahveler ile de deneme yapıp gözlemleyebilirsiniz.

Süt ile ilgili olarak Bim , A101 veya şok marketlerde satılan günlük sütleri öneririm. Özellikle Bim in Altın , Şok un Bakraçlık olarak satılanları %3,7 yağlı çok güzel kıvam alıyorlar.

Merhabalar önceden kullanmış olduğum Delonghi BCO.431S makinamı değiştirmeye karar verdim ve bugün Lelit Mara X PL62X V2 aldım. Ürün gelir gelmez heyecanla kurulumunu yapıp denedim fakat istediğim sonucu alamadım, espressoda yok denecek kadar az krema vardı 4,5 defa denedim ama olmadı farklı sepetler ile denedim sepetlerin üzerinde önerilen kahve gramları kadar kahve öğüttüm kahve boyutlarını vs. değiştirdim fakat sonuç aynıydı.

Benim merak ettiğim makineyi ilk kurarken herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu çünkü boşta su akışı da az gibi geliyor yada bilmediğim için bana da öyle geliyor olabilir.

Kahve öğütücü olarak;
Lelit Fred

Kahve çekirdeği olarak
Lavazza Expert Aroma Top

cevaplarınız için teşekkürler.
İyi günlerde kullanın, çok güzel makina, memnun kalacaksınız. Krema olmuyor ise büyük ihtimalle kahveniz bayattır. Ne şekilde saklarsanız saklayın 1.aydan sonra kahve çekirdekleri bayatlıyor. Eski makinanın basınçlı sepet kullanıyordur, yalancı bir köpük yaparlar. Gerçek espresso kremasını görünce tanıyacaksınız. Aynı problemi ben de yaşadım, giriş seviyesi bir makinadan geçii yaptım Mara’ya. O makinamda basınçlı sepet vardı ama Mara’nın IMS sepetleri ile krema elde edemedim. Tecrübeli arkadaşların önerisi ile taze kavrum çekirdekleri alınca kremanın da espressonun da gerçeğini gördüm, eski makinamda yaptıklarım ile alakası yok. İkinci durum öğütme inceliğiniz. Shot alınca kahve akışı kaç saniyede başlıyor ve basınç kaç bara çıkıyor? Eğer akış erken başıyor, basınç da düşük kalıyor ise öğütmeniz kalın, inceltin. İdeal 8-9 sn de akış başlaması ve basınıcın da 9-10 bara çıkması. İncelik ayarı ile oynayarak bu zamanları yakalayın. City plus gibi açık/orta kavrumlarda sıcaklığı daha yüksek yapın. Eğer taze çekirdek alırsanız ve dediğim konulara dikkat ederseniz sonucu yakalayacaksınız. Dediğim gibi ben de aynı yollardan geçtim

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Kahveyide çekirdek olarak vakumlu cam kavanozda saklıyorum aslında hava almayacak şekilde tüm yolları denedim bir türlü istediğim kıvamı yakalayamadım, yani bu internette izlediklerim gibi olmuyor kremasız bi espresso oluyor. Sütte de krema yakalayamadım acaba yarım yağlı süt kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir mi ?
Süt için 1- yağlı süt kullanın. 2- sütünüz soğuk olsun 3- buhar çubuğunu sütlük içine açılın sokun, çubuğun ucu sütün içine dalmasın, sanki öper gibi sadece hafifçe üstteb temas etsin. Buharı açınxa girdap oluşmasını bekleyin. Sütlüğü eğmeyin, paralel olsun, çubuğu eğik tutun ama dediğim gibi süte daldırmayın, dokundu-dokunacak yükseklikte olmalı.

hocam sepetlerin üzerinde yazan kadar kahve kullandım örnek verecek olursak bir sepette 9-11 gr kahve yazıyordu 10 gr kahve kullandım, kalibrasyondan kastınız neydi, diğer sorularınız için eve gidip tekrar denediğimde dönüş yapıcam yorumunuz için teşekkür ederim
Küçük sepetlerin performansı iyi olmuyor. 18gr yada 21gr lık olanları kullanın

Süt için 1- yağlı süt kullanın. 2- sütünüz soğuk olsun 3- buhar çubuğunu sütlük içine açılın sokun, çubuğun ucu sütün içine dalmasın, sanki öper gibi sadece hafifçe üstteb temas etsin. Buharı açınxa girdap oluşmasını bekleyin. Sütlüğü eğmeyin, paralel olsun, çubuğu eğik tutun ama dediğim gibi süte daldırmayın, dokundu-dokunacak yükseklikte olmalı.
Dokundu dokunacak şeklinde olan bu süt köpürtme tektiğine ilk kez denk geldim.Genelde eğitici videolarda çubuğun ucu belli bir miktarda süte daldırılıyor çünkü.Bununla beraber pitcher genelde yana doğru hep yatık pozisyona getiriliyor benim gördüğüm videolarda.
Bu videodaki şekli ile de bir fırsatta deneme yapacağım bakalım..
Benim mara x in buhar kolları çok yumuşak yani kolları en ufak bir dokunmada hareket ediyor,örneğin lelit anna nın kolu çok daha sabit duruyordu.sizin maralarda da hassas mı buhar kullarınız?

Merhaba.bende de mara x v2 var.laktozsuz içim süt kullanıyorum ve sütü ardı ardına 2 kez yapmama rağmen kusursuz yapmakta makine..hafif eğimli tutup + nın sol tarafına doğru tutmaktayım.

Küçük sepetlerin performansı iyi olmuyor. 18gr yada 21gr lık olanları kullanın
Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim, yine forumdan bir arkadaş yardımcı oldu sağ olsun, sizin de söylediğiniz gibi kahve öğütümü vs. farkından dolayı elde edemiyormuşum düzeldi gibi diyebilirim

Dokundu dokunacak şeklinde olan bu süt köpürtme tektiğine ilk kez denk geldim.Genelde eğitici videolarda çubuğun ucu belli bir miktarda süte daldırılıyor çünkü.Bununla beraber pitcher genelde yana doğru hep yatık pozisyona getiriliyor benim gördüğüm videolarda.
Benim mara x in buhar kolları çok yumuşak yani kolları en ufak bir dokunmada hareket ediyor,örneğin lelit anna nın kolu çok daha sabit duruyordu.sizin maralarda da hassas mı buhar kullarınız?
benimde aynı buhar ve sıcak su kolu sanki vidası sıkılmamış gibi :D

Merhaba.bende de mara x v2 var.laktozsuz içim süt kullanıyorum ve sütü ardı ardına 2 kez yapmama rağmen kusursuz yapmakta makine..hafif eğimli tutup + nın sol tarafına doğru tutmaktayım.
iki kere yaptığınızda süt yanmıyor mu

dokundu dokunacak şekilde köpüren süt sanırım cappuccino için

benimde aynı buhar ve sıcak su kolu sanki vidası sıkılmamış gibi :D
Bende öyle demiştim kendi kendime.Acaba bir gevşeklik mi var diye ama,sanırım kendi standarı bu.Bu derece gevşek oluşu bence iyi değil.Biraz daha sıkı olmalı..

Geri