• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara espresso makinesinde basınç nasıl yükseltilebilir?

Mirobites

Yeni Üye
İsim
Miray
Daha fazla  
İsim
Miray
Merhaba, Lelit Mara espresso makinesinde basıncı yükseltmek konusunda sorun yaşıyorum. Aynı sorunu yaşayıp çözen veya tavsiyesi olan var mı?

commandante 7 clickte 18gr 27sn 46gr aldığım denemede maksimum 2 bar görebildim.
6 clickte tekrar denediğimde 18gr 27sn 53gr çıktıyı 4bar ile verdi.
blind sepet ile kontrol ettiğimde makina 10bar'ı görüyor.
Yarın daha ince bir öğütümle yada dozu arttırarak tekrar denemeyi planlıyorum.
Puck'a bakarak kanallaşma yaşayıp yaşamadığıma da emin olamadım açıkçası.

Kör sepetle 10 bar gördüğünüze göre makinenin basıncında sorun yok demektir. Her ne kadar ayrı ayrı bakınca çıktılar normal gözükse de inceye gitmenize rağmen akış hızının artması puck ile alakalı bir sorun olabileceğini gösteriyor. Değirmen CMD ise öğütüm ile alakalı sorun yoktur, dolayısıyla puck hazırlığınızda bir problem olma ihtimali daha yüksek, bir şekilde kanallanma oluyor diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi deneyin, yine olmazsa puck hazırlığınız ile alakalı ayrıntılara gireriz.

1-Öncelikle taze kahve kullanmak, ince öğütmek ve sepetin kapasitesine göre bir yükleme yapmak gerekir. Ortalama 18-19 gram kahve kullanılıyor ama sepette yazıyor zaten.

2- Sepete yükleme yaptıktan sonra altlardan başlayıp üste doğru kürdanla karıştırıp üstte eşit bir yükseklik sağlayıp, tamperle 15-20 kilo kadar basınç uygulamak ve sonrasında portafiltere vurmamak, bu kahve kalıbını korumak ve kırmamak gerekir.

3- Makineye takarken de nazik davranmak lazım çünkü yine kahve kalıbını kırabilirsiniz.

Geri