• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace Shot Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burT

Yeni Üye
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Selamlar, 2 gün önce lelit fred + lelit grace satın aldım fakat 2 gündür istediğim gibi bir shot alamadım. Portafilter'i pek beğenmedim açıkcası portafilter almak istiyorum fakat 57 mm bulmak zor, önerebilecek var mıdır?

Ayrıca shot alırken pre-infusionı kapatmazsam neredeyse hiç shot alamıyorum sebepler neler olabilir? (öğütüm derecesi ? koyduğum kahve gramajı? ) 14-15-16 gr ile denedim fakat istediğim kalitede shot alamıyorum. Önerileriniz varsa seve seve denemek isterim, teşekkürler şimdiden.

Selam, hiç shot alamıyorum derken kahve akışı mı olmuyor tam anlayamadım sorunun ne olduğunu. Eğer bir video varsa görmek iyi olur. İlk olarak portafiltreyi değil de basketi değiştirmek daha faydalı olacaktır. Ben de bir ara grace kullandım fakat basket güzel değildi. Eğer bulabilirseniz ascaso 57mm precision competiton filter h23 olan modeli tam uyuyordu ve güzeldi. Portafiltre için de naked portafiltresini alabilirsiniz veya kendi portafiltresini bir tornacıda kestirip naked a dönüştürebilirsiniz ben böyle yapmıştım

Evet kahve akışı hiç olmuyor 50-60. saniyeden sonra bir kaç damla geliyor sadece. Dediklerinizi göz önünde bulundurcam fakat sıkıntı 57mm bulmakta doğru düzgün seçenek yok olanlar ise bir miktar pahalı

O zaman öğütümü kalınlaştırıp deneyin bir de büyük ihtimalle kahve çok ince kaldığı için akış olmuyor

Evet kahve akışı hiç olmuyor 50-60. saniyeden sonra bir kaç damla geliyor sadece. Dediklerinizi göz önünde bulundurcam fakat sıkıntı 57mm bulmakta doğru düzgün seçenek yok olanlar ise bir miktar pahalı
Öğütümünüz çok ince öyleyse. Daha kalın öğütünüz. Yine akmazsa dahada kalına gidiniz.

Ürünü sıfır aldıysanız umarım ilk çalıştırmada buhar vanasını açarak kazana su alma işlemini yapmışsınızdır, ikincisi 50 60 saniyede sadece bir iki damla akış oluyorsa aşırı ince öğütüm dışında bir sorun olmamalı, öğütüm derecenizi kalına götürerek denemeler yapabilirsiniz.

Öğütümü kalınlaştırarak daha iyi sonuçlar aldım teşekkür ediyorum fakat hala istediğim gibi değil daha da kalına götürcem dediğiniz gibi.
Ürünü sıfır aldıysanız umarım ilk çalıştırmada buhar vanasını açarak kazana su alma işlemini yapmışsınızdır, ikincisi 50 60 saniyede sadece bir iki damla akış oluyorsa aşırı ince öğütüm dışında bir sorun olmamalı, öğütüm derecenizi kalına götürerek denemeler yapabilirsiniz.
Otomatik olarak yaptı bu işlemi benim yapmama gerek kalmadan ki kendim de garanti olsun diye yapmıştım.

Geri