• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit grace mi Anna mı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doğukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doğukan

Barista
İsim
Doğukan
Daha fazla  
İsim
Doğukan
Merhaba arkadaşlar.Delonghi ile başladığım yolculuğum bottomless portafiltre,leveler-tamper ve eureka öğütücü iyileştirmeleriyle gayet tatminkar sonuç verdi ,kendimi geliştirme fırsatım oldu ve artık delonghiyi satıp daha üst düzey bir cihaza geçmek istiyorum.Bu konuda iki cihaz arasında küçük farklar var gibi görünüyor ve buna bağlı fiyat farkıda var.Sizlere danışmak istedim.Yardımcı olursanız memnun olurum.Grace de fincan yüksekliği daha iyi ama benim için diğer farklar daha önemli ve bunlara değermi?
1- Grace de ön demle var anna da yok,bu ne kadar lezzette fark yaratır
2.Grace ekranı daha donanımlı özellikle timer basit ama işe yarar birşey
3. Timer süresi dolunca otomatık duruyormu yoksa elle düğmeyi kapamamız mı gerek.Yani delonghideki gibi süreyi ayarla bir kere ve tek yada çift fincan düğmesine bas,o süre dolunca otomatik dursun.Bunda da böyle mi yoksa düğmeye basmazsanız akmaya devammı eder?
Dış malzeme grace daha iyi ve bilmediğim başka şeylerde varsa aradaki farklar çok elzem değilse daha uygun olan annayı alacağım ama önemli fark yaratır dersenız bırkac bın daha ekleyip grace

Merhaba arkadaşlar.Delonghi ile başladığım yolculuğum bottomless portafiltre,leveler-tamper ve eureka öğütücü iyileştirmeleriyle gayet tatminkar sonuç verdi ,kendimi geliştirme fırsatım oldu ve artık delonghiyi satıp daha üst düzey bir cihaza geçmek istiyorum.Bu konuda iki cihaz arasında küçük farklar var gibi görünüyor ve buna bağlı fiyat farkıda var.Sizlere danışmak istedim.Yardımcı olursanız memnun olurum.Grace de fincan yüksekliği daha iyi ama benim için diğer farklar daha önemli ve bunlara değermi?
1- Grace de ön demle var anna da yok,bu ne kadar lezzette fark yaratır
2.Grace ekranı daha donanımlı özellikle timer basit ama işe yarar birşey
3. Timer süresi dolunca otomatık duruyormu yoksa elle düğmeyi kapamamız mı gerek.Yani delonghideki gibi süreyi ayarla bir kere ve tek yada çift fincan düğmesine bas,o süre dolunca otomatik dursun.Bunda da böyle mi yoksa düğmeye basmazsanız akmaya devammı eder?
Dış malzeme grace daha iyi ve bilmediğim başka şeylerde varsa aradaki farklar çok elzem değilse daha uygun olan annayı alacağım ama önemli fark yaratır dersenız bırkac bın daha ekleyip grace
Timer süresi sadece gösterge için makine kendiliğinden durmuyor. Preinfusion’ın açık ve orta kavrum çekirdeklerde fark yarattığını düşünüyorum, çok koyu kavrumlarda fark çok azalıyor. Her iki makine de 57mm sanırım, bunu da göz önünde bulundurun, malzeme bulması zor olabiliyor

Timer süresi sadece gösterge için makine kendiliğinden durmuyor. Preinfusion’ın açık ve orta kavrum çekirdeklerde fark yarattığını düşünüyorum, çok koyu kavrumlarda fark çok azalıyor. Her iki makine de 57mm sanırım, bunu da göz önünde bulundurun, malzeme bulması zor olabiliyor
Açık ve orta kavrum sevmiyorum Hocam ekşi oluyor.Portafiltrelerin ıkısıde 57.3mm ,58ml benzer fiyatlara glenda var ama onun ekranı grace kadar detaylı degıl ve anna grace kadar populer degıl nedense.Malzeme konusunda stock hali bana yeterlı gıbı,kendı portafıltresı zaten basıncsız ki farklı sepetler ve ıms showerlarda bulunuyor.58 olanı cok aratmaz gıbı sanki.Ön demleme pek fark yaratmıyorsa anna da alınabılır gıbı duruyor

Son düzenleme:
anna pid mi klasik annadan mi bahsediyoruz? Seciminiz biraz kahve aliskanliklariniza bagli, lakin bizde kurdan dolayi yeni ekipman aliminda rahat hareket edilmedigi icin yarin obur gun pid ve preinfusion olsaydi keske dememeniz icin grace...hatta keske 58mm olsaydi dememeniz icin victoria... Lakin sonu gelmiyor gordugunuz gibi :) anna da gayet isinizi gorecektir, ek ozellikle sizin beklenti ve aliskanliklarinizla ilgili diyelim :)

anna pid mi klasik annadan mi bahsediyoruz? Seciminiz biraz kahve aliskanliklariniza bagli, lakin bizde kurdan dolayi yeni ekipman aliminda rahat hareket edilmedigi icin yarin obur gun pid ve preinfusion olsaydi keske dememeniz icin grace...hatta keske 58mm olsaydi dememeniz icin victoria... Lakin sonu gelmiyor gordugunuz gibi :) anna da gayet isinizi gorecektir, ek ozellikle sizin beklenti ve aliskanliklarinizla ilgili diyelim :)
Pid li olan Hocam.Yanlız pre infısıon yok ve bu cok etkıler mı,bu konuda cok gorus var belırgın farkı yok dıyende var .58mm olayına cok takılmıyorum cunkı suankı makınemde dıpsız portafıltre kullanmayı ogrendım.Orjınalıde portafıltrelerıde zaten basıncsız anna ve grace modelının.İstersenın dıpsızde var,sepette var,ıms vb seylerde var.Ben pre ınfısıon ve su tımerın annada olmaması konusunda arada kaldım

Hocam preinfusion manuel de yapabilecegin birsey, timer da sadece referans gibi dusunebilirsin ikisi de olmazsa olmaz degil bence...tepsi baslik mesafesi onemli ama o da sorun degil...grace icin llc uzerinden cesitli ayarlar yapmam mumkun ama yine cok sart degil... İki modelde de selenoid valf var pid var, ikisi de 57mm, kazanlar neredeyse ayni, ikisi de bakir kazan, guc, isinma ayni...grace icin programlanabilir ama cok da fonksiyonel olmayan LLC lcd ekran ve daha az plastik parca olmasi disinda bir avantaj yok gibi.. Anna icin drip trayde kullanilan plastik kisma dikkat edin, sonradan keske demeyin. Bunun disinda preinfusion icin makineyi kisa acip kapatip tekrar demleme yaparak preinfusion yapabilirsiniz.

Anna pid icin kazandaki su bitince durma ozelligi var mi goremedim, bir de gracedeki backflush ozelligi bir nevi otomatik program anna da var mi goremedim, manuel kontrol etmen gerekebilir...bunlari sorabilirsiniz belki..

Bir de degirmeniniz yoksa grace icin o farka degmez diyorsaniz anita comboya bakin derim, grace fiyatina degirmenli anna pid gibi bir cihaz :)
*lelitin urun gami ve cesitlendirmesi cok garip kesinlikle
** bir de 57mm aksessuar kagit ustunde var lakin trde stok bulamayabilirsiniz, gumruk mevzuati vs de degisti oyle kolay temin edemeyebilirsiniz ya da maliyetli olabilir...58mm de cesit ve alternatif cok.. En basitinden tamper artin ne demek istedigimi anlayacaksiniz...basit bir urun deseniz de seceneginiz cok sinirli...ya da portafiltre sepetleri icin bir kac adetle seceneginiz sinirli, o da bulabilirseniz :)
*** grace kullanicisiyim, 57mm olmamasini tercih ederdim, yurtdisinda olsak fiyat-performans bir makine olmaz giris seviyesi olarak nitelerdik ve farkli bir marka tercih ederdim. 57mm tamamen pazarlama taktigi olmus, LLC ve PID cok havali oldu koyalim gibi konulmus, fonksiyonelligi dusuk, paketle gelen sepetler is gorur ama kisisel gorusum vasat, dus basligi performansi ortalama alti, buhar knob dugmesi ehhh iste diyelim... Profesyonel ya da ev tipi 7-8 makine kullandim, ama bir tek bu makinede ozellikle orta kavrumlarda puck shower screene yapisiyor kaliyor, firma ala alaa demekten baska bir oneride bulunamiyor (haklarini yemeyeyim ilgililer ama cozum yok)

Haliyle giris seviye bir makine alacaksaniz susleme gorsel ya da ozelliklere takilmayin isinizi gorecek makineyi alin derim, paraniz cebinizde kalsin :) son not olarak 58mm makineyi 2. Elde her zaman daha rahat satarsiniz, ek aldiginiz aksesuarlari vs sonraki makineniz icin saklayabilirsiniz...57... Satiliyorsa her seyiyle birlikte satilacak en temizi.. Kahve makinesi alirken araba alir gibi dusundurenler utansin diyerek iyi geceler diyorum :))

Son düzenleme:
Hocam preinfusion manuel de yapabilecegin birsey, timer da sadece referans gibi dusunebilirsin ikisi de olmazsa olmaz degil bence...tepsi baslik mesafesi onemli ama o da sorun degil...grace icin llc uzerinden cesitli ayarlar yapmam mumkun ama yine cok sart degil... İki modelde de selenoid valf var pid var, ikisi de 57mm, kazanlar neredeyse ayni, ikisi de bakir kazan, guc, isinma ayni...grace icin programlanabilir ama cok da fonksiyonel olmayan LLC lcd ekran ve daha az plastik parca olmasi disinda bir avantaj yok gibi.. Anna icin drip trayde kullanilan plastik kisma dikkat edin, sonradan keske demeyin. Bunun disinda preinfusion icin makineyi kisa acip kapatip tekrar demleme yaparak preinfusion yapabilirsiniz.

Anna pid icin kazandaki su bitince durma ozelligi var mi goremedim, bir de gracedeki backflush ozelligi bir nevi otomatik program anna da var mi goremedim, manuel kontrol etmen gerekebilir...bunlari sorabilirsiniz belki..

Bir de degirmeniniz yoksa grace icin o farka degmez diyorsaniz anita comboya bakin derim, grace fiyatina degirmenli anna pid gibi bir cihaz :)
*lelitin urun gami ve cesitlendirmesi cok garip kesinlikle
** bir de 57mm aksessuar kagit ustunde var lakin trde stok bulamayabilirsiniz, gumruk mevzuati vs de degisti oyle kolay temin edemeyebilirsiniz ya da maliyetli olabilir...58mm de cesit ve alternatif cok.. En basitinden tamper artin ne demek istedigimi anlayacaksiniz...basit bir urun deseniz de seceneginiz cok sinirli...ya da portafiltre sepetleri icin bir kac adetle seceneginiz sinirli, o da bulabilirseniz :)
*** grace kullanicisiyim, 57mm olmamasini tercih ederdim, yurtdisinda olsak fiyat-performans bir makine olmaz giris seviyesi olarak nitelerdik ve farkli bir marka tercih ederdim. 57mm tamamen pazarlama taktigi olmus, LLC ve PID cok havali oldu koyalim gibi konulmus, fonksiyonelligi dusuk, paketle gelen sepetler is gorur ama kisisel gorusum vasat, dus basligi performansi ortalama alti, buhar knob dugmesi ehhh iste diyelim... Profesyonel ya da ev tipi 7-8 makine kullandim, ama bir tek bu makinede ozellikle orta kavrumlarda puck shower screene yapisiyor kaliyor, firma ala alaa demekten baska bir oneride bulunamiyor (haklarini yemeyeyim ilgililer ama cozum yok)

Haliyle giris seviye bir makine alacaksaniz susleme gorsel ya da ozelliklere takilmayin isinizi gorecek makineyi alin derim, paraniz cebinizde kalsin :) son not olarak 58mm makineyi 2. Elde her zaman daha rahat satarsiniz, ek aldiginiz aksesuarlari vs sonraki makineniz icin saklayabilirsiniz...57... Satiliyorsa her seyiyle birlikte satilacak en temizi.. Kahve makinesi alirken araba alir gibi dusundurenler utansin diyerek iyi geceler diyorum :))
Hocam bu kadar şeyi zahmet edip yazmışınız,sizin gibi insanları forumda görmek güzel,çok teşekkür ederim.Lelit sahibi arkadaşlar bana darılmasın ki belki bende alırım ama bana sorarsanızda mara ve bianca dışındaki lelit modelleri çok basit bakış açısı ile yapılmış .Bir şeyi birine yap adı başka model,başka bıseyden bır ekle cıkar baska model.Glenda alayım dıyorum annanın 58mm versıyonu ki bari onu tam yapaydınız onunda nanometre göstergesi yok,geçtim gracedeki ekranın olmamasını :( Mara ve bianca dışındakiler basit bir satış politikası ile yapılmış modeller bence.Malzeme kaliteside pek iyi değil,onlarca videolarını izledim,hepsi sesli,çok vibrasyonlu,hele o su haznesi nedir Allah aşkına bir milyonculardaki plastik gibi duruyor ve de nasıl bir mühendislik ki suyu huni ile doldurmaya mecbur bırakan dar bir ağız yapmışlar.Madem niye ilgileniyorsun derseniz ekonomik açıdan ve forumda çokca popüler övgü ile bahsedilen cihazlar ayrıca diğer markalardan çok bulunmuyor.Sıfırı 15-20000tl aralığındaki ecm,bezzera,vb markaların ikinci eli bulunsa o zaman direkt onlara yönlenirdim.Onlarıda sıfır almaya kalkınca lelit özellikleri barındıran ürünleri çok daha pahalı oluyor malesef

Son düzenleme:
hocam burada sorun firmada degil sorun kurlarda aslinda... Adam 600eu bandinda satiyor bu urunu, hevesli ev kullanicisini mutlu etmek icin...avrupada hitab ettigi en dusuk musteri grubu makinenin 3-4 kati aylik aliyor... Ayda 50bin tl kazaniyor olsak bu konuyu hic konusmayacaktik ya da mara ve bianca ustunden konusacaktik :)

Haliyle bu gibi hobi-heves ekipmanlarimiza da duygusal bakiyoruz, adamlar fonksiyonel bakiyor... Su haznesine filan takilmayin bir cok profesyonel giris makinede de benzer sistem var, iscilik vs konusunda da dedigim gibi fonksiyonel cihaz ve saglam... Su an fiyat bandinda alabileceginiz en makul makineler bunlar...

Kisisel gorusumdur ekstralarla suslenen kisimlari birakirsak sanirim su an alsam gaggia new classic alirim sirf 58mm oldugu sepeti ve dus basligi daha iyi oldugu icin...pid yok diye uzulmem, zaten alt modellerde cok stabil calistigina inanmiyorim... Sonra iyice espresso hastasi oldum, espresso ile ugrasip denemeler yapiyorum diyorsam sutlu kahve sevmedigim icin lelit mara-x alirim gecerim :)

Ozetle demek istedigim ihtiyaciniza odaklanin sonu yok :) evde daha profesyoneline de pek gerek yok gibi geliyor :) ayda 50bin kazaniyorsaniz hobi sizin, istediginizi alin satin o ayri :))

Haklısınız anna ile grace arasında uçurum yokmuş,bakınayım olmadı anna,grace,glenda hangısını denk getırırsem alayım

Geri