• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Fred PL043MMI Elektrikli Konik Öğütücü

Globally

Üye
İsim
Yiğit KOÇYİĞİT
Daha fazla  
İsim
Yiğit KOÇYİĞİT
Merhaba Arkadaşlar,

Ürün uzun bekleyişlerin ardından tekrar stoklara girmiş bulunmaktadır.

indirim kodu: kahvekulubunet

Kısaca Özellikler

• Mikro metrik kademesiz öğütme ayarı.
  • Kahve oluğu, filtre tutucusu desteği ve çalıştırma düğmesi Paslanmaz Çelik
  • Paslanmaz çelik cihaz gövdesi
  • Ø38 mm paslanmaz çelik konik dişli
1594323881317.png

Bu vesile ile ilk başlığı açmış olduk forumda bu modelin konusu yoktu.:)

Son düzenleme:
Kulüp üyelerine indirim olur sanırım :)

Kullanan arkadaşlar var mı? Espresso öğütme performansı nasıldır? :)

Kullanan arkadaşlar var mı? Espresso öğütme performansı nasıldır? :)
Bu cihazı test ediyorum kahve çekimi konusunda türk kahvesi inceliğine kadar çekim yapabiliyor. Statiklenme problemi Niche e kıyasla fazla ama kendi fiyat segmentinde ki cihazlara göre iyi duruyor. Birde retentionu azaltmak için cihazı biraz eğip bükmek gerekiyor hafif ve kompakt olduğu için sıkıntı olmuyor. Tadsal karşılaştırmayı test ediyorum onun sonucunuzda yazarım.

Bu cihazı test ediyorum kahve çekimi konusunda türk kahvesi inceliğine kadar çekim yapabiliyor. Statiklenme problemi Niche e kıyasla fazla ama kendi fiyat segmentinde ki cihazlara göre iyi duruyor. Birde retentionu azaltmak için cihazı biraz eğip bükmek gerekiyor hafif ve kompakt olduğu için sıkıntı olmuyor. Tadsal karşılaştırmayı test ediyorum onun sonucunuzda yazarım.
video bekliyoruz

Arkadaşlar merhaba araniza yeni katıldım. Bu ogutucuden henüz yeni edindim. Kullanırken hopper kısmının ortasındaki civatada salgı farkettim. Daha sonra salgının cıvatanin bağlı olduğu mil boyunca devam ettiğini gördüm. Sizce ürünü iade etmeli miyim?

Benim test için kullandığım cihazdada bu salınım vardı, hatta Niche değirmenlerde bu tarz bir görüntü oluyordu vidadan kaynaklanıyordu. Öğütümde problem yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba araniza yeni katıldım. Bu ogutucuden henüz yeni edindim. Kullanırken hopper kısmının ortasındaki civatada salgı farkettim. Daha sonra salgının cıvatanin bağlı olduğu mil boyunca devam ettiğini gördüm. Sizce ürünü iade etmeli miyim?

Merhaba,
Vidanın bağlı olduğu Çubuk ile Mil farklı Çubuklardır arada pul ile üst dişli sıkıştırılmaktadır. bunlardan kaynaklı vida bu şekil görünebilir bunun milli bir alakası yoktur.
Saygılar

Merhaba Arkadaşlar,

Ürün uzun bekleyişlerin ardından tekrar stoklara girmiş bulunmaktadır.

indirim kodu: kahvekulubunet

Kısaca Özellikler

• Mikro metrik kademesiz öğütme ayarı.
  • Kahve oluğu, filtre tutucusu desteği ve çalıştırma düğmesi Paslanmaz Çelik
  • Paslanmaz çelik cihaz gövdesi
  • Ø38 mm paslanmaz çelik konik dişli
Ekli dosyayı görüntüle 3245

Bu vesile ile ilk başlığı açmış olduk forumda bu modelin konusu yoktu.:)

Merhabalar, ürünle ilgileniyorum fakat kararsız kaldığım yerler var. Şuan için sadece filtre demleme yapmaktayım (v60/chemex ve coldbrew) uzun vadede espressoya geçicem ama şuan için mümkün değil. Espresso için en azından giriş seviyesinde işimi göreceğine eminim ürünün fakat filtre konusunda emin değilim. Ayarlarını değiştirmek zor gördüğüm kadarıyla ama filtre demlemede çok fazla oynamadığım için sanıyorum çok fark etmeyecek benim için. Bir süre daha sadece filtre ve maksimum ayda bir türk kahvesi çekeceğim için soru işaretlerim var. Aktif olarak Delonghi KG79 öğütücü kullanıyorum onun üzerine çok daha iyi bir performans göreceğimi düşünüyorum fakat espresso konusunda iyi olan makinelerin filtre konusunda -genellikle- yetersiz olması beni düşündürtüyor.

Merhabalar, ürünle ilgileniyorum fakat kararsız kaldığım yerler var. Şuan için sadece filtre demleme yapmaktayım (v60/chemex ve coldbrew) uzun vadede espressoya geçicem ama şuan için mümkün değil. Espresso için en azından giriş seviyesinde işimi göreceğine eminim ürünün fakat filtre konusunda emin değilim. Ayarlarını değiştirmek zor gördüğüm kadarıyla ama filtre demlemede çok fazla oynamadığım için sanıyorum çok fark etmeyecek benim için. Bir süre daha sadece filtre ve maksimum ayda bir türk kahvesi çekeceğim için soru işaretlerim var. Aktif olarak Delonghi KG79 öğütücü kullanıyorum onun üzerine çok daha iyi bir performans göreceğimi düşünüyorum fakat espresso konusunda iyi olan makinelerin filtre konusunda -genellikle- yetersiz olması beni düşündürtüyor.
Merhaba,

Filtre ve türevlerinde kullanan kullanıcılarımız var ve sonuçlardan memnunlar. Sizde deneyipkendi demlemelerinizde kararı kendinizin vermesi lazım.

Espresso-Filtre geçişleri çok kullanışlı değil. Ayar mekanizması yavaş dönüyor. Vakit harcarsanız ayarlayabilirsiniz. Daha kalın öğütüm ayarlarına geçtiğinizde muhtemelen salınım arttığı için homojenlik azalıyor. Büyük küçük partiküller oluşuyor. Bu sebeple filtre için öğütümde aromadan kayıp verebilirsiniz. Daha yüksek gövdeli ve aroma açısından düz filtre kahveler verir. Diğer bir konu retention miktarı 2 gr civarı içerisinde kahve kalıyor, ama cihaz çok hafif bir eliniz ile kaldırıp 30-40 derece eğim verip cihazı çalıştırsanız içerisinde ki kahveyi dışarı atıyor bir nevi bu problem çözülebiliyor. Değirmenin en güzel kısmı ise türk kahvesi kalınlığında ince kahve öğütebilmesi bu da size espresso da kolaylık sağlayacak. Bazı düz bıçaklı giriş seviyesi değirmenler çok ince öğütüme inemiyorlardı.

Espresso yeni başlayan elektrikli değirmen arayışında olanlar ve fazla bütçesi olmayanlar için bu değirmeni tavsiye ederim.

Ben filtre için kullanıyorum ve çok memnunum. Öğütüm resimleri aşağıdaki gibi. Resimden ziyade uzun süredir kullandığım için fincanlarda da çokça tecrübe ettim. Tek takibimiz ek43 :) Bir gün tatlı bir yenilgi yaşamıştık. Ek43 öğütümü tatsal olarak çok fark ettiğine şahit olduk ev şartlarında. Ama öğütümle oynayıp nitelikli fincanlar yakalayabilirsiniz. inCollage_20200821_151100795.jpg
Ayrıca şuradaki gönderilerimde de başka fotoğraflar var:

Espresso-Filtre geçişleri çok kullanışlı değil. Ayar mekanizması yavaş dönüyor. Vakit harcarsanız ayarlayabilirsiniz. Daha kalın öğütüm ayarlarına geçtiğinizde muhtemelen salınım arttığı için homojenlik azalıyor. Büyük küçük partiküller oluşuyor. Bu sebeple filtre için öğütümde aromadan kayıp verebilirsiniz. Daha yüksek gövdeli ve aroma açısından düz filtre kahveler verir. Diğer bir konu retention miktarı 2 gr civarı içerisinde kahve kalıyor, ama cihaz çok hafif bir eliniz ile kaldırıp 30-40 derece eğim verip cihazı çalıştırsanız içerisinde ki kahveyi dışarı atıyor bir nevi bu problem çözülebiliyor. Değirmenin en güzel kısmı ise türk kahvesi kalınlığında ince kahve öğütebilmesi bu da size espresso da kolaylık sağlayacak. Bazı düz bıçaklı giriş seviyesi değirmenler çok ince öğütüme inemiyorlardı.

Espresso yeni başlayan elektrikli değirmen arayışında olanlar ve fazla bütçesi olmayanlar için bu değirmeni tavsiye ederim.

Cevabınız için teşekkürler. Şuan espresso demlemediğim için geçiş aslında sadece chemex ve v60 arasında olacak. birbirine yakın öğütümler olduğu için sanıyorum bu geçiş şimdilik zorlamayacaktır. ama dediğiniz gibi uzun vadede bu cihaz tamamen espressoya ya da filtreye ayırmak en mantıklısı olacaktır.

Ben filtre için kullanıyorum ve çok memnunum. Öğütüm resimleri aşağıdaki gibi. Resimden ziyade uzun süredir kullandığım için fincanlarda da çokça tecrübe ettim. Tek takibimiz ek43 :) Bir gün tatlı bir yenilgi yaşamıştık. Ek43 öğütümü tatsal olarak çok fark ettiğine şahit olduk ev şartlarında. Ama öğütümle oynayıp nitelikli fincanlar yakalayabilirsiniz. Ekli dosyayı görüntüle 5548
Ayrıca şuradaki gönderilerimde de başka fotoğraflar var:

Cevabınız için teşekkürler. Görseller gerçekten çok tatmin edici olmuş, buna benzer bir incelemeye denk gelmemiştim. görünüm aldatabilir elbet fakat görece homojen ve düşük toz bırakıyor gibi geldi bana. KG79'dan sonra büyük oranda memnun edecek sanıyorum.

Cevabınız için teşekkürler. Görseller gerçekten çok tatmin edici olmuş, buna benzer bir incelemeye denk gelmemiştim. görünüm aldatabilir elbet fakat görece homojen ve düşük toz bırakıyor gibi geldi bana. KG79'dan sonra büyük oranda memnun edecek sanıyorum.
Ben Sözen ve Hario dan sonra kullanmaya başladım çok memnun etti. Yalnız üzerindeki sayı referansları her değirmen için aynı olmayabilir bu yüzden kendinize uygun numaraları deneyerek bulmalısınız. Bu arada geçişler için şuraya bakabilirsiniz: https://www.instagram.com/s/aGlnaGx...story_media_id=2260280307041622277_6270064245

Eureka specialita aldım. Lelit fred ile arasında kalmıştım. Aralarında ciddi fiyat farkı var. Değer mi acaba. Lelit alsaydım oda işimi görürmüydü? Kafamda deli sorular. Not: sadece espresso için kullancağım. Makinem delonghi ec685

Lelit Fred'i yaklaşık 2.5 aydır yalnızca espresso için kullanıyorum. Kar tanesi gibi öğütüyor. Portafiltreme kar yağmış gibi hissettiriyor :) Gözlemlediğim kadarıyla gayet homojen bir öğütüm yapıyor ve güzel bir akış elde ediyorum. Yalnız dezavantajları da yok değil. Mesela kare profili olan kahvenin portafiltreye aktığı saç kısmın (Chute) kahveyi konsantre şekilde küçük bir alana boşaltmaması. Biraz geniş bir alana boşaltıyor ve portafiltre içerisine huni geometrisinde birşeyler koysanız dahi bir miktar kahve hep etrafa saçılıyor ve ek olarak bir miktar retention problemi var. Her shot öncesi 1-2 gram kahveyi önden öğütüp çöp ediyorum bu sebepten. Onun dışında lezzetli shotlar için benim düşünceme göre gayet yeterli bir f/p ürünü.

merhaba genellikle espresso öğütümleri kaç numarada oluyor . 3 numara kullanıyorum yeterli gibi sanırım .

Herkese selamlar. Fred ile crono arasında karasız kaldım sadece espresso için kullanacağım cihazı. Fred ikinci el bulunabiliyor. Var mıdır fikri olan. Hangisi daha iyi olur ?

Geri