berkinberks
Yeni Üye
- İsim
- Berk Yılmaz
Daha fazla
- İsim
- Berk Yılmaz
- Espresso Makinesi
- Lelit MaraX
- Değirmen
- DF64, Lelit Fred
Herkese selamlar. Bu yazacağım konu hakkında kafam youtube, forumlar vs. iyice karıştı, fikir belirtirseniz sevinirim. Ekim 2019'da Gelbura üzerinden Lelit Fred değirmen aldım. Onu alana kadar iki yıl kadar da Sözen ve Hario el değirmenleri ile idare ettim. Eşimle birlikte sadece espresso içtiğimiz ve evde günde en az dört duble kahve içildiği için artık bir noktada çevir çevir dayanamadım, helak olmadan hesaplı olsun diye Fred'i aldım. Hiçbir sıkıntısı olmadan çalışmaya devam ediyor. Yalnız şöyle bir durum var, ben bu kahveleri Delonghi'nin EC221B modeliyle yapıyordum, ta ki bir ay önce yine Lelit MaraX alana kadar. Biz bu zamana kadar espresso içmemişiz, bunca zaman çekirdeklere verdiğim paralara açıkçası üzüldüm. Şimdi bu iki kahve makinesi arasındaki fark yüzünden değirmende de şüpheye düştüm. Fred'in konik yapıda olması ve çapının 38 mm oluşu acaba flat burr bir değirmenle hele ki 64 mm arasında gerçekten çok mu fark vardır diye düşünmeme sebep oldu. Battı balık yan gider deyip DF64 siparişi verdim ama bu tarz bıçakları hiç bilmediğim/denemediğim ve maddi olarak da battığım için ssp burr işine girmedim. Yanlış anlaşılmasın Fred'le de öyle dolgun gövdeli, kremalı kahve alıyorum ki klasik İtalyan kahvesi belki de buymuş. Şimdi size samimi sorum, ben iş işten bari bu sefer geçmesin diye yaptığım DF64 masrafıyla ne elde ettim? Hocam zaten Fred yeterli, farklı bir şey elde etmeyeceksin derseniz siparişi iptal etmeyi denerim. Ha ama yok sen yürüyordun artık uçacaksın derseniz hele bir dur bakalım diyeceğim. Uzun ve samimi bir itiraf gibi oldu, kusuruma bakmayın. Hele bu burr alignment işini gördüm, farbrika çıkışı üründe bile yapılmadan geliyorsa kendimi düşünemiyorum.