• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Anna PL41TEM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lion256

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yabancı forumlarda bilgi aramaktansa kendi bilgilerimizi oluşturabileceğim bir sayfa açmak istedim. Ana konu başlığının olmadığını fark edip Lelit Anna PL41TEM kullanıcısı olarak böyle bir sayfanın faydasını göreceğimizi umuyorum :)

Kritik
1.Makina ilk kullanımda portafiltre 90 derece sıkılamıyor makina yeni olduğu için olabilir ancak deneyimde epey sıkışmış oluyor.
2. Buhar çubuğu ara sıra da olsa sızdırıyor damla şeklinde su çıkışı geliyor normal mi bilemiyorum ilk makinam olduğu için.
@Globally , Yiğit bey anında sorulara çözüm getirdi yeni makinelerde bu durumun normal olduğu ve zamanla 90 dereceye doğru ve sızıntının kesileceği bilgisini aldım.

İzlenimler:

- Resimlerde göründüğünden çok daha şık ve kaliteli. Düz bir tasarım gibi görünse de 50ler ruhunu yansıttığı çok bariz ikonik bir ürünün mutfağınızda gözükmesi güzelmiş:)
- Su haznesi söküp takması çok kolay değil yerinde dikkatlice suyu doldurmak gerek.
- Bir standart fincan + küçük tartı rahatlıkla sığıyor. Hario tartıları için alt kabı çıkartıp kullanmak şart.
- Buhar çubuğu gerçekten çok kaliteli tüm yönlere dönebilmesi mutfakda özgürlük alanı yaratıyor.
- Basınç oluştuğunda su haznesinin kapağı titreme den dolayı ses yapıyor az da olsa birkaç sönümleyici yapışkan keçe ile düzeltilebilir.
- Makinanın yüzeyi çizilmelere karşı çok hassas dikkatli kullanmak şart.
- Espresso aldıktan sonra kahve çok kuru kalıyor ve hiçbir sızıntı olmadan işlemleri bitirebiliyorsunuz.
-Şimdiden aynı kahveden çok daha fazla aroma alabildim 2.shot da:) (Beko2170 ile karşılaştırınca) zamanla çok daha stabil shotlar vereceği kesin.
- İyi ki aldım dediğim bir ürün oldu kahve serüvenim de Espressoya meraklı uğraşmayı seven 2 dk sütü köpürtmek için beklerim diyen günlük kullanım için harika bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Faydalı bilgiler
- Yabancı forumlarda espresso alma sırasında başlangıçta basınç oluşurken 1sn sonra kapatıp düğmeyi 3-4 sn bekledikten sonra devam edip preinfusion yapılabiliyor diyenler var. Çok hakim olmadığım ve farkı denemediğim için net birşey söylemem mümkün değil ancak dileyenler deneyebilir tabiki:)

Bu güzel konu ve inceleme yazısı için teşekkür ederim.

Makina ilk kullanımda portafiltre 90 derece sıkılamıyor makina yeni olduğu için olabilir ancak deneyimde epey sıkışmış oluyor.

Bunun nedeni grup içerisinde shower screen etrafında yer alan contanın yeni olması. Zamanla o conta ezildikçe portafiltre 90 derece ve daha fazlasına gelecektir. Resim de ki kırmızı halka.

Ekli dosyalar

• Silicone-Group-Head-Seal-600x600.jpg
    Silicone-Group-Head-Seal-600x600.jpg
    43.9 KB · Görüntüleme: 177
Hayirli olsun guzel gunlerde kullanilsin. Arastirma yapiyorum ben de bu model ile Gaggia Classic Pro 2019 arasinsa kaldim. Belki benzer bir ikilimde kalmissinizdir diye sizin de fikrinizi almak istedim.
Ozellikle bu modele iten neden PID mi oldu sizde?

Hayirli olsun guzel gunlerde kullanilsin. Arastirma yapiyorum ben de bu model ile Gaggia Classic Pro 2019 arasinsa kaldim. Belki benzer bir ikilimde kalmissinizdir diye sizin de fikrinizi almak istedim.
Ozellikle bu modele iten neden PID mi oldu sizde?
Evet kesinlikle PİD ve Lelit markası oldu açıkcası Bianca Mara gibi modellere sahip olması sürekli geliştirmesi kendini daha kaliteli bir marka olarak geliyor. Tabi Gaggia da iyi yadsınamaz bir gerçek ancak bildiğim kadarıyla ev kullanımı için Classic pro nun ötesinde makinası yok. Lelit daha inovatif ve güncel bir marka gibi geliyor o nedenle

Konuya katkı olarak:
James Hoffmann, Lelit Anna'nın yanı sıra, yine Globally'nin getirdiği Gaggia Classic Pro, Rancilio Silvia, Delonghi Dedica ve Sage Bambino Plus'ı "500 sterlin altı espresso makineleri" olarak incelemiş:

Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Genel yaklaşım espressoda 18gr kahveye 36gr espresso ve bunu da 30 saniye de almaya çalışıyoruz (kahve profilini bir tarafa bırakıyorum genel olarak böyle olduğunu varsayalım). Eureka Mignon Specialita öğütücüm var. Şimdi ben bu süreyi tutturabiliyorum tamam ama basınç hiçbir zaman 9 bar olmuyor. Hep 13 bara yakın bir değer oluyor ve OPV açarak basıncı sabitliyor süre ilerledikçe basınç düşmeye başlıyor. Basıncı 9 barda tutacak kalınlıkta öğütsem bu sefer süre tutmuyor ki tat da kötü oluyor.

Basıncın 9 bar sürenin 30 saniye ve oranın 1/2 olması için ne yapmam gerekir? Ya da daha doğrusu OPV ile oynamadan bu mümkün müdür? Ben hep şöyle düşünüyordum; "normal şartlarda OPV'ye ihtiyaç duymamam lazım, düzgün öğütüm ile 9barda başlaması lazım ama çok ince öğüttüm ve basınç çok yükseldi ise makineyi korumak için OPV devrete girer". Bu yaklaşım doğru değil mi?

Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Genel yaklaşım espressoda 18gr kahveye 36gr espresso ve bunu da 30 saniye de almaya çalışıyoruz (kahve profilini bir tarafa bırakıyorum genel olarak böyle olduğunu varsayalım). Eureka Mignon Specialita öğütücüm var. Şimdi ben bu süreyi tutturabiliyorum tamam ama basınç hiçbir zaman 9 bar olmuyor. Hep 13 bara yakın bir değer oluyor ve OPV açarak basıncı sabitliyor süre ilerledikçe basınç düşmeye başlıyor. Basıncı 9 barda tutacak kalınlıkta öğütsem bu sefer süre tutmuyor ki tat da kötü oluyor.

Basıncın 9 bar sürenin 30 saniye ve oranın 1/2 olması için ne yapmam gerekir? Ya da daha doğrusu OPV ile oynamadan bu mümkün müdür? Ben hep şöyle düşünüyordum; "normal şartlarda OPV'ye ihtiyaç duymamam lazım, düzgün öğütüm ile 9barda başlaması lazım ama çok ince öğüttüm ve basınç çok yükseldi ise makineyi korumak için OPV devrete girer". Bu yaklaşım doğru değil mi?
Guzel soru ben de merak ediyorum.

Sizin kullandığınız cihazda ki pompalar 14 bara kadar basıncı yükseltiyor. OPV nin amacı basınç 9 barı aştığında suyu yönlendirmek bu sayede kahve üzerinde sürekli 9 bar basınç uygulamak. Ama shotım sonuna doğru kahvenin içi boşaldığı için basıncın düşmesi normal.

Selamlar hayırlı olsun , bende anna dan aldım yeni , bendede perfetto bulunuyor espresso ayarını türk kahvesinin en incesine getirdiğimde (yani makinanan en ince ayarı ) ancak 25sn alabildim sizde durum nasıl , özellikle tek sepette basınç oluşturmakta zorlayor pek tutarlı sonuçlar alamadım, çift sepette 18gr kahve ile güzel sonuçlar aldım , yanında gelen ekstra tekli sepet ne işe yarıyor çözemedim :) @lion256

Selamlar hayırlı olsun , bende anna dan aldım yeni , bendede perfetto bulunuyor espresso ayarını türk kahvesinin en incesine getirdiğimde (yani makinanan en ince ayarı ) ancak 25sn alabildim sizde durum nasıl , özellikle tek sepette basınç oluşturmakta zorlayor pek tutarlı sonuçlar alamadım, çift sepette 18gr kahve ile güzel sonuçlar aldım , yanında gelen ekstra tekli sepet ne işe yarıyor çözemedim :) @lion256
Hayırlı olsun öncelikle👍🏻 Ben genelde tüm espresso kahvelerinde Espresso 0-1.5 civarında kullanıyorum. Espresso 0 da 30-35 sn alabiliyor çoğu kahve çeşidi 36gr shotu. Hep çift sepeti kullandım şimdiye kadar 17-17.5 gr olarak daha efektif sonuçlar aldım (yapışma problemi olmadan) muhtemelen 17gr a çekmeniz iyi olacaktır sizin için daha hızlı bir akış almanız için. Tek sepetti hiç kullanmadım o yüzden bilmiyorum ayarını

Merhabalar, bende lelit mara x pl62x ile araniza katıldım, umarım kısa zamanda espresso kültürüne, terimlerine,yöntemlerine,mantığına alışabilirim. Keyifli demlemeler :)

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    110.8 KB · Görüntüleme: 204
Lelit Grace veya Anna için aşağıdaki sepetten almak isteyen var mıdır? Kargo 16 euro çıkıyor birden fazla alarak kargoyu paylaşabiliriz. Ankara’dan birileri çıkarsa daha iyi olur ancak Türkiye içi kargoyla uğraşabilecek biri varsa başka şehirler de olur
Not: Sepetin makineye uygun olduğu yorumlarda ve başka forumlarda söylenmiş ancak tamper konusundan emin değilim.

Lelit Grace veya Anna için aşağıdaki sepetten almak isteyen var mıdır? Kargo 16 euro çıkıyor birden fazla alarak kargoyu paylaşabiliriz. Ankara’dan birileri çıkarsa daha iyi olur ancak Türkiye içi kargoyla uğraşabilecek biri varsa başka şehirler de olur
Not: Sepetin makineye uygun olduğu yorumlarda ve başka forumlarda söylenmiş ancak tamper konusundan emin değilim.

Ascaso sepetleri Perfetto'da var hocam. Bir danışın isterseniz sizin gönderdiğiniz sepetle aynı mı diye.

Geri