• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Anna Channelling Problemi Hk.

yunemars

Barista
İsim
yunus arslan
Daha fazla  
İsim
yunus arslan
Merhabalar.

Lelit Anna kullanıcısıyım. Uzun süredir channelling ile uğraşıyorum. Ne yaptıysan düzelmedi. Hep aynı yerde ve hep aynı şekilde. Belki bir öneriniz olur. Ya da sebebine dair bir fikriniz olur. Dikkat ettiğim bir kaç konuyu da yazayım şimdiden.

1- Dipsiz portafiltrem yok ancak alttaki yönlendiriciyi söktüm, orada akışın düzenli olup olmadığını nispeten anlıyorum. Akış başta düzenli ancak 20.gramdan sonra düzensizleşiyor.
2- Aynı zamanda pompanın sesi de değişiyor.
3- Basınç 9,5-10 bar aralığında sabit kalıyor.
4- 18 gramlık sepete 17 ile 18,5 gram arasında farklı gramajlarda denedim ama bu hiç gitmedi.
5- Hep aynı kahveyi alıyorum. Aslında 1,5 ay öncesine kadar hiç sorun yoktu. Bütün kahvelerim lezzetliydi. 1,5 ay önce neredeyse 1 kilo kahve çöp oldu. Ondan sonrada bazen iyi bazen kötü kahve içiyorum. Standartı kalmadı artık.
6- Öğütücüm Eureka Mignon Specialita
7- Levelerım yok. Belki o noktada sorunum olabilir ancak her seferinde ve hep aynı nokta ve şekilde kanallama olması tamp, level, dışında bir soruna yönlendiriyor beni. yüzey düzeltme için farklı yöntemler de denedim ama sonuç şekil konum hiç değişmedi.
8- Shower screeni söktüm, zaten temizdi, ancak yine de temizledim tekrar taktım.
9- Haftada ya da 10 günde 1 backflush temizliği yaparım.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-01-18 at 23.24.11.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-18 at 23.24.11.jpeg
    131.8 KB · Görüntüleme: 70
58.55 tamper ile proper tamping, düzgün bir tamp olayı çözecektir, ayrıca wdt kullanmanız fark yaratır diye düşünüyorum. Portafiltreyi yere vurarak levela getirebilirsiniz.

2- Aynı zamanda pompanın sesi de değişiyor.
3- Basınç 9,5-10 bar aralığında sabit kalıyor.
4- 18 gramlık sepete 17 ile 18,5 gram arasında farklı gramajlarda denedim ama bu hiç gitmedi.
5- Hep aynı kahveyi alıyorum. Aslında 1,5 ay öncesine kadar hiç sorun yoktu. Bütün kahvelerim lezzetliydi. 1,5 ay önce neredeyse 1 kilo kahve çöp oldu. Ondan sonrada bazen iyi bazen kötü kahve içiyorum. Standartı kalmadı artık.
6- Öğütücüm Eureka Mignon Specialita
7- Levelerım yok. Belki o noktada sorunum olabilir ancak her seferinde ve hep aynı nokta ve şekilde kanallama olması tamp, level, dışında bir soruna yönlendiriyor beni. yüzey düzeltme için farklı yöntemler de denedim ama sonuç şekil konum hiç değişmedi.
8- Shower screeni söktüm, zaten temizdi, ancak yine de temizledim tekrar taktım.
9- Haftada ya da 10 günde 1 backflush temizliği yaparım.
Zamanla kahvenin direnci azaldığı için pompa sesinin değişmesi normal. Ben basınçta da bir anormallik göremedim, yavaşça azalması gayet doğal. Hangi kahveyi kullandınız bilmiyorum ama kavurucular çok tutarlı olmayabiliyor. Bence farklı kahveyle de deneyin. Bir de puck'ı bozmadan çıkarıp altına bakın, üstte görünen bu bozunma belki aşağı kadar inmemiş olabilir. Akış da aslında fikir verir. Yani çok sulu ve hızlı akmıyorsa, tek taraftan akmıyorsa bu da bir fikir verecektir. Akışın 20 gramdan sonra düzensizleşmesi kahve direncinin azalmış olması nedeniyle normal, zaten en iyi hazırlanmış kahve yatağında bile bu miktarlardan sonra akışın bozulması doğal. Tabi kahveye göre de değişiyor, açık kavrumlarda bu bozulma daha erken olabiliyor.

Zamanla kahvenin direnci azaldığı için pompa sesinin değişmesi normal. Ben basınçta da bir anormallik göremedim, yavaşça azalması gayet doğal. Hangi kahveyi kullandınız bilmiyorum ama kavurucular çok tutarlı olmayabiliyor. Bence farklı kahveyle de deneyin. Bir de puck'ı bozmadan çıkarıp altına bakın, üstte görünen bu bozunma belki aşağı kadar inmemiş olabilir. Akış da aslında fikir verir. Yani çok sulu ve hızlı akmıyorsa, tek taraftan akmıyorsa bu da bir fikir verecektir. Akışın 20 gramdan sonra düzensizleşmesi kahve direncinin azalmış olması nedeniyle normal, zaten en iyi hazırlanmış kahve yatağında bile bu miktarlardan sonra akışın bozulması doğal. Tabi kahveye göre de değişiyor, açık kavrumlarda bu bozulma daha erken olabiliyor.
Sagolun hocam cevap icin. Peki puckta eğer kanallara varsa o noktada nasıl bir görüntü olur? Yoksa nasıl olur?

Sagolun hocam cevap icin. Peki puckta eğer kanallara varsa o noktada nasıl bir görüntü olur? Yoksa nasıl olur?
Bence eğer puck düzse ve kahve çok yamuk dağılmamışsa kanallanmanın en alta kadar ulaşması çok zor. Eğer alt kısım yekpare ise bir şey yoktur, ama kanallanma varsa en altta mutlaka belli olur. Sıkıştırmadan önce portafiltreyi birkaç kez tezgaha vurun zaten dağılır. Leveler ve wdt gündüz-gece kadar fark yaratmıyor çok özensiz değilseniz. Zaten ciddi kanallanma olduğunda tadı ekşi çıkıyor espressonun bu da kendini net belli ediyor. Tamp yaparken kolunuz titremeye başladığında baskıyı kesin. Tamperi kaldırmadan bakın bir düz mü değil mi diye. Bu arada bence 16,5-17 gram dozlayın, 18 gram genelde shower screene yapışıyor.

Basınç 9.5-10 bandında kaliyor demişsiniz. 8-9 arasinda kalmasi belki bir çözüm olabilir. Belki öğütümü biraz daha kalin yapabilirsiniz. Tamp ederken biraz daha az ve esit baski da faydali olabilir nacizane.

Puck o anlamda düzgün oluyor genelde. Tamp öncesi en az yarım dakika uğraşıyorum lever icin. Tavsiyelerinizi deneyeceğim hocam. Sağolun

Basınç 9.5-10 bandında kaliyor demişsiniz. 8-9 arasinda kalmasi belki bir çözüm olabilir. Belki öğütümü biraz daha kalin yapabilirsiniz. Tamp ederken biraz daha az ve esit baski da faydali olabilir nacizane.
Sağolun hocam cevap için. Basıncı düşürmek için kalınlaştırdığımda bu sefer süre kısalıyor ve benim için ideal olan 32-33 saniyeleri göremiyorum maalesef. ama buhar çubuğunu kontrollü açarak düşürmeyi önermişti başka bir başlıkta birisi, onu deneyeceğim. teşekkürler.

Bu da aynı puck'ın alttan görünüşü. Buna göre kanallar alta kadar ilerlememiş diyebilir miyiz?

Ekli dosyalar

• p1.jpeg
    p1.jpeg
    83.5 KB · Görüntüleme: 41
  • p2.jpeg
    p2.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 37
  • p4.jpeg
    p4.jpeg
    76.8 KB · Görüntüleme: 40
Bence miktarı 16 gram civarına çekip öğütümü inceltirseniz akışta iyileşme olacaktır. Dün sizinle benzer bir sorun yaşadım Comandante Red Clixte 1 click ince öğütüp kahveyi 17 gramdan 16 grama düşürdüm ve sorunum neredeyse çözüldü. Bir de en önemlisi düzgün WDT yapmak bana göre. Önceden kürdanla yapıyordum ama düzgün bir funnel ve WDT için bir alet edinince çok daha tutarlı olmaya başladı shotlar.

açıkçası WDT'ye hiç takılmıyordum. Level olayına takılıyordum hep. Bugünden itibaren karıştımayı deneyeceğim. Teşekkürler. Peki sizce pucklarda bir sorun var mı?

açıkçası WDT'ye hiç takılmıyordum. Level olayına takılıyordum hep. Bugünden itibaren karıştımayı deneyeceğim. Teşekkürler. Peki sizce pucklarda bir sorun var mı?
Bence normal görünüyor ancak öğütümün kalın olduğunu düşünüyorum. Sepet yapısı itibariyle kenarlar biraz yanık çıkıyor normalde sizde daha düzgün çıkmış. 16 gram kullanmak size öğütüm açısından daha inceye gitme imkanı tanıyacaktır.

Peki sizce leveler ile düzeltme yapıldığı takdirde WDT'ye ihtiyaç olur mu?
Bana göre WDT levelerdan daha etkili. Makineyi ilk aldığımda leveler vardı ama WDT yapmıyordum ve kanallanma sürekli oluyordu. WDT yapmaya başladıktan sonra azaldı.

Geri