• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kütahya Porselen V60

realbehlul

Üye
İsim
Behlül
Daha fazla  
İsim
Behlül
Değirmen
Timemore C2
Ekipmanlar
Hario V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Twitter
vecihi28
Merhabalar,

Kütahya porselen hakkında kullanıcı yorumlarımı sizlerle paylaşacağım, 6 aylık kahve serüvenimde her gün kahve demlediğim bu dripper dan uzak durmanızı şiddetle öneririm.
Forumda yeniyim, sahip olduğum ürün hakkında yazılan yazıları geç de olsa okudum, şuan keşke bu hataya düşmeseydim diyorum.

6 ay önce bir hevesle kahve macerasına atıldım, o sırada da malum tecrübesizlik ve ucuz arayışının etkisiyle Kütahya porselene yöneldim, 6 ay önce 70 lira verdim bir de bu dripper'a, plastikleri görmemiştim bile. Hakkını yiyemeyeceğim, 6 ay benimle kahve demledi bu dripper fakat son zamanlarda tadımlarımda beklentilerimi görememeye başladım. Bir çok video izliyordum öğrenirken. 2.5 3 dakikada demleme bitirirken videolar, ben ve boynu bükük* dripperım 4 dakikaları geçiyorduk. Daha önceden oturup da bir demleme görmediğimden veya v60'ı canlı olarak inceleme fırsatı bulamadığımdan problemi tam olarak anlayamadım.

İyice demleme sürelerine kafa patlattığım şu günlerde her tekniği denedim; su dökme şekli, öğütme, sıcaklık... Hiçbiri işe yaramıyordu, her demlemem farklı sürelerde bitiyor ve farklı sonuç veriyordu.

Ve sonunda, aydınlanmayı yaşadım... DRIPPER YAMUK

Suyu dökerken daha önce görmediğim bir şeyi fark ettim ve suyun dripper'ın bir yüzüne dayandığını diğer taraf ile arasında derinlik farklı oluşturduğunu gördüm, su eğimli akıyordu ve yatağı bozuyordu. elimle dripperı kaldırdığımda su hızlanıyordu.

Demleme sonrası dripperı elime alıp iyice inceledim. ilk bakışta görünmeyen ve gözümü şaşırtan bir şekli varmış e ben o yamukluğu görememişim, dikkat edememişim.
dripper yamuk oturtulmuş ve duvarları ve ayakları orantısız. ayrıca delik de yamuk, simetrisi olmayan baştan sona hatalı bir ürün.

Sakın benim düştüğüm hataya düşmeyin, iyice araştırmadan sipariş vermeyin. Öyle ki hatayı aldığımda göremedim iade şansımı da kaybettim.
Sağlık olsun diyorum 6 ay emektar olarak benimle birlikte oldu. En yakın zamanda orjinal hario dripper alıp pabucunu dama atacağım. Bir daha da bu hata ya düşmem.
Kalitede tasarruf olmaz.

Ekli dosyalar

• 1d8ac5bd-26c0-4e85-8765-8c1f23bb38fd.jpg
    1d8ac5bd-26c0-4e85-8765-8c1f23bb38fd.jpg
    100.5 KB · Görüntüleme: 75
  • 1d57ccf8-5dfa-4e91-a961-22d30831d4b6.jpg
    1d57ccf8-5dfa-4e91-a961-22d30831d4b6.jpg
    84.1 KB · Görüntüleme: 71
  • 93e91233-cc1b-41fb-99eb-91ad33d17c89.jpg
    93e91233-cc1b-41fb-99eb-91ad33d17c89.jpg
    106.7 KB · Görüntüleme: 66
  • 297fae42-2f88-462f-9517-83b30274962b.jpg
    297fae42-2f88-462f-9517-83b30274962b.jpg
    87.8 KB · Görüntüleme: 76

Ayrıca incelemenizi tavsiye ederim 🥲

Yaklaşık 2 yıldır bende de kütahya porselen var ve 4 dakikayı bulan demlemelerim olmuyor. Rossman filtre kullansam bile tm18 klickde natureller dahil 2.45-3 arasını geçmiyor. Yamukluk tabiki bir hata ancak orjinal hario ile arasında aşırı geometri farkı olduğunu düşünmüyorum (kendi elimdeki üründen bahsediyorum) bariz olan tek fark kanallar, kanallar orjinalde inanılmaz derin ve sağladığı şeyin girdap olduğunu sanmıyorum benim gözlemlerime göre sağladığı şey hava akışı . Ve hava akışını en iyi sağlayan dripper da sanırım origami.
Özetle kullanıcı deneyimi tabiki değişir. Veya orjinal hario tabiki kütahyadan iyi olabilir ancak kütahya dripperın bahsettiğiniz kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Sorununuzun başka bir şeyde olma ihtimalini de göz önünde bulundurun derim.

Demleme esnasında dripper ve kahvenin düştüğü kap arasında hava alışverişi gerçekleşemiyorsa sürenin uzamasının sebebi bu da olabilir.

Yaklaşık 2 yıldır bende de kütahya porselen var ve 4 dakikayı bulan demlemelerim olmuyor. Rossman filtre kullansam bile tm18 klickde natureller dahil 2.45-3 arasını geçmiyor. Yamukluk tabiki bir hata ancak orjinal hario ile arasında aşırı geometri farkı olduğunu düşünmüyorum (kendi elimdeki üründen bahsediyorum) bariz olan tek fark kanallar, kanallar orjinalde inanılmaz derin ve sağladığı şeyin girdap olduğunu sanmıyorum benim gözlemlerime göre sağladığı şey hava akışı . Ve hava akışını en iyi sağlayan dripper da sanırım origami.
Özetle kullanıcı deneyimi tabiki değişir. Veya orjinal hario tabiki kütahyadan iyi olabilir ancak kütahya dripperın bahsettiğiniz kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Sorununuzun başka bir şeyde olma ihtimalini de göz önünde bulundurun derim.
ürünün belirli bir standartı yok, bu ürünü almak tamamen kumar bence almamak daha makul, tabii ki düzgün olanı da vardır fakat diğer yorumları da okuduktan sonra bir şeyler yanlış dedim.

Demleme esnasında dripper ve kahvenin düştüğü kap arasında hava alışverişi gerçekleşemiyorsa sürenin uzamasının sebebi bu da olabilir.
Hava alışverişi var, bir ayak ile deneme yapacağım ama

Bende yaklaşık 5-6 ay kadar Kütahya porselenin V60 dripperını kullandım. Özellikle naturel Etiyopya çekirdeklerinde demleme sürem 4 dakikaları buluyordu. Filtre kağıtı olarak TH-3 kullanıyorum. Cmd 28-29 kliklere çıktığım zaman ancak 3 dakika civarına zar zor iniyordum fakat bu seferde öğütüm kalınlığından olsa gerek istediğim tadı/keyfi alamıyordum kahveden. Orjinal Hario plastik V60'a geçince ilk gözüme çarpan şey filtre kağıtını ıslattığımda dripper'a çok daha iyi oturduğunu/yapıştığını farkettim. Birebir aynı reçete ile demlediğimde ise demleme süresinin neredeyse 1 dakikaya yakın kısaldığını gördüm. Kütahya porselenin bütün dripperlarında olmasa bile bazı ürünlerinde açısal sıkıntılar var. Yani pek bir standartı yok gibi ürünün maalesef.

6 aydır Kütahya Porselen V60 kullanıyorum. İlk sipariş verdiğimde gelen ürün baya bir yamuktu, ben de "DRIPPER YAMUK" aydınlanması yaşayarak ürünü değiştirmiştim. Yeni gelen V60'ım diğeri kadar olmasada bu da yamuktu fakat satıcıya bu ürün de yamuk demeye çekindiğim için kullanmaya başladım ve hala kullanıyorum. Sanırım bu yamukluk hepsinde var. Diğer bir sıkıntı ise filtre V60'a tam oturmuyor. Filtrenin alt kısmının yarısı V60'a tam otururken diğer yarısı temas etmiyor. Süre olarak çok sıkıntı yaşamadım fakat bir demlemem diğerini tutmuyor. Şimdi indirimdeyken cam Timemore Crystal Eye Dripper satın aldım umarım beni Hario V60 almadığım için pişman etmez.

İlk aldığım tersten peri bacasına benzeyen Kütahya V60'ın görsellerini buraya bırakıyorum, sanırım 70 liraya satın almıştım. Yeni başlayacak kahve severler bizim yaptığımız hataya düşüp pişman olup tekrar drippera para vermesinler. 😅

Ekli dosyalar

• IMG_20200615_132526[336].jpg
    IMG_20200615_132526[336].jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20200615_132758[337].jpg
    IMG_20200615_132758[337].jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20200615_224810[335].jpg
    IMG_20200615_224810[335].jpg
    50 KB · Görüntüleme: 31
6 aydır Kütahya Porselen V60 kullanıyorum. İlk sipariş verdiğimde gelen ürün baya bir yamuktu, ben de "DRIPPER YAMUK" aydınlanması yaşayarak ürünü değiştirmiştim. Yeni gelen V60'ım diğeri kadar olmasada bu da yamuktu fakat satıcıya bu ürün de yamuk demeye çekindiğim için kullanmaya başladım ve hala kullanıyorum. Sanırım bu yamukluk hepsinde var. Diğer bir sıkıntı ise filtre V60'a tam oturmuyor. Filtrenin alt kısmının yarısı V60'a tam otururken diğer yarısı temas etmiyor. Süre olarak çok sıkıntı yaşamadım fakat bir demlemem diğerini tutmuyor. Şimdi indirimdeyken cam Timemore Crystal Eye Dripper satın aldım umarım beni Hario V60 almadığım için pişman etmez.

İlk aldığım tersten peri bacasına benzeyen Kütahya V60'ın görsellerini buraya bırakıyorum, sanırım 70 liraya satın almıştım. Yeni başlayacak kahve severler bizim yaptığımız hataya düşüp pişman olup tekrar drippera para vermesinler. 😅
Hayırlı olsun. Timemore dripper için yorum bekliyoruz.

Ben en başından beri orjinal ürünleri almaya çalışıyorum. Bunun için hario plastik aldım. Aeropress çakması almadım. Tiamo veya Cu-P gibi Kalita alternatiflerini istemedim. Ben henüz çok amatörüm ve eğer alternatif ürünlerde sorun yaşarsam acaba üründe mi bende mi sorun var, acaba popüler olanı alsam sorun çıkmaz mıydı diye düşünmemek için.

O yüzden ben hem kütahya v60 alan hem de diğer konik dripperları alan arkadaşlara en azından plastik bir v60 almalarını öneriyorum. Aradaki farkı kavrayabilmek ve gelişebilmek için önemli olduğunu düşünüyorum.

Kütahya alırken fiyat olarak çok yakın olan plastik Hario mu alsam diye çok ikilemde kaldım fakat ne kadar sağlıklı denilsede plastik ve sıcak su ikilisine karşı katı bir yaklaşımım olduğu için porselen V60 tercih etmiştim. Bir gün seramik bir Hario sahibi olursam diğeri ile karşılaştırma şansım olacak. :)
Hayırlı olsun. Timemore dripper için yorum bekliyoruz.
Teşekkür ederim. Bugün, pazartesi geleceği bilgisini aldım kargo etiketi düştüğü için gecikme olmuş. Elime geçince yorum yaparım tabi ki.

Geri