• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kuruyemis tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cayisse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cayisse

Barista
Ceviz, kaju, findik, antep fistigi

bu kuruyemislerin niche kategorisinde olan turleri hakkinda bilgisi olan ve aktif olarak tuketen ve tecrubesini esirgemeyecek olan var midir aramizda?

Niche kategorisi derken tam olarak kastetmek istediğiniz nedir ?

Niche sınıfına giriyor mu emin olamadım ama Astronut’ın odun ateşinde ve zarında kavrulmuş kaju’sunu denemediyseniz tavsiye edilir.

Niche kategorisi derken tam olarak kastetmek istediğiniz nedir ?
Antep fıstığının Sudan Rume'si var mı diye soruldu sanırım.

yeri-yurdu, turu, kalitesi belli olan, kanitlanmis olan anlaminda.

mesela incir icin germencik benim damagimda cok net olarak fark ediyor, baska incir aramiyorum.

ceviz? findik? bunlar icin net bir bigiye ulasamiyorum. google'a yazinca biri kalin kabuklu cevizi ovuyor, bakiyrsun baska yore ince kabukluyu ovuyor ve bunlar tabi ki, kendilerinin sattiklari urunler. bir yerde cevizi kabuklu olarak muhafaza edip yiyecegin zaman kirmak gerektigi yaziyor (malum bir oksidasyon klasigi) gibi gibi...​

mesela incir icin germencik benim damagimda cok net olarak fark ediyor, baska incir aramiyorum.

ceviz? findik? bunlar icin net bir bigiye ulasamiyorum. google'a yazinca biri kalin kabuklu cevizi ovuyor, bakiyrsun baska yore ince kabukluyu ovuyor ve bunlar tabi ki, kendilerinin sattiklari urunler. bir yerde cevizi kabuklu olarak muhafaza edip yiyecegin zaman kirmak gerektigi yaziyor (malum bir oksidasyon klasigi) gibi gibi...​
bu konuda @kahveanalisti daha önce çeşitli açıklamalar yapmıştı. yine yardımcı olur sanırsam.

Fındık konusunda ince kabuklu, yağlı fındık candır. Bu fındık çeşidi de Ordu ve Giresunda mevcut. Her Ordu ve Giresun fındığı da bu şekilde değil. Fındığın çok çeşidi var fakat yemesi en keyifli olan çeşit bu. Ayrıca bu fındık türünün randıman (100 gram kabuklu fındıktan çıkan iç miktarı) 50-55 bandında ise çok daha keyifli olur.

Diğer türler genelde fabrikasyon ürünlerde kullanılıyor. Kendim satışını gerçekleştirdiğim için övüyorum gibi anlaşılmasın. Bunun karşılaştırmasını yapmanız için elimde mevcut olsaydı diğer türlerden mutlaka göndermek isterdim size 🙂 Yeni sezonda bana hatırlatırsanız yardımcı olabilirim.

ceviz icin google'da karsima cikanlar;

ikisinden biri salliyor ama hangisi 🤔

hekimhani denemeyi dusunuyorum.

Ekli dosyalar

• 905B3494-7FFC-4F7C-867C-2071CD318C55.png
    905B3494-7FFC-4F7C-867C-2071CD318C55.png
    232.5 KB · Görüntüleme: 34
  • 3D642B67-3A44-4732-B64B-089CA3577AC4.png
    3D642B67-3A44-4732-B64B-089CA3577AC4.png
    276.7 KB · Görüntüleme: 34
Niche sınıfına giriyor mu emin olamadım ama Astronut’ın odun ateşinde ve zarında kavrulmuş kaju’sunu denemediyseniz tavsiye edilir.
Double espresso üzerine Jack Daniel's, yanına da Astronut kaju. Son zamanlarda en çok keyf aldığım kombinasyon.

Geri