• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kuraklık bu sefer kapıda mı?

Underwood

Barista
Selamlar arkadaşlar,
Bildiğimiz üzere her sene bir kuraklık furyesi zaman zaman duyulurdu, haberleri yapılırdı kimisinin gerçeklik payı olup kimisi tamamen fame için yapılmış haberlerdi ancak bu sefer durum yeterince ciddi gibi duruyor. Bugün 11 Aralık günü olmasına rağmen İstanbul için ince bir mont ile halen gezebilmemiz bizler için güzel olsa da doğal kaynaklarımız için yağmurun olmaması çok tehlikeli görünüyor. Burada paylaşmamın sebebi hepimizin bilinçli olmasına rağmen en azında bir hatırlatma olma niyetiyle.

Bu sefer durum gerçekten vahim boyutlarda. Çanakkale'de belediye kısıtlamalara başlamış. 😞

İstanbul özelinde baraj doluluk oranları son 10 yılın en düşük seviyesinde. 2 sene önce bugün yüzde 64,20 doluluk oranı varken şu anda bu oran yüzde 22,15. Yani kısacası eğer bu kış kar yağmazsa su konusunda sıkıntılı günler bizleri bekliyor ne yazık ki 😕

Bu bağlamda ekipmanı ısıtma, filtreyi ıslatma gibi amaçlar için su kullanımı beni baştan beri çok rahatsız ediyor. Başta küçük miktarlar gibi gelse de rutin şekilde bunun birçok kişi ve kafe tarafından tekrarlanması pek de hoş olmayan sonuçlar çıkartıyor diye düşünüyorum. Benim kendi açımdan en fazla yapabildiğim bu suları bir yerde toplayıp soğumasını bekleyerek çiçekleri sulamak oldu, ama ne kadar mantıklı ve faydalı bilemiyorum.

Arkadaşlar kahve forumu burası birbirimizi dini hassasiyetlerine saygı gösterelim lütfen. Özel mesaj yolu ile tartışabilirsiniz. Mesajlar bir süreliğine görünürlükten kaldırdım.

Yalova için de sıkıntı başlamış. :(

Geri