• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Kenya Mihando SL-28 PB

melih ismail

Barista
Ülke: Kenya
Bölge: Kiambu District
Tür: SL28 FM/SL28
İşlem: Yıkanmış
Sınıf: Peaberry
Rakım: 1,650 masl
Toprak: Zengin, Volkanik, Kırmızı ve kumlu toprak
Hasat yılı: 2020

Tadım Profili
Asidite: Kompleks böğürtlen çeşitleri
Gövde: Dengeli, 90% siyah çikolata
Tatlılık: Kompleks incir reçeli sonrasında şeker pekmezi
Aroma: Kırmızı ve siyah dut reçeli, cacao nibs, yenibahar tınısı ve tatlı kokulu

Uzun zamandır böyle tatlı asiditeli bir kenya içememiştim. Gayet memnun kaldım. Rahatsız etmeyen bir asiditesi var. Damakta kalıcı, kakao gibi.
V60 15:225
Cd 22 klik
Su: peakwater 3.2 96 derece
60-120-180-225 parçalı döküş.
Bitiş 2:40

Son düzenleme:
Uzun zamandır böyle tatlı asiditeli bir kenya içememiştim. Gayet memnun kaldım. Rahatsız etmeyen bir asiditesi var. Damakta kalıcı, kakao gibi.
V60
Cd 22 klik
Su: peakwater 3.2 96 derece
60-120-180-225 parçalı döküş.
Bitiş 2:40
Kahve 15 g mı olacak?

Evet, onu yazmayı unutmuşum :) 1:15 oranında demledim

Ben bu kahveyi geç gördüm, tek başına satarlar diye düşündüm ama yakalayamadım, çok merak etmiştim

Edit.. tekrar satışa koymuşlar

Son düzenleme:
uzun zamandır kenya içmiyordum, bu kahve oldukça iyi bir izlenim bıraktı bende tatlı asiditesi ve yumuşak içimiyle, yalnız o kadar çok tadım notası yazılmış ki doğrusu biraz abartı geldi bana. bunların hepsini alan var mı gerçekten?

Bir de yeri gelmişken sorayım, bu peaberry şekilli çekirdekler ayıklanarak mı ayrılıyor yoksa varyeteden dolayı tüm çekirdekler peaberry mi?

kendi sitesinde verdikleri kasuya tarifiyle demledim, bir farkla. comandante 28 klikte. tarifte 30 klik ve üzeri öneriliyor.
pekmez gibi tatlı bir kahve, başka kompleks bir numarası yok. kendimce 1-2 farklı deneme yaptım, verimli olmadı bu tarifleri kadar. maceraya girmenize gerek yok bence, kendi tarifiyle demleyin gönül rahatlığıyla..

Bu kahveyi cmd 28 clik 60 ppm su ile
25/400 demledim süre
75 gr bloom 45. Saniye 2. Döküş yavaş şekilde 250 gr tamamla 2:05 tamamen süzülünce kalanı 400 e tamamla 3:40 bitiş.

Kahve her damağa hitap etmeyen bir kahve seveni çok sever sevmeyen yüzüne bakmaz

Üstünde yazdığı tadım notlarından kakao çekirdeği ve böğürtlen çok net alınıyor ben tatlılık çok alamadım sitesinde yenibahar demiş onu kahve bittikten sonra bardağın dip kısmında kalan kurumuş kahve kalıntısından çok net alabiliyorsunuz.

sadece cuppingde denedim şu ana kadar, asidite fazlasıyla öne çıkıyordu (böğürtlen tadı geliyordu güzel bir şekilde), hoş bir kahveydi fakat v60de bu kadar asiditenin nasıl bir sonuç vereceğinden emin değilim, epey bir tarif denemek gerekecek gibi geliyor, 150 gram ile ne kadar yapabileceğim merak ediyorum, tavsiyesi olan var mı bu kahveyle ilgili?

sadece cuppingde denedim şu ana kadar, asidite fazlasıyla öne çıkıyordu (böğürtlen tadı geliyordu güzel bir şekilde), hoş bir kahveydi fakat v60de bu kadar asiditenin nasıl bir sonuç vereceğinden emin değilim, epey bir tarif denemek gerekecek gibi geliyor, 150 gram ile ne kadar yapabileceğim merak ediyorum, tavsiyesi olan var mı bu kahveyle ilgili?
selam, hangi suyu kullandınız?

selam, hangi suyu kullandınız?
arıtma su kullanıyorum, bu kahve için önereceğiniz belirli bi su var mı? V60de demledim 1 saat önce, sonuçtan memnun kaldım, cuppingdeki gibi fazlasıyla asidik değildi, içimi hoştu

# amacım asidik bir kahve çıkartmaktı bundan ama pekmez, reçel gibi tatlı bir kahve.. o yüzden suyunuzu merak ettim..
# nestle, erikli sularıyla demledim, sonuç hep pekmez.. tatlı kahve seviyorsanız bu suları kullanabilirsiniz.. önerdikleri tarif ile..

# amacım asidik bir kahve çıkartmaktı bundan ama pekmez, reçel gibi tatlı bir kahve.. o yüzden suyunuzu merak ettim..
# nestle, erikli sularıyla demledim, sonuç hep pekmez.. tatlı kahve seviyorsanız bu suları kullanabilirsiniz.. önerdikleri tarif ile..
teşekkürler, elimde nestle var deneyeceğim onunla

İmmersiyon ve kasuya metodu ile gayet güzel sonuçlar aldım bu kahvede
Kasuya:
CMD 32 klik-->kruve 600 micron ile elendi,
Döküş 50-140-200-260-300, pınar Su 93 derece
20gr kahve, 300gr su
Filtre cafec traditional

İmmersiyon
CMD 25 klik--> kruve 600 micron ile elendi
16.5gr kahve, 260gr 93 derece pınar su
2. Dk'da düğmeye bas. Bitiş 2.25
Filtre cafec traditional

Bu arada İzmir'de yaşayan varsa sardes su ile asidite çok düşüyor. Kenya asiditesini sevmeyen olursa bu suyu deneyebilir
Degassing süresi 5-7gün denmiş ama en az 10 gün beklemek lazım. Gerçek performans 9-10.günden sonra ortaya çıkıyor bence

Çok tatlı bir asiditesi var (belki biraz fazla çok 😄) günün her vakti içilebilecek bir kahve. bunun için de aynı yorumu yapayım da eksik kalmasın, güzel ama fiyatı ile performansı birbirini karşılamıyor 😄

ben bu kahvenin kokusunu cok begendim ve biraz cabuk tukettim keske en son bu kahvele baslasaydim diyorum

Bu kahveyi Kungpow’dan içmedim. Fazlaca kahve stoğum olduğu için Ocak ayı alımına katılmamıştım. a
Ancak bu kahveyi Troika Rosating isimli kavurucundan yakın zamanda içtim. Troika ’da fiyat Kungpow’a göre oldukça uygun, Kungpow’da 300 gr’ı 105 TL iken, Troika’da 250 gr’ı 67,5 TL , üstelik kargo ücretsiz . İçerik , tadarikçi, çiftlik tamamen aynı gibi . Burundi Kirundo kahvesi de epey güzel.

Hario İmmersion dripper

Molent 36 klik 18gr kahve 270ml su
Su: peakwater 4.2 80 ppm 95 derece
bloom switch kapalı 80ml switch açık 190 ml.
Bitiş 3:30

baharatlı tatlar hakim tatlılık ve ekşilik dengeli içimi hoş bir kahve

20210122_201200.jpg
60gr suyu 45 saniyede mi döküyoruz tarife göre ? Ben beceremedim o kadar :D yalnız kasuya dripper yoktu normal v60 ile yaptım. Kasuya v60 dan daha mı yavaş akıyor?

Geri