• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Ethiopia - T&T Wush Wush Washed

melih ismail

Barista
Ülke: Etiyopya
Bölge: Tega village, Bonga, Kibo, Kaffa
Çiftlik: Tega ( Tega & Tula Kahve çiftliği)
Tür: 74110, 74112, Wushwush
İşlem: Yıkanmış
Grade: Grade 1
Rakım: 1830 - 1890 m
Hasat Yılı: 2020

Tat Profili
Asidite: Yumuşak mayhoş meyve
Gövde: Dengeli
Tatlılık: Elmalı Şeker
Aroma: Tatlı narenciye meyveleri ile hafif çarkıfelek meyvesi

Yöntem: v60- Orkun üstel 4 parçalı döküş
Öğütüm: Comandante Red Clix- 42
Filtre: Cafec Traditional
Su: Modifiye Buzdağı v2. 105 ppm, 94 derece
Yapılış: Orkun Üstel’in klasik 60-60-60-60 döküşünü uyguladım. 2.45’te bitti.
Yorum: Baştan sona hiç yormayan,boğazdan akıp giden bir kahve. Sıcakken de soğukken de tatlı. Sıcakken asidite daha düşük, soğudukça narenciye asiditesi biraz daha ortaya çıkıyor. Ne vadediyorsa veren bir kahve oldu benim için.

Dümdüz bi kahve. Hiç bir numarası yok. İlk başta tatlılıktan öldürdü. Soğudukça biraz asiditesi geldi ama memnun etmedi açıkçası. Ya kahve güzel değil ya da ben beceremedim. Kungpowun kendi reçetesi ile yaptım. Molent 42 klik.
Bakalım yarın 38 klik ile 2.30da denicem.

Espressoda parladı benim için bu çekirdek, tatlılığı fazlasıyla öne çıkıyor espressoda, bende v60de bıraktığından daha hatırlanabilir bir etki bıraktı

İki gündür Wush Wush'la devam ediyorum, son 2 demlemelik kadar kaldı elimde. Şahsi fikrim yormayan, tatlı bir kahve olduğu yönünde. Hep V60 ile demleme yaptım. LilyDrip de kullandım bir seferinde, pek fark ettirmedi ama. Keyifli, sert köşesi olmayan ama sürprizsiz bir çekirdek. Ben beğendim şahsen.

İki gündür Wush Wush'la devam ediyorum, son 2 demlemelik kadar kaldı elimde. Şahsi fikrim yormayan, tatlı bir kahve olduğu yönünde. Hep V60 ile demleme yaptım. LilyDrip de kullandım bir seferinde, pek fark ettirmedi ama. Keyifli, sert köşesi olmayan ama sürprizsiz bir çekirdek. Ben beğendim şahsen.
Evet yormayan, düz, tatlı bir kahve. Ama fiyatının hakkını vermediğini düşünüyorum hocam. Çok daha ucuza aynı performansı veren kahveler mevcut sonuçta.

Klasik bir tarifle zarif tatlı ama düz bir kahve...
20gr kahve 93 derece 330gr su.
4 döküşle 2:50-3 gibi bitti.

KungPow ile tanışma amaçlı bir Kahve Kulübü Bundle aldım ve içinde bu çekirdek de vardı. Hario 16 click, 1gr:20ml ile 2 deneme yaptım.
Denemelerimi v60 ile 93 derecede buzdağı su, filtre makinesi ile pınar su ileydi. Malesef ikisinde de iyi bir sonuç alamadım. İki denemede de kompleks olmayan bir zariflik ile acı başlayıp, Ilıdıktan sonra asidite ile minimal bir tatlılık ortaya çıktı.

Bundleda denediğim son kahve buydu, ben de bu fiyata tavsiye etmiyorum. Üçü etiyopya olup 4 ortalama üstü ücretteki çekirdekten sadece birini beğendiğim için Kungpowdan tekrar bir deneme-yanılma siparişi yapmayacağım galiba. Tatlı kahve arayan varsa bundle'dan sadece Etiyopya Kewo Natural lezzetliydi. Yoğun bilberry ve çok hafif baharat aroması aldım. Şöyle sıralayabilirim:

1. Etiyopya T&T Kewo (Natural)
2. Etiyopya T&T Wush Wush (Washed)
4. Kenya Mihando SL-28 PB (Washed)
4. Etiyopya T&T Keffa G1

Son düzenleme:
1:20 oranı çok düşük değil mi hocam ben mi yanlış anlıyorum? Çok sulu olur. 1:15 - 1:17 oranlarını tavsiye ederim.

1:20 oranı çok düşük değil mi hocam ben mi yanlış anlıyorum? Çok sulu olur. 1:15 - 1:17 oranlarını tavsiye ederim.
Ekipman temiz ise, öğütülme tozu elenmiş ve fazla küçük değilse, kahve yakmadan ve overextract edilmeden demlendiğinde hala acı oluyorsa ben "genel geçer" oranı sulandırıyorum. Bundle içinde denediğim son çekirdek bu olduğu için denemelere 1:20 ile başladım ve inanır mısınız buna rağmen vücut yüksekti. Yüksek vücut aroma eksik ya da kötü olduğunda iyi bir şey değil.

Sizin KungPow'dan beğendiğiniz bir çekirdek var mı?

Bugün 30gr lık demleme yaptım @orkunustel hocamızın videosundan yararlanarak. Çekim görece ince(en azından eskiden yaptığım gibi kalın çekmedim), su sıcaklığı 96 derece, bir de oranı düşürdüm 1-15.5 yani 465 su kullandım. 100gr su ile ıslatınca hemen mini çırpma teliyle karıştırdım kahveyi kanallanma azalsın diye. Geri kalan suyu 4e bölüp döktüm. Demleme yaklaşık 4dk sürdü.
İlginç bir şekilde normal demlemelerime göre daha asidik oldu. Güzel ama uçurmuyor :)

Ekipman temiz ise, öğütülme tozu elenmiş ve fazla küçük değilse, kahve yakmadan ve overextract edilmeden demlendiğinde hala acı oluyorsa ben "genel geçer" oranı sulandırıyorum. Bundle içinde denediğim son çekirdek bu olduğu için denemelere 1:20 ile başladım ve inanır mısınız buna rağmen vücut yüksekti. Yüksek vücut aroma eksik ya da kötü olduğunda iyi bir şey değil.

Hiç aklıma gelmemişti böyle düşünmek, kahvenin güzel yanı da bu değil mi hocam :) kontrol tamamen sizde. Halen tükettiğim Celsius yılbaşı seçkisi bitmek üzere, daha açmadım bundle dan hiçbirini. Yüksek gövde hoşuma gidiyor, umarım üzmez. Demleme yapınca buradan paylaşırım bende yorumumu.

Az önce Türk Kahvesi yaptım bu çekirdekten. 1-10 oranında, Xeoleo ile 9 click. Ilık-sıcak arası su (Abant+Şebeke suyu) ile başlayıp 2 dk gibi sürede kaynamadan aldım. Filtre denemelerimden daha çok beğendim.

11.01 Kavrumu

18.5 gram Comandante 28 klik
Kungpow Filtre (Gayet iyi bir filtre)
300 gram Erikli Su + 5 gram Beypazarı Maden Suyu
94 derece Celcius su sıcaklığı

60 gram çiçeklenme, deli spin
60 gram ikinci döküş
60 gram üçüncü, rao spin
60 gram dördüncü
60 gram beşinci, rao spin

3:30 bitiş

Yer fıstığı, erik, hafif anason notaları. Çayımsı gövde. Kompleks ve dengeli bir asidite. Soğudukça sinerjik bir bardak. Benim için fazla yorucu olmayan tipik bir akşam kahvesi.

Ben de 1:17 hatta 18 argümanlarını anlayabiliyorum fakat 1:20 biraz abartı değil mi. Size katılıyorum hala rahat bir şekilde içilebilir güzel kahveler oluyor fakat 1:17 gibi oranlarda yeterli extractionlara zaten ulaşılabiliyor, onun üstünde sulanıyor, yine güzel olsa da özelliğini yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor gibi geliyor, ne avantajını görüyorsunuz 1:20 kullanmanın, belki daha çok deneme yapmam gerekiyodur

22ye 44, 32 saniye, benim makine 124 diye gösteriyor, yanılmıyorsam 96 derece, makinenin en yüksek ayarı. Kahveyi yapmadım birkaç gündür ama son espressodan 21 e 42 (22lik vst kullanıyorum) extraction u kolaylaştırabilir gibi geldi öyle deneyeceğim sonrakinde, diğer değişkenleri değiştirip denedim, onlarda sonuca varabildim.

22ye 44, 32 saniye, benim makine 124 diye gösteriyor, yanılmıyorsam 96 derece, makinenin en yüksek ayarı. Kahveyi yapmadım birkaç gündür ama son espressodan 21 e 42 (22lik vst kullanıyorum) extraction u kolaylaştırabilir gibi geldi öyle deneyeceğim sonrakinde, diğer değişkenleri değiştirip denedim, onlarda sonuca varabildim.
beko mu makina sonradan pid mi takılı :)

Geri