• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Ethiopia T&T Kewo Naturel

melih ismail

Barista
Ülke: Etiyopya
Bölge: Tega village, Bonga, Kibo, Kaffa
Çiftlik: Tega ( Tega & Tula Kahve çiftliği)
Tür: 74165, 74110

İşlem: Naturel
Grade: Grade 1
Rakım: 1830 - 1870 m
Tat profili
Asidite: Yumuşak Tropikal
Gövde: Kremamsı
Tatlılık: Şekerleme
Aroma: Tatlı Tropikal Meyveler

bu kahve için reçeteleri bu başlık altında toplayabiliriz :)

Hocam basliklar cok uzun olmus
“Kungpow ethiopia tt kewo natural (ocak21)”
gibi kisaltin bence.

Mobilde ana sayfa yeni mesaj kisminda hepsi okunmuyor

Ekli dosyalar

• 63CD29A5-E74A-4A58-A988-EA113A0DE425.png
    63CD29A5-E74A-4A58-A988-EA113A0DE425.png
    391.5 KB · Görüntüleme: 76
Selam Ocak 2021 yazmasakta olur diye düşünüyorum.

Ben bu kahveyi toplu alımdan once almıştım, ne yaptıysam ekşilikten kurtulamamistim. Bir kez fena olmayan bir shot aldım ama o bile ekşiydi. Bu dediklerim espresso için bu arada. O yüzden deneyimlerinizi merak ediyorum 🤔

Omni mi kavrum bana o kadar koyu gelmedi ama 🙄
Ben espressoda denedim. Çok da ekşi asidik yoktu. Omni olacağını sanmamıştım ama çok net omni kavrum, filtrede denemedim henüz ama hatta espressoya daha mı uygun diye düşünmedim değil.

Aşağıda kendi vermiş oldukları tarif ile 5 Ocak kavrumlu kahveyi CMD 28 klikte, Nestle su ile demledim.
Sıcakken çok hafif bir acılık gelse de (muhtemelen bir kaç güne o da kalmaz), gayet dengeli ve bazı naturel kahvelerde olan o fermente tadın yoğun olmadığı bir bardak çıktı.

Aşağıda kendi vermiş oldukları tarif ile 5 Ocak kavrumlu kahveyi CMD 28 klikte, Nestle su ile demledim.
Sıcakken çok hafif bir acılık gelse de (muhtemelen bir kaç güne o da kalmaz), gayet dengeli ve bazı naturel kahvelerde olan o fermente tadın yoğun olmadığı bir bardak çıktı.

bu nasıl tarif dedim ama denemeden edemedim :)
20gr 92 derece su ile ilk döküş 90gr
2.döküş 1.dakikada 230gr a çıktım.
Son döküş 2:15'te 330gr ile döküşü bitirdim.
Demleme 3:30 gibi bitti ama bekleyip 4.dakikada aldım.
Öğütümü timemore 30-34 klik demiş ama timemore bilmediğim için orta-kalın öğütüm yaptım.
Kahve 5.gününde ama hiç acılık almadım desem yeridir. Güzel kendine has kokusu ve tadı var. Tatlı bir kahve, gövdesi de orta üstü sanırım. Biraz daha gaz salınımı olsun belki aldığım tatları daha iyi tanımlayabilirim.

30 34 klik standart bi fpden bile çok daha kalın değil mi?

Timemore için çok kalın o aralık. French press ayarı resmen.

Bi de 1.15 dk blooming denmiş, o kalınlıkta su kahve yatağında en fazla 10 saniye kalır gibi, 1 dakika kendi kendine mi durmalı 😄

1'e 16 oranda. 94 derece. Cafec Traditional filtre. 20 saniyelik, 3 eşit döküş, 0, 1 ve 2. dakikalarda. Demleme 3:15'te bitti.

Çok güzel mango tatları aldım. Soğudukça kompleksleşecek diye bekliyordum ama aynı şekilde bitti. Gün geçtikce daha iyi olacak diye düşünüyorum.

20gr için 80+150+100 döktüm 0, 1 ve 2:15 dakikalarda. Bu kahvede tatlılık çok ön planda bence, kalın çekimim biraz asiditeye sebep olmuş olabilir ama genel karakteristik kakao ve ananas diyebilirim. Sıcaklığı 92 demiş ama bu kış gününde su çabuk soğuyor 93-94 ile başlansa daha iyi olacak gibi.
Bu arada şimdiye kadar 4 demleme yaptım kahve gayet hoş ama fiyatı pahalı bence. Bana kendisini bu fiyata 2.ye aldırmaz.

sırma su 94 derece molent 42 klikte 18-300 olarak sitelerindeki tarife göre demledim bu çekirdeği.
tarifte 80 120 120 olarak 4. dakikada akış bitiyordu fakat bende 20 saniye kadar erken bitti sanırım bu yüzden tatlılık biraz sönük kaldı fakat aromalar ve gövde gayet güzeldi normalde 18-300 oranını çoğu çekirdekte pek beğenemezdim ama bu kahvede baya hoşuma gitti. Bir sonraki denemem de 38 klik ile yapmayı düşünüyorum bir diğer konuda fiyatı sanırım bana daha çok keyif veren daha uygun fiyatlı çekirdekler denediğim için çok çok mest ettti diyemeyeceğim. Tekrar sipariş eder miyim sanmam.

T&t'ler arasında en az şans verdiğimdi ama diğerleri beni hayal kırıklığına uğratırken buna gerçekten bayıldım. Hem tatlı hem asidik ve canlı. Aromaları alttan alttan, tatlı bir şekilde belirgin. En son adadoda buna yakın bir tat almıştım. Gerçekten başarılı, güzel bir kahve.
Edit: benim için bu kahve anasora ve adadonun karışımıdır 😄

T&t'ler arasında en az şans verdiğimdi ama diğerleri beni hayal kırıklığına uğratırken buna gerçekten bayıldım. Hem tatlı hem asidik ve canlı. Aromaları alttan alttan, tatlı bir şekilde belirgin. En son adadoda buna yakın bir tat almıştım. Gerçekten başarılı, güzel bir kahve.
Edit: benim için bu kahve anasora ve adadonun karışımıdır 😄
Ben de paket içinde en çok bunu beğendim, tespitlerinize katılıyorum. Diğerleri de kesinlikle kötü değil ama ikinci kez satın alınacak kadar etki bırakmadı bende.

Geri