• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Ethiopia Keffa T&T washed

melih ismail

Barista
Ülke: Etiyopya
Bölge: Tega ve Tula Köyleri, Bonga, Gibo Keffa
Çiftlik: Tega and Tula Specialty Coffee Farm
Tür: Wild Keffa forest coffee, 74110, 74112, 74140, 75227, 7454, 74165
İşlem: Yıkanmış
Rakım: 1693–1860 m
Hasat Yılı: 2019/2020

Tadım Profili
Asidite: Ahududu
Gövde: Dengeli
Tatlılık: Esmer Şeker
Aroma: Ahududu, hafif tatlı siyah çay notaları ile yoğun çiçeksilik

Paketten ilk denediğim kahve oldu ve baya hoşuma gitti sitelerindeki kasuya tarifi ile yaptım
Molent 45clk
Cafec traditional
Erikli su (termometrem yok ancak kaynadıktan sonra ketıla aktarıp hemen başladım)
4.40 bitiş sürem oldu

11.01 Kavrumu ve bence gaz salınımı baya bitmiş. Ne olur ne olmaz diye 10 dakika havalandırdım öğüttükten sonra.

18.5 gram Comandante 28 klik
Kungpow Filtre (Gayet iyi bir filtre)
300 gram Erikli Su + 5 gram Beypazarı Maden Suyu
92 derece Celcius su sıcaklığı

60 gram çiçeklenme, deli spin
60 gram ikinci döküş
60 gram üçüncü, rao spin
60 gram dördüncü
60 gram beşinci, rao spin

3:30 bitiş

Badem, gül, hafif şeftali notaları. Şurubumsu gövde. Kompleks ve dengeli bir asidite. Soğudukça sinerjik bir bardak. Bence gayet başarılı bir kavrum.

11.01 Kavrumu ve bence gaz salınımı baya bitmiş. Ne olur ne olmaz diye 10 dakika havalandırdım öğüttükten sonra.

18.5 gram Comandante 28 klik
Kungpow Filtre (Gayet iyi bir filtre)
300 gram Erikli Su + 5 gram Beypazarı Maden Suyu
92 derece Celcius su sıcaklığı

60 gram çiçeklenme, deli spin
60 gram ikinci döküş
60 gram üçüncü, rao spin
60 gram dördüncü
60 gram beşinci, rao spin

3:30 bitiş

Badem, gül, hafif şeftali notaları. Şurubumsu gövde. Kompleks ve dengeli bir asidite. Soğudukça sinerjik bir bardak. Bence gayet başarılı bir kavrum.

Kungpow filtreyi diğer filtrelerle karşılaştırabildiniz mi? Hario 40 ya da Traditional?

20gr kahve 300 ml su
Molent 45clk
Hario 40lı filtre
Peak water 4.2 (90 ppm)su 93C
Kasuya metodu :60 bloom +60x4 parça döküş her döküş arası 45 sn
4.00 bitiş süre
tatlı ve dengeli bir kahve çiçeksilik yoğun siyah çay aroması ben burdayım diyor :)

Kuru kokusu yoğun ve tatlı baharat gibi. Hatta baharatlı cips gibi. Kungpow un son v60 reçetesi ile demledim. Reçeteleri ile demlemem arasında molent 45 klik, arıtma su ve cafec traditional farklı. 4 dakika değil 3.33 gibi sürekli akış durdu.

Yudumu alınca asidite belli olmuyor, tatlı tonlar geliyor. Dile iyice yayılınca asiditesi belli oluyor. Bu açıdan tatlılık ve asidite dengesi güzel olmuş. Soğumaya başlayınca da asiditesi daha ön plana çıkıyor. Ama ben son zamanlarda asiditesi baskın tatları daha çok seviyorum bu yüzden süreyi 3 dakikaya düşürmeyi düşünüyorum.

Genel olarak güzel bi kahve ama çok şaşırtıcı da değil.
Aldığım tatlar da, baskın olarak siyah çay, böğürtlen ve karamel

Cmd 29 klik 19 gr kahve 300 ml saka su. 60 ml 45 sn blooming. su dokusumu 2.30 dk da bitirdim. Demlemem 3.20 dak da bitti. Cok hos bi kahve ictim.

bende de 11.01 kavrumu var elimde ve ilk deneyimimde 38 click G50 ile 17 gr kahve ve 289 ml su ile blooming + tek aşamalı demledim. Çiçeksi, keyifli bir kahve. Diğerlerini deneme fırsatım olmadı henüz.

Bu kahvenin akışı sonlara doğru baya yavaşlıyor, demleme süresi 3:30lara gidiyor. Ben 22clickde 3 parçalı döküş yaptım v60da. Hoş bir kahve ama notalar hafif, çok belirgin değil. Bir de kungpow un tarifini denemek lazım

Kungpow kahveleri özelinde şişe su tavsiye edebilecek olan var mı ?

Sitesinde ki tarifle yaptım demlemeyi ve bayıldım diyebilirim 🤗 su buzdağı, öğütüm molent g50 de 42 klikte öğüttüm ama biraz uzadı süre, 4:00 da bitirmek için 45 klike çıkacağım bir sonrakine.

Ekli dosyalar

• 65E38BE7-792E-4703-B46B-F067E0030CB5.png
    65E38BE7-792E-4703-B46B-F067E0030CB5.png
    521.4 KB · Görüntüleme: 57
Aeropess-Nestle Purelife 80 derece-Çift Aeropress Filtre

15/250-Inverted
60gr 40sn bloom
190 gr ekle karıştır kapağı kapat, 2dk sonra press.

Random Recipe Generatorden aldığım tarif.
Son iki fincanıma denk geldiğine üzülsem de gayet güzel tatlılığın ön planda olduğu fincanlar çıkardı.

Son düzenleme:
Yöntem: v60- Blooming + 2 Döküş, 30/500.
Öğütüm: Comandante Red Clix- 43
Filtre: Cafec Traditional
Su: Modifiye Buzdağı v2. 120 ppm, 94 derece
Yapılış: 100 ml döküş ardından spin, 45-1.00 arası 300 ml'ye tamamlama, 1.30-1.45 arası 500 ml'ye tamamlama ve hafif spin.

Çok ilginç bir şekilde bu kahveden tarçınlı kurabiye-rooibos karışımı bir aroma alıyorum. Biraz soğudukça dile yayılan şurubumsu ve tatlı bir aroma ortaya çıkıyor bunu da ahududu olarak yorumluyorum. Baya beğendim bu kahveyi de. Genel olarak Kungpow kahveleri şaşırtsın şaşırtmasın kötü demlenmiyor onu fark ettim.

Önceki denemelerimden farklı olarak bugün, nispeten ince öğütüm ve şebeke suyu ilave etmeden demledim. Aralıksız, yavaş ve tek döküş ile, yaklaşık 2 dk'da bitiş. Öncekilerden daha çok beğendim, siyah çay çok belirgin, tatlılık ve çiçeksilik de net hissediliyor. Soğudukça nektarini andıran bir tat daha aldım. Üzmeyen bir çekirdek.

Geri