• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Kumaş kahve filtresi

Mumu Design

Yeni Üye
Merhaba!
Ağırlıklı olarak balmumu mum üretimi yaptığım, yeni yeni kendi ürettiğim sıfır atık ürünler de eklediğim mini bir online dükkanım var. Kendim de sürekli kullandığım için kahve filtresi üretimi de gerçekleştirdim.
Filtreleri iki tip olarak buldan bezinden üretiyorum. Filtreleri yerel malzeme kullanarak üretiyorum. Tekrar tekrar kullanılabilir, kullanım ömrü bittiğinde kompost edebilirsiniz. Ekolojik ve sürdürülebilir üründür, sıfır atık ve plastiksiz temmuz hareketlerini destekler niteliktedir. İlgilenirseniz dükkan linkim:

İnstagram’dan mesaj yolu ile ulaşabilir ya da shopier linki üzerinden satın alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• A851593D-D453-44C8-A864-947861E3BFBF.jpeg
    A851593D-D453-44C8-A864-947861E3BFBF.jpeg
    137.3 KB · Görüntüleme: 32
  • FB670C4A-65B3-47D2-B82E-D03416CD12D5.jpeg
    FB670C4A-65B3-47D2-B82E-D03416CD12D5.jpeg
    143 KB · Görüntüleme: 40
Zaten bir müddettir aklımdaydı, Hoffmann'ın videosu ve bir de bu başlıktan sonra bir V60 filtresi aldım kendilerinden. İletişimleri için bilhassa teşekkür etmek isterim. Ayrıca gönderdikleri balmumu hediye için de ayrıca teşekkür ederim.

Filtreye gelirsek, henüz bir demleme yaptım sadece ve konuşmak için erken. Fakat akışın çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Öğütümü inceltip yeni denemeler yapmak lazım.

Hocam elinize sağlık. Boyle yerli ve el emegi üretimleri her zaman desteklemek gerektiğini düşünüyorum. Soguk kahve demlemeleri icinde bu filtreden yapsaniz. 1 litre kavanoza koyacagimiz soyle 100 gr kahve alabilecek agzi iple kapatıldığında kahve tanesi sızdırmayacak. Harika olur gercekten. Cevremde bu tarz ürün arayan cok arkadaşım var.

Filterinizden de siparis ediyorum. Kamp aktivitelerimde cok ise yarayacaktır.

Zaten bir müddettir aklımdaydı, Hoffmann'ın videosu ve bir de bu başlıktan sonra bir V60 filtresi aldım kendilerinden. İletişimleri için bilhassa teşekkür etmek isterim. Ayrıca gönderdikleri balmumu hediye için de ayrıca teşekkür ederim.

Filtreye gelirsek, henüz bir demleme yaptım sadece ve konuşmak için erken. Fakat akışın çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Öğütümü inceltip yeni denemeler yapmak lazım.
Merhaba Çağrı Bey, yorumunuz için çok teşekkür ediyoruz. Aldığımız geri dönüşlere göre kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.
Mumu’dan sevgiler.

Hocam elinize sağlık. Boyle yerli ve el emegi üretimleri her zaman desteklemek gerektiğini düşünüyorum. Soguk kahve demlemeleri icinde bu filtreden yapsaniz. 1 litre kavanoza koyacagimiz soyle 100 gr kahve alabilecek agzi iple kapatıldığında kahve tanesi sızdırmayacak. Harika olur gercekten. Cevremde bu tarz ürün arayan cok arkadaşım var.

Filterinizden de siparis ediyorum. Kamp aktivitelerimde cok ise yarayacaktır.
Merhaba, yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Anladığım kadarı ile kese tarzı bir ürün tarifliyorsunuz. Aslında bu iş için yine yerel bir malzeme olan ketenden atıştırmalık keselerimizİ kullanabilirsiniz. Sipariş verdiğinizde not olarak belirtirseniz denemeniz için size gönderelim, hem de geri dönüşlerinizi almış oluruz.

Mumu’dan sevgiler 🌿

Ben 2 adet v60 filtresi aldım kendilerinden. Şimdiye kadar 20 civarı origami ve v60 demlemesi yapmışımdır. Açıkçası şaşırtıcı derecede memnun kaldım. Kağıt filtre bağımlılığına bir alternatif arayışım her zaman vardı. Elimde Able Kone da var ama v60 demlemeleriyle tamamen alakasız sonuç veriyor. Kumaş filtre için de çok yüksek beklentim yoktu, aşırı hızlı akış ve tortu ile karşılaşacağımı düşünüyordum. Tortu neredeyse kağıt filtre ile aynı, yani yok. Akış süresi de çok belirgin derecede farklı değil bana göre, normal öğütümünüze göre 1-2 click ince öğüterek aynı sürelerde demleme yapabilirsiniz. Tat konusunda da çok fark göremedim, gövde belirgin yükseliyor, tat profili de biraz daha belirgin hale geliyor sanki.
Temizliği de demlemeden sonra rahatsız etmeyecek kadar ılıyınca suya tutuyorum ve bir kupa su içinde buzdolabında muhafaza ediyorum. Bu taktiği James Hoffman’dan öğrendim, kumaş filtrenin kesinlikle kurumasına izin vermemek gerekiyor, kurursa rahatsız edici koku oluşuyor diyor. Ben suda tuttuğum sürece böyle bir durumla karşılaşmadım. Özetle belki kağıt filtreden tamamen vazgeçirmez ama evde bulunmasında da yarar var, en azından acil durumlarda kesin işinize yarar.

Bu filtreyi daha sık dokulu bir kumaşla yapsalar, demleme süresi uzasa ve tortu azalsa çok daha güzel olacak, onu da alırım :) Ayrıca yaz günlerinde cold brew yapmak isteyenler için yukarıda konuşulduğu üzere kese tarzı bir ürün de çok iş görür.

ekledigim dosyadaki harionun bez filtresi, biraz daha kalin ve sık dokunmuş vaziyette, eger tecrübe ettiyseniz başlık konusu olan bez filtre ile harionunkini karşılaştırabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200728-165024.jpg
    Screenshot_20200728-165024.jpg
    148.4 KB · Görüntüleme: 24
ekledigim dosyadaki harionun bez filtresi, biraz daha kalin ve sık dokunmuş vaziyette, eger tecrübe ettiyseniz başlık konusu olan bez filtre ile harionunkini karşılaştırabilir misiniz?

Evet biliyorum bunu fakat tecrübe etmedim. Kağıtla kıyaslayabilirim sadece: Gövde artıyor fakat aromalar da artıyor. Aslında yoğurt süzme torbası inceliği uygun olur diye tahmin ediyorum. Onu da deneyeceğim zaten :)

Benim tortudan kastım fincan dibinde kalan kahve partikülleri ki bendeki bez filtrelerde hiç oluşmuyor öyle bir tortu. Sizde oluşuyorsa acaba farklı bir malzeme mi?

Evet biliyorum bunu fakat tecrübe etmedim. Kağıtla kıyaslayabilirim sadece: Gövde artıyor fakat aromalar da artıyor. Aslında yoğurt süzme torbası inceliği uygun olur diye tahmin ediyorum. Onu da deneyeceğim zaten :)
evet, kahve demlemeye başladığım ilk aylarda kullandığım filtreydi şimdilerde hep 40'lı japonla devam ediyorum fakat gövde olarak bez filtreler beni daha çok tatmin ediyor sanırım. Bu sebeple yukarıda paylasimi yapilan bez filtre de ilgimi cekti hatta biraz daha ince yapisi olduğundan tatlari daha net alabiliriz diye düşünüyorum, denemek gerek 🙂

Benim tortudan kastım fincan dibinde kalan kahve partikülleri ki bendeki bez filtrelerde hiç oluşmuyor öyle bir tortu. Sizde oluşuyorsa acaba farklı bir malzeme mi?

Buldan bezinden mamul benim aldığım, ilk mesajda görünen filtre. Değirmenim çok toz üretiyor, belki onunla alakalıdır. Öyle aşırı derecede tortu olmuyor ama biraz da olsa var; kağıtta hiç olmaz malum.

Buldan bezinden mamul benim aldığım, ilk mesajda görünen filtre. Değirmenim çok toz üretiyor, belki onunla alakalıdır. Öyle aşırı derecede tortu olmuyor ama biraz da olsa var; kağıtta hiç olmaz malum.
Evet şu an içerken bakıyorum kağıt filtreye göre çok az bir fark var ama kayda değer değil bence. Kumaşla metal elbette kıyaslanmaz ama Able Kone’da tortu çılgınlık düzeyinde mesela 🙂 Kağıt filtreye en yakın alternatif yine de kumaş herhalde.

Evet şu an içerken bakıyorum kağıt filtreye göre çok az bir fark var ama kayda değer değil bence. Kumaşla metal elbette kıyaslanmaz ama Able Kone’da tortu çılgınlık düzeyinde mesela 🙂 Kağıt filtreye en yakın alternatif yine de kumaş herhalde.

Öyle mi? Beklemezdim metal filtrede o kadar tortu olacağını; belki o ürünle alakalıdır. Metal aslında en zahmetsizi fakat o metal tadı ihtimali dahi endişelendiriyor.

Ben 2 adet v60 filtresi aldım kendilerinden. Şimdiye kadar 20 civarı origami ve v60 demlemesi yapmışımdır. Açıkçası şaşırtıcı derecede memnun kaldım. Kağıt filtre bağımlılığına bir alternatif arayışım her zaman vardı. Elimde Able Kone da var ama v60 demlemeleriyle tamamen alakasız sonuç veriyor. Kumaş filtre için de çok yüksek beklentim yoktu, aşırı hızlı akış ve tortu ile karşılaşacağımı düşünüyordum. Tortu neredeyse kağıt filtre ile aynı, yani yok. Akış süresi de çok belirgin derecede farklı değil bana göre, normal öğütümünüze göre 1-2 click ince öğüterek aynı sürelerde demleme yapabilirsiniz. Tat konusunda da çok fark göremedim, gövde belirgin yükseliyor, tat profili de biraz daha belirgin hale geliyor sanki.
Temizliği de demlemeden sonra rahatsız etmeyecek kadar ılıyınca suya tutuyorum ve bir kupa su içinde buzdolabında muhafaza ediyorum. Bu taktiği James Hoffman’dan öğrendim, kumaş filtrenin kesinlikle kurumasına izin vermemek gerekiyor, kurursa rahatsız edici koku oluşuyor diyor. Ben suda tuttuğum sürece böyle bir durumla karşılaşmadım. Özetle belki kağıt filtreden tamamen vazgeçirmez ama evde bulunmasında da yarar var, en azından acil durumlarda kesin işinize yarar.

Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Memnun kalmanıza çok sevindim. Sağlıkla kullanın, mutlu bayramlar.

Mumu’dan sevgiler 🌿

Bu filtreyi daha sık dokulu bir kumaşla yapsalar, demleme süresi uzasa ve tortu azalsa çok daha güzel olacak, onu da alırım :) Ayrıca yaz günlerinde cold brew yapmak isteyenler için yukarıda konuşulduğu üzere kese tarzı bir ürün de çok iş görür.
Merhaba, tortu problemi genelde yaşanmıyor aldığımız geri dönüşlere göre. Kumaş dokusu ile ilgili arayışlarımız devam ediyor ☺️ Umuyoruz ki en kısa sürede performansı daha yüksek bir filtre üreteceğiz 🌿

Mumu’dan sevgiler 🌿

Öncelikle merhaba! Herkese mutlu bayramlar☺️Genel olarak bir cevap vermek gerekirse, sarışa sunmadan önce filtreleri tekrar tekrar deniyorum ☺️ Farklı kumaşlar ile de çalışıyoruz ancak şimdiye kadar en iyi performansı buldan bezinde yakaladık. İlk olarak kumaş seçimindeki önceliklerimiz tamamen pamuklu olması, polyester vb bardındırmaması, yerel malzeme olması hatta mümkün ise oeko-teks sertifikalı-organik pamuklu- olması, dokusunun uygun olması gibi uzunca bir liste. Maalesef hepsini bir arada sağlayabilmek çok zor. Bu standartları bütün üretimlerimiz için ayrı ayrı sağlamaya çalışıyoruz. Satışa çıkan ilk seride bütğn filtreler aynı kumaştan üretildi. Yeni seri için yaptığımız planlamada daha ince dokulu bir kumaş arayışımız sürüyor. Bahsedilen yoğurt torbası gibi kumaşlarda yaptığımız denemelerde filtre bir süre sonra tıkanma yapıyor. Umuyoruz ki Eylül başında daha verimli bir ürün ortaya çıkacak. İlginiz ve desteğiniz için hepinize teşekkürler.

Mumu’dan sevgiler 🌿

Tekrar Merhaba! Kahve filtrelerinin yeni uretimini yaptik. 1,2 ve 4 numara kesik filtre; 2 numara v60 filtresi seklinde. Kumas dokusunun biraz daha sık olmasını istemiştik ancak sanıyorum çok bir fark olmadı. Kahve makinesi ile kullananlardan olunlu yorumlar aldık. v60 ile kullananlar ise genel olarak akışın hızlı olduğunu düşünüyor. Ancak malesef bu konuya öğüümün inceltilmesi dışında bir çözüm bulamadık. İncelemek isterseniz:

https://shopier.com/mumucandledesign/

ya da

Ekli dosyalar

• 3B8957D0-B6CE-4726-B5BC-8E7228D3FA77.jpeg
    3B8957D0-B6CE-4726-B5BC-8E7228D3FA77.jpeg
    124.1 KB · Görüntüleme: 11
Geri