• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kulüpteki Gerginlik

İsim
Onur iltaş
Daha fazla  
İsim
Onur iltaş
Espresso Makinesi
Delonghi EC 221.B
Değirmen
Sözen
Ekipmanlar
Hario v60 02/Moka Pot/French Press/Aeropress/Woodneck 3 Cup
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
izmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
buca
Herkese merhabalar. Uzun süredir forumu geriden takip ediyorum. Aktif olma fırsatım olmadı 1-2 aydır. Yaz zamanındaki forum havası ile şu anki forum havasında değişim var gibi. Herkes (Kimseye karşı forumda ya da günlük hayatta şahsi problemim olmadığı için genelleme yapıyorum) sanki karantina sürecinde birikmiş gerginlik ve stresini şimdi atmak istercesine, karşıt görüş gelince kavga modunda cevap veriyor.

Forum açıldığı andan itibaren başta anonim(misafir ziyaretçi) olarak takip ediyordum sonrasında bu platformdaki anlayış ve saygıyı görüp üye oldum. Merak ettiğim husus, yılın başındaki anlayış bitti mi? Yoksa son haftalarda kaçırdığım önemli bir gelişme oldu ve insanlar birbirine karşı tavır mı almaya başladı?

Sadece merak ettiğim için soruyorum bu soruyu. Herkese kahve dolu bir akşam dilerim.

Havalar soğuyor hepimiz etkilendik. Düzelir zamanla :) .

Fazla kafein. Biraz papatya çayı lazım.

Koronavirüs gerginliği, döviz kur baskısı, pandemi sürecinde birçok kişinin bu dünyaya adım atmasıyla forum üye sayısının artması (ben dahil). Daha çok üye daha fazla farklı fikir ve daha hararetli konuşmalara sebep olabiliyor.

Her ne kadar gergin bir tartışma yaşamış olsak da gergin kalmıyoruz, başka bir zaman başka bir konuda birbirimize hak verebiliyoruz bu güzel bir şey en azından.

Yalnız bazı istisnalar var ki maalesef bunlara yapacak bir şey yok.

Bu bir yandan da bazı arkadaşlıkların geliştiğini ve aynı fikri savunan arkadaşlarımızın olduğunu gösteriyor. Yani kulüp arkadaşlığı ve güzel gruplaşmalar var.

Comandanteciler, Timemorecular, Molentciler, Türk kahveciler, Youtuberlar, Youtuberlara karşı olanlar, Ticari kahveciler, yurt dışından kahve olsun çamurdan olsuncular, ben Sabri gibi düz adamım, demler içerimciler, yok arkadaşım tds i kaç bununcular, tadım notları abartılmışçılar, tadım notu ne yazarsa yazsın ben zaten alamıyorumcular (@elbatin ), vs :)

Şaka bir yana toplu alım anketi ilk açıldığında ve sonuç açıklandığında hararetli bir tartışma dönüyor. Bazen izlemesi bile keyifli, bazen de fanatizm dolu...

Hakaret ve kasıtlı laf sokma/kışkırtma olmadığı sürece, ben keyif alıyorum.

Bu ay biraz farklı oldu, bu da nazar boncuğu olsun :)

Konuyla profesyonel olarak ilgilenenlerin(Batista?) sanki bedava bilgi edinmeye çalışıyormuş gibi görünmeleri, çıkar çatışmaları, ev tüketicilerine karşı gizli reklam kokusu gibi izlenimler sebep olsa gerek.

Belki sadece içmekle meşgul üyelerin bu kadar ayrıntıyı abartılı bulması, belirtilen tadları bir türlü alamayışı, aşırı kahve tüketimi gibi durumlar nedeniyle agresif hale gelmesinden dolayı olabilir

Yurt dışından sipariş edilen 75kg kahvenin o kadar da iyi olmayabileceği düşüncesinin getirdiği gerginlik de olabilir.
yurtdışından gelecek kahve belki o kadar iyi olamaz doğru, ama ne kadar kötü olabilir ki? hatta yurtdışından gelecek kahveler zihninizi ve klavyenizi bu kadar meşgul etmişken sadece zihninizde kalmasın, tatmanız için sizinle paylaşabilirim. ne kadar iyi/kötü olabilir tadarak karar vermiş oluruz? ayrıca gergin değilim, ekleme yapayım :)

forumda son zamanlarda ki artan gerginlik yeni konsol fiyatlarının uçması olabilir. xbox 10 bin lira bandından satışa sunuldu mesela.
bir de cyberpunk 2077 çıkması az kaldı ya. şahsen onun da bir gerginliği var. en azından bende.
ha bir de yeni RTX 3080 lerin fiyatları da uçtu.
off ne çok gerginlik nedenim varmış ya. bu sıra çok yaklaşmayın :D

forumda son zamanlarda ki artan gerginlik yeni konsol fiyatlarının uçması olabilir. xbox 10 bin lira bandından satışa sunuldu mesela.
bir de cyberpunk 2077 çıkması az kaldı ya. şahsen onun da bir gerginliği var. en azından bende. bu sıra çok yaklaşmayın :D
ha bir de yeni RTX 3080 lerin fiyatları da uçtu.
off ne çok gerginlik nedenim varmış ya.
Cyberpunk için gözümüz yollarda kaldı. NASA sistemi istiyor,biz de NASA'nın yayınlarını izleriz artık:)

Bazen durum aşağıdakine dönse de , eğlenceli muhabbet edip iyi kahveler içiyoruz . Forumu güzel kılan da bu .

Ben de bugün benzer bir başlık açsam mı diye düşünmüştüm ☺️ @teyyaredenkahve’nin tespitleri çok doğru, arkadaşlıkların zamanla gelişmesi iyi olsa da tartışmalarda gruplaşmaya sebep olduğu için olumsuz etkiliyor.

Eleştiriniz varsa haklı da olsa haksız da olsa eleştirinin muhattabı kişilerin çevresi tarafından olumsuz algılanıp savunulabiliyor, böyle olunca tartışma çok hızlı alevleniyor.

Coffeerem Q Grader konusu, toplu alım konusu, bugünkü ürün tanıtımı konusu ilk aklıma gelenler.

daha gergin anlar oluyor. mesela team speak de silah çeken adamın videosu da gerginliğin gelebileceği son noktayı gösterir.

+18 küfürler vardır sonra bana gerilmeyin. ya da gerilebilirsiniz. konsepte uygun olur.

Zaten kavga ederek sosyalleşmeyi seven bir toplumuz, tipik Akdeniz insanı davranışları sergileniyor grupta, aniden öfkelensek de bu öfkenin altı dolu değil. Bugün kavga eden insanların olayın harareti geçtikten sonra eskisinden daha samimi oldukları çokça vâkidir grupta :)

Herkes olduğundan fazla cool takılmaya çalışınca oluyor böyle şeyler. Hoş karşılamak fazla takılmamak gerek zira bugün tartışan iki kişiyi yarın kol kola görme ihtimali çok ama çok yüksek..

Geri