• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kriptovarlıklar

ekşibirazsanki

Barista
İsim
Ümit
Selamlar :)

Birkaç haftadır kriptoparalarla ilgili yazılar okuyorum.
Sektörler giderek genişlemeye başladı. Ödeme yöntemleri, koleksiyonculuk, sanat alanlarında yer edinmeye başladı.
Özellikle birkaç aydır play to earn oyunlarda patlama var.
3-4 gündür nft bazlı bir oyun olan axie oynamaya başladım ben de. Yatırdığım parayı çıkarmak üzereyim.

Oyun, alım satım, ico, nft hakkında düşüncelerinizi paylaşacağınız bir konu açmak istedim.

Aramızda mutlaka bu işlerden anlayan insanlar vardır. Bu sayede en azında gelecek vaadeden projeleri beraber tartışabiliriz diye düşündüm

Elbette yatırım tavsiyesi amaçlı değil canım hobi amaçlı yani 😛

Son düzenleme:
Ben bu işlerden anlamayan ancak meraklı bir kahvesever olarak 2 konuyu kendime pusula belirledim. Ilki yatırım yapılacak firmanın whitepaper denilen dokümanını okumak ve anlamak yani bir sorunu çözme potansiyeli olan bir teknoloji firmasına yatırım yapar gibi yaklaşmak.
Ikincisi ise uzun vadeli düşünmek. Eğer tüm açılardan konuya hakim değil ve tüm zamanınızı buna vermiyorsanız günlük işlemler kumara dönüyor.

Bu konu ne zaman açılacak diye bekliyordum :) 2018'den bu yana ilgim var, son bir buçuk senedir de düzenli işlem yapıyorum. Teknik analiz anlamında kendimi her geçen gün geliştirmeye çalışıyorum. Projeyi incelemek gibi temel analizlere bakmıyorum ben şahsen. Tek geçerli olan şey, fiyat. Ortada olgunlaşmış bir grafik ve mumlar varsa yeterlidir.

ICO furyası bir önceki boğa döneminde baya büyüktü. Şuan NFT ve DEFI tarafları daha hareketli. Play to Earn ilk defa sizden duydum ve baya ilginç bir alan.

Genel anlamda kripto paralar ile al sat yapacaksanız her zaman kaybetmeye razı olduğunuz, sizi üzmeyecek miktarlar ile işlemler yapın. Veya HODL :)

Küçük çapta yatırım yaptığım coinlerin ben sattıkça uçmasıyla benim elimi ayağımı çektiğim piyasa olur kendileri.

Bu işlerle ilgilenen kahvesever dostlara sabır diliyorum 🙂

Lütfen gülmeyin, samimi bir soru soracağım. Mesela, Fenerbahçe SK başında üretimini sınırlı adetle çıkardığı dijital ürününü (parasını?) sırf marka değeri ve talep görmesi nedeniyle değerli bir dijital metaa hâline mi dönüştürdü?

Bu şeyler değerini nasıl ve nereden kazanıyor?

Lütfen gülmeyin, samimi bir soru soracağım. Mesela, Fenerbahçe SK başında üretimini sınırlı adetle çıkardığı dijital ürününü (parasını?) sırf marka değeri ve talep görmesi nedeniyle değerli bir dijital metaa hâline mi dönüştürdü?

Bu şeyler değerini nasıl ve nereden kazanıyor?
Fenerbahçe bunu nasıl yaptı bilemiyorum. O yüzden Fenerbahçe için sorunuza cevap veremem ama mantık anlaşılsın diye bir kurgu yapabilirim. Örneğin bir takım hatıra parası veya pul bastırır ve bunu satmaya başlar. Sonrasında sınırlı üretilen bu pul veya hatıra paralarını insanların alması için ödüller koyar. Mesela elinde bu kadar pulu olan takımın müzesine ücretsiz girebilir, mağazasında indirim alabilir, bazı maşçlara ücretsiz girebilir gibi. Böylece insanlar bu pulları kendi aralarında alıp satmaya veya takas etmeye başlar. Takım işlevi olan bir çeşit para üretmiş olur. Fenerbahçe bu dijital varlıkların karşılığı olacak hizmetler üretirse bu para gibi kullanılabilir. Fenerbahçe bunu yaptı mı veya ne kadar yaptı bilmiyorum

Fenerbahçe Spor Klubü "fenerbahçe token" ismiyle Paribu ile anlaştı ve önsatışını tamamlayıp iyi bir işlem hacmine ulaşmıştı.

Askerdeyken neredeyse herkes bu merete bulaşmıştı. Gece yarısına alarm kurup coinin değerine bakanlar, konu hakkında en ufak ilgisi olmadan "ADA yükselecek BTC düşecek" diye sallayanlar, "Bugün 1 lira 37 kuruş zarar ettim" "Bugün 85 kuruş kardayım" diye her gün tekmil verip adami çileden çıkaranlar yüzünden epey bir soğudum. Konu başlığını görünce bir ürperti geldi.

Geri