• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Koyu kavrum kahveler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berhan

Barista
Merhaba,
V60 ta koyu kavrum kahveleri neredeyse hiç tercih etmedim, fakat şuan elimde hediye gelen bir miktar koyu kavrum kahve var,87 derece gibi demleme denedim tat isli yanık gibi, tavsiyeleriniz nelerdir ne yapmalı ?

Türk kahvesi. Ya da varsa mokapot.

belki osmotic flow

Isli yanik tat kahveden soguma nedenimdir tk yapardim

Cold brew yada Cold Drip için kullanılabilir.

Konu açmak yerine buradan sorayım. Kahvenin açık, orta, koyu kavrumuna göre v60ta demlerken sıcaklığıda değiştirmemiz gerekiyormus.
Açık kavrum: 93 derece
Orta kavrum: 88 derece
Koyu kavrum: 83 derece

Bunlara hiç dikkat etmeden hep 94 derecede demliyorum. Genelde ilk yudum acı sonrasinda hafif ekşi bir tat hakim oluyor. Şuan Petra dan aldığım acme kahvesini kullanıyorum. Son 20-30 Gr kaldı. Bitince tincoffe pacamaraya geçeceğim. Neyse çok uzattım :)

Kahvelerin açık/ortal/koyu kavrum olduğunu nasil anlarım? Cidden derece çok etki ediyor mu?

Konu açmak yerine buradan sorayım. Kahvenin açık, orta, koyu kavrumuna göre v60ta demlerken sıcaklığıda değiştirmemiz gerekiyormus.
Açık kavrum: 93 derece
Orta kavrum: 88 derece
Koyu kavrum: 83 derece

Bunlara hiç dikkat etmeden hep 94 derecede demliyorum. Genelde ilk yudum acı sonrasinda hafif ekşi bir tat hakim oluyor. Şuan Petra dan aldığım acme kahvesini kullanıyorum. Son 20-30 Gr kaldı. Bitince tincoffe pacamaraya geçeceğim. Neyse çok uzattım :)

Kahvelerin açık/ortal/koyu kavrum olduğunu nasil anlarım? Cidden derece çok etki ediyor mu?
Çok ciddi etkisi var, fakat bunun 1 2 derece de nasıl etki ettiğini bilmiyorum..
Kendi denemelerinde genelde 7 8 derecede büyük farklar oldu diyebilirim.
Ayrıca süre tada etki eden diğer önemli faktör.
Mesela 96 derecede 3 dakikalık demlemelerimde harika sonuçlar alırken, aynı kahve ve sıcaklıkta filtrem tıkanıp çok acı ve yanık tatlar aldığımı biliyorum. Bu demlemeler bazen 4 5 dakika olanlar oldu. O zamandan beri Hario 100 lüks filtre almam.

Son düzenleme:

Sorusuna cevap bakarak çok rahat anlaşılıyor. Biraz aşina olunca kahverenginin koyuya kaçtığı veya siyaha gittiği koyu demlemeleri ayırt ediyorsunuz.
V60 için ideal kavrum açık kahverengi,sarı çekirdek damarlı kavrumlar olarak kendini gösteriyor.

Light roast tan dark roast a görünüm şöyle diyebiliriz
1647107660663.png

Geri