• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Koronavirus Sonrası Kahve İçmeyi Etkileyen Semptomlar

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Koronavirüs geçirdikten ve toparlandıktan 2 hafta sonra tekrar kahve içmeye başladığımda bazı şeylerin garip olduğunu fark ettim. 3 espresso bazlı 2 filtre kahve içsem bana mısın demeyen vücudum eskisi gibi kahveyi kolayca bypass edemiyor gibi gelmeye başladı. Yaklaşık 1 aydır 2. kahve sonrası çarpıntı hissetmeye başlıyorum. Kısa süreli tabi bu çarpıntı. Bilmiyorum başkalarında bu tip bir semptomlar yaşanıyor mu korona sonrası ? Long-covid dedikleri muhabbet acaba ne zaman peşimizi bırakacak bilmiyorum. Ama umarım yakın zamanda bırakır.

Koronavirüs geçirdikten ve toparlandıktan 2 hafta sonra tekrar kahve içmeye başladığımda bazı şeylerin garip olduğunu fark ettim. 3 espresso bazlı 2 filtre kahve içsem bana mısın demeyen vücudum eskisi gibi kahveyi kolayca bypass edemiyor gibi gelmeye başladı. Yaklaşık 1 aydır 2. kahve sonrası çarpıntı hissetmeye başlıyorum. Kısa süreli tabi bu çarpıntı. Bilmiyorum başkalarında bu tip bir semptomlar yaşanıyor mu korona sonrası ? Long-covid dedikleri muhabbet acaba ne zaman peşimizi bırakacak bilmiyorum. Ama umarım yakın zamanda bırakır.
Çok geçmiş olsun. 😔

Öncelikle çok geçmiş olsun abi,
Ben de atlattığım süreçte koku ve tad reseptörleri tamamen yok olmuştu, sanki yüzüme anestezi yapılmış gibi hiç birşey hissetmiyordum ancak bu kısa sürede geçti. Ben kalbime etki etmesine imkan bile vermezken, geçireceğim ameliyat öncesi ekg da çarpıntım olduğunu söylediler. Bu koronadan kaynaklı mı yoksa kullandığım başka bir ilaçtan mı henüz bilmiyorum ancak ailecek geçirdiğimiz süreçte peder beyime kalbi için kan sulandırıcı vermişlerdi ve yine bir arkadaşım limon suyu + sirke gibi yöntemlerle kalp sağlığını korumaya ve düzeltmeye çalışıyordu. Ben semptomların kesinlikle covidden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir kardiyoloji uzmanına görünebilirsiniz sanki abi.

Geçmiş olsun
Covid sonrası hastalarda ritm bozuklukları çıkabiliyor.
19 yaşında bir hastamda çıkmıştı ortaya. Atrial fibrilasyon denilen bir ritim bozukluğu tanısı koymuştuk. İlaç tedavisine yanıt vermediği için şok (elektriksel kardiyoversiyon) ile düzelmişti
Kafein, zemide var olan bu ritm bozukluklarını tetikleyebilir
Kaygı bozukluğu da covid ile birlikte çok artış gösteriyor. Diğer bir ihtimal çarpıntınızın sebebi bu olabilir
Mutlaka doktora başvurup EKG çektirin özetle. Covid sonrası olur böyle şeyler diyenlere de inanmayın

Son düzenleme:
öncelikle gecmis olsun kahveyi az tuketmeye bakin covid in damarlari etkiledigi bir arastirma okumustum kahvenin damarlari büzdugunu de dusununce kalpte sıkişma çarpinti gibi yan etkiler görülebilir.

Geçmiş olsun ben de karantinamın son günündeyim. günde üç dört bardak kahve içmeye devam ettim açıkçası. her bünyede sanırım etkisi farklı oluyor. ilk 4 gün sıfır tat sıfır koku vardı %100 robusta çekirdekten espresso yapıp tadının güzel olduğunu hayal ederek içtim :D
9. gündeyim iki gündür tat ve koku eski haline döndü.

öncelikle gecmis olsun kahveyi az tuketmeye bakin covid in damarlari etkiledigi bir arastirma okumustum kahvenin damarlari büzdugunu de dusununce kalpte sıkişma çarpinti gibi yan etkiler görülebilir.
Koroner vazospazm(kalp damarlarında kasılma) çoğu enfeksiyonun tetikleyebildiği birşey.
Covid yaratığı inflamasyon (iltahap) ile damar içi pıhtılaşmalar yapabiliyor. Çok fazla ani ölüm vakası var maalesef
Ek olarak kalp zarı, kalp kası inflamasyonuyla ritm bozukluğu, kalp krizi, kalp yetmezliği, zarlar arası sıvı birikimi oluşturabiliyor. Akciğer damarlarında pıhtılaşmalar oluşturabiliyor
Bunları çok sık görüyoruz covid'de

Geçmiş olsun ben de karantinamın son günündeyim. günde üç dört bardak kahve içmeye devam ettim açıkçası. her bünyede sanırım etkisi farklı oluyor. ilk 4 gün sıfır tat sıfır koku vardı %100 robusta çekirdekten espresso yapıp tadının güzel olduğunu hayal ederek içtim :D
9. gündeyim iki gündür tat ve koku eski haline döndü.
Tad koku kaybı çok sık. Bir çalışmada %86 oranında görülmüş. Şükürler olsun bende olmamıştı
Çok nadiren kalıcı olabiliyor.
Devam ederse kulak burun boğaz hekimleri üniversite hastanelerinde koku terapilerine yönlendirebiliyorlar

Koroner vazospazm(kalp damarlarında kasılma) çoğu enfeksiyonun tetikleyebildiği birşey.
Covid yaratığı inflamasyon (iltahap) ile damar içi pıhtılaşmalar yapabiliyor. Çok fazla ani ölüm vakası var maalesef
Ek olarak kalp zarı, kalp kası inflamasyonuyla ritm bozukluğu, kalp krizi, kalp yetmezliği, zarlar arası sıvı birikimi oluşturabiliyor. Akciğer damarlarında pıhtılaşmalar oluşturabiliyor
Bunları çok sık görüyoruz covid'de

Tad koku kaybı çok sık. Bir çalışmada %86 oranında görülmüş. Şükürler olsun bende olmamıştı
Çok nadiren kalıcı olabiliyor.
Devam ederse kulak burun boğaz hekimleri üniversite hastanelerinde koku terapilerine yönlendirebiliyorlar

Arkadaşa geçmiş olsun. Sizi de yakalamışken bir soru sorayım. Koku olayı ben kendimi bileli bende çok az
ancak koku kaynağını burnuma iyice yaklaştırınca koku alabiliyorum. Bunun tedavisi oluyor mu hiç eksikliğini hissetmedim de açıkçası..

Çok geçmiş olsun , geçiren herkes için semptomların hepsi sıfırlar inşallah.

Arkadaşa geçmiş olsun. Sizi de yakalamışken bir soru sorayım. Koku olayı ben kendimi bileli bende çok az
ancak koku kaynağını burnuma iyice yaklaştırınca koku alabiliyorum. Bunun tedavisi oluyor mu hiç eksikliğini hissetmedim de açıkçası..
Bu durumla ilgili çok fazla değişken var açıkçası
Anatomik bozukluk, kronik sinüzit, sigara, tekrarlayan burun operasyonları, alerjik rinit gibi durumlarda koku almanız azalabilir
Burun mukozası çok kuru kalırsa da koku almanız azalır
Bunu ancak bir KBB hekimi muayene ile belirleyebilir
Alerjik yakınmalar(sürekli veya mevsimsel burun akıntısı, hapşırma, kulak-damak-burun kaşıntısı) varsa alerji immünoloji hekimine de başvurabilirsiniz

bu hastalığın sayılan etkilerinin dışında anksiyeteyi tetiklediğini de gözardı etmemek gerekiyor. tamamen iyileşen kişilerde dahi belirgin anksiyete semptomları görülebiliyor. covid öncesi hemen hiç önlem almayan kişilerin hastalık geçtikten ve antikor oluştuktan sonra yaşadıkları endişeye bağlı olarak maske, mesafe kurallarına aşırı dikkat ettiklerini biliyorum. hatta bazı hastalar iyileştikleri halde evden çıkmıyorlar ki bu kişiler hastalık öncesi rahat davranan kişilerdi. anksiyete varlığında tetikleyici faktörlere bağlı olarak taşikardi gelişimine yatkınlık da artıyor. tabi bu bahsettiğim şey sinüs taşikardisi denilen sadece kalp hızının artışı. yukarda bahsedilen atrial fibrillasyon gibi durumlar farklı mekanizmalarla oluşuyor.

Covid geçiren tüm arkadaşlara acil şifalar diliyor geçmiş olsun diyorum. Umarım hayatımızdan bir an önce yok olur gider bu lanet virus ve kahve sevdamıza olumsuz etkisi olmaz.

Geri