• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kopi Luwak Çekirdekleri Hakkında

NoPainNoCoffee

Barista
İsim
Vural Ufuk Eküt
Daha fazla  
İsim
Vural Ufuk Eküt
Değirmen
1ZPRESSO JXPRO
Ekipmanlar
Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Seferihisar
Arkadaşlar Selamlar,

Bilindiği üzere konu çekirdek misk kedilerine çiftliklerde zorla yedirilen kahve meyvesinin kedinin iç organlarında fermante olması ve dışkı yolu ile çıkardıktan sonra elde edilen bir çekirdek.Bu veya buna benzer canlılara zorbalıkla yedirilerek ve doğansından ayrılarak hapis edilerek zorla yedirilen kahve meyvesi ile elde edilen çekirdek isimleri yada bu çekirdekleri ülkemizde ithal ederek kavurup satan bildiğiniz kavurucular var ise bu başlık altında paylaşılır ise hem bilgi sahibi olmuş oluruz hemde şahsım adına söylüyorum bilmeyerek alışverişte bulundum ise de hemen alış verişimi keseceğim.

Aşağıda ismini bırakacağım kavurucuya forumumuzda kahve firmaları başlığında,farklı kavuruculardan farklı kahveler denemek hevesi ile kavuruculara dair açılan başlıkları gördüm ve böyle bir başlık oluşturmak istedim.

Beanofme Specialty Coffee Roasting​

Not:Eğer bu konu farklı bir başlık altında mevcut ve gözden kaçırdım ise affola,başlığı taşıyabilirsiniz.

Bu tartışmalı bir konu,

Kovanda tutulan arıdan bal yapmak, ya da çiflikte kafeste tutulan tavuktan yumurta almak falan diyince konu dağılıyor.

Kesinlikle ben de şahsen karşıyım, hayvan haklarını da savunmaktan yanayım ama isim, şirket vb hedef gösterip taşlamak etik değil.

Muhattabımız ya tarım köy işleri ya ticaret bakanlığı (daha iyi anlayan vardır) Buna karşı bir imza kampanyası yapıp Türkiye'ye girişine bir farkındalık yaratmak daha mantıklı olacaktır.

Selamlar @ozcrh

Görüşlerine ve fikrine saygılıyım,eğer forum yöneticileri tarafından bu paylaşımım hedef göster olarak adledilirse konu başlıkta kapatılabilir hiç önemli değil.

Lakin biz nitelikli kahve tüketicileri olarak buna tepkimizi ticari bir hareket olan alışverişimizi kesmek ile göstermezsek konu ile bağı olmayan kimsede bu farkındalığı yaratamayız.Bir hayvan sever hatta hayvanlar için canını bile hiçe sayabilecek kadar hayvasever bir dostuma Kopi Luwak ismini söylediğimde az evve "o da nedir" dedi.

Arıya bal yapması için kovan hazırlanması yada tavuklara kümeslerde üretilmesi bunlarında karşısındayım elbette doğal sürecine bırakılmalılar yada daha makul ve canlı sağlığını tehlikeye atmayacak ortamlar yaratılabilir.

Elbette bu konu çok dallı budaklı bir konu.Eğer bu başlık altında konu kahveleri ithal eden ve kavurup satan firmaları yazmak,bu başlığı gören arkadaşlarımıza o kavurucuyu linç etmek gibi görünüyorsa lütfen çok ama çok rica ederim bana özel mesaj atsın ki bende o kavurucu yada ithalatçılardan herhangi bir alış veriş yapmayayım.Bunu tüm samimiyetim ile söylüyorum.

Arıya bal yapması için kovan hazırlanması yada tavuklara kümeslerde üretilmesi bunlarında karşısındayım elbette doğal sürecine bırakılmalılar...
Artan insan sayısı karşısında doğal üretim sizce yeterli olacak mı? Şapkalı köylü vatandaş sepet elinde samanlık, çalı dibi benzeri mekanları dolaşıyor, yumurtaları topluyor. Şehirli vatandaş için çalışıyor :) Film veya rüya olmalı.

@NoPainNoCoffee

Kesinlikle size katıldığımı ve aynı görüşte olduğumu belirterek yazıyorum.

Şimdi A firmasının satışını protesto edersek konunun değil firmanın protestosunu yapmış oluruz, bugün A yarın B diğer gün C firması ise Kopiluwak
satmaya devam edecektir.

Diyelim ki bir D firmamız var konuya hakim değil, biz "sizden alışveriş yapmayacağız, bu yanlış vb" söylemlerde bulunduk ve diğer gün D firması "Özür dileriz konuya hakim değildik hemen gerekeni yapıp satışını bıraktık" diye bir açıklama yaptı. Bu D firmasına biz hemen geri güvencek miyiz? Yazıyı kaldıracak mıyız? gibi gibi bir çok çelişkisi var o yüzden bu tür konularda biz eğer konuya karşıysak yapana değil konuya odaklanmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Artan insan sayısı karşısında doğal üretim sizce yeterli olacak mı? Şapkalı köylü vatandaş sepet elinde yumurtaları topluyor samanlık, çalı dibi vs dolaşıyor şehirli vatandaş için çalışıyor :) Film veya rüya olmalı

Selamlar @Burtukaana

Ülkemizdeki hatalı ve yanlış tarım&hayvancılık politikaları ile üretim yetmemeye başladı,eğer doğru politakalar uygulansa idi bu ülkenin üretimi dünyaya bedeldi.Bu siyasi sayılacak bir konu,eğer konuşmak istersen özel mesaj atabilirsin.Bildiklerimi paylaşmaktan hiç bir zaman imtina etmedim aksine mutlu olurum.

@NoPainNoCoffee

Kesinlikle size katıldığımı ve aynı görüşte olduğumu belirterek yazıyorum.

Şimdi A firmasının satışını protesto edersek konunun değil firmanın protestosunu yapmış oluruz, bugün A yarın B diğer gün C firması ise Kopiluwak
satmaya devam edecektir.

Diyelim ki bir D firmamız var konuya hakim değil, biz "sizden alışveriş yapmayacağız, bu yanlış vb" söylemlerde bulunduk ve diğer gün D firması "Özür dileriz konuya hakim değildik hemen gerekeni yapıp satışını bıraktık" diye bir açıklama yaptı. Bu D firmasına biz hemen geri güvencek miyiz? Yazıyı kaldıracak mıyız? gibi gibi bir çok çelişkisi var o yüzden bu tür konularda biz eğer konuya karşıysak yapana değil konuya odaklanmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Tekrar Selamlar @ozcrh

Aynı fikirde olduğumuza sevindim gerçekten.Eğer bahsetmiş olduğun konunun özüne dair yani ilk yazında da belirttiğin imza kampanyası vs bir girişimi nasıl yapabileceğimiz yönünde bir bilgin var ise bu konuya öncülük edebilir yada öncülük edersen arkada destekçin olurum ve yine forumda bilinmesi için elimden geleni yaparım.

Adını paylaşmış olduğum işletmecinin forumumuzda temsilcisi var ve konu kavurucunun başlığında da yorum olarak belirttim.Şuanda satıştan kaldırsa dahi asla ama asla güvenip alışveriş yapmam.

şirket vb hedef gösterip taşlamak etik değil.

Selamlar @NoDRaC Suat Hocam,

Forum ile gönüllü olarak ilgilendiğini ve forumun genel çerçevesinden uzaklaşmaması ve insanların güvenle bu forumda vakit geçirmesi için nasıl iyi niyetle çaba sarf ettiğini biliyorum.Bu nedenle bu konuşmaya sizide eklemek istedim.

Eğer açtığım başlık ve içeriği forum kullarına uygun değil ise başlığı açan kişi olarak tüm samimiyetimle silinmesini talep ediyorum

Hocam merak ettiğim bir konu var bu noktada. Günümüzde "gezen tavuk yumurtası" ile fabrikalarda hormonlu büyütülen tavuklar arasında yumurtayı elde etme açısından önemli bir fark var.

Bu kısmı hayvan hakları vb konuları ihmal ederek varmak istediğim noktaya örnek amaçlı yazdım.

Şimdi konumuza dönecek olursak, kahve çekirdeği ilgili hayvanların beslenme için yediği birşey. Bu çekirdek hayvanların doğal yaşantısı esnasında da toplanabiliyor. Hayvanın alelade kahveyi yemesi ve çekirdeğini bırakması, ardından bu çekirdeğin toplanması ve satılabilir bir ürüne dönüştürülmesi problem midir? Yani konu bu kadar basit bir noktaya indirgendiğinde olay benim sokakta bir kedinin dışkısını almam ve ondan satılabilir bir ürün elde etmeme benziyor.

Gerçek dünyaya dönecek olursak, yazdığım senaryonun çoğunlukla gerçeği yansıtmadığı ve hayvanlara kafesin içinde kahvenin zorla yedirildiği durumu ise bir gerçek. Peki, gezen tavuk yumurtasının gerçekten gezen tavuk yumurtası olduğunu nereden anlayacağız?

Konuyla ilgili rotasız seyyah isimli gezginin bir videosu mevcut.
Gezginin kendisinden, konuşma biçimi vb detaylardan ziyade ben videonun kendisini epey bilgilendirici bulmuştum. (tamamen rastgele denk gelmiştim, kopi luwak konusuna özel ilgim yok)

Tartışmayı takip ediyor olacağım :)

Hocam merak ettiğim bir konu var bu noktada. Günümüzde "gezen tavuk yumurtası" ile fabrikalarda hormonlu büyütülen tavuklar arasında yumurtayı elde etme açısından önemli bir fark var.

Bu kısmı hayvan hakları vb konuları ihmal ederek varmak istediğim noktaya örnek amaçlı yazdım.

Şimdi konumuza dönecek olursak, kahve çekirdeği ilgili hayvanların beslenme için yediği birşey. Bu çekirdek hayvanların doğal yaşantısı esnasında da toplanabiliyor. Hayvanın alelade kahveyi yemesi ve çekirdeğini bırakması, ardından bu çekirdeğin toplanması ve satılabilir bir ürüne dönüştürülmesi problem midir? Yani konu bu kadar basit bir noktaya indirgendiğinde olay benim sokakta bir kedinin dışkısını almam ve ondan satılabilir bir ürün elde etmeme benziyor.

Gerçek dünyaya dönecek olursak, yazdığım senaryonun çoğunlukla gerçeği yansıtmadığı ve hayvanlara kafesin içinde kahvenin zorla yedirildiği durumu ise bir gerçek. Peki, gezen tavuk yumurtasının gerçekten gezen tavuk yumurtası olduğunu nereden anlayacağız?

Konuyla ilgili rotasız seyyah isimli gezginin bir videosu mevcut.
Gezginin kendisinden, konuşma biçimi vb detaylardan ziyade ben videonun kendisini epey bilgilendirici bulmuştum. (tamamen rastgele denk gelmiştim, kopi luwak konusuna özel ilgim yok)

Tartışmayı takip ediyor olacağım :)

Selamlar @qwez0r

Gezen tavuk diye etiketlep satılan yumurtalar tamami ile ticari kaygısı ile hayatımıza girmiş olan bir satış stratejisi.Şahsım olarak benim itibar etmediğim bir olgu gezen tavuk.Köylerde tavukların bir kümesi olur ve kümesin kapısı sabah açılarak tavuk ve horozlar salınır.Kümeslerin içerisinde folluklar olur ve tavuklar herhangi bir şekilde sınırlandırışmamış bir alanda yani köyde gezerler.Tavuklara yemleri belli bir alana yayılarak verilir lakin tavuklar bu yem haricinde köyde buldukları börtü böceği yiyerek doğal beslenme zincirini tamamlarlar.Sonrada folluklara yumurtalarını bırakırlar.Bazende üstüne oturup sana elletmezler yani kuluçkaya yatığ civciv çıkartırlar.

Bu kediler doğal yaşam alanından koparılarak zorla bu kahve çrkirdekleri ile beslenmesi sağlanılarak bu çekirdekler elde ediliyor.

Nasıl ki bir çiftliğe tıkılarak doğal beslenme ve yaşam alanlarından koparılarak ticari üretim ile yumurta elde edilmesine karşı isem bu hayvalarında bu şartlarda zorbaca kahve meyvesi ile beslenip elde edilen kahvenin satılması ve bunların tüketilmesine de karşıyım.

Video yu da gün içerisinde izleyeceğim ve paylaştığın için çok çok teşekkür ederim.

Açıkta bekleyen Bali biletim var. Uçuşlar açılınca gidip aynı çiftlik veya benzer bir çiftliği ziyaret etmeyi düşünüyorum. Gerçekten durumlar böyle mi yoksa orada göstermek amaçlı mı hayvanlar bu şekilde besleniyor öğrenmek istiyorum. Ayrıca aynı çekirdeği tatmayı düşünüyorum abartıldığı kadar var mı merak ediyorum.

Selamlar @qwez0r

Gezen tavuk diye etiketlep satılan yumurtalar tamami ile ticari kaygısı ile hayatımıza girmiş olan bir satış stratejisi.Şahsım olarak benim itibar etmediğim bir olgu gezen tavuk.Köylerde tavukların bir kümesi olur ve kümesin kapısı sabah açılarak tavuk ve horozlar salınır.Kümeslerin içerisinde folluklar olur ve tavuklar herhangi bir şekilde sınırlandırışmamış bir alanda yani köyde gezerler.Tavuklara yemleri belli bir alana yayılarak verilir lakin tavuklar bu yem haricinde köyde buldukları börtü böceği yiyerek doğal beslenme zincirini tamamlarlar.Sonrada folluklara yumurtalarını bırakırlar.Bazende üstüne oturup sana elletmezler yani kuluçkaya yatığ civciv çıkartırlar.
Hocam benim de değinmek istediğim nokta buydu açıkçası. Yumurta üretme ve beslenme sürecini çok güzel anlatmışsınız. Ben de aslında doğal ortamında yaşayan kedilerin arkasından her gün sabah saatlerinde gönderilen işçilerin bu dışkıları doğal ortama herhangi bir müdahalede bulunmaksızın toplamasının kabul edilebilir olabileceğini, böyle doğal toplayanlar ile kafeste yetiştirenlerin ayırt edilmesinin zor olacağına değinmek istemiştim.

Sanırım gerçekten bu kadar hassasiyet gösteriliyor mu yoksa piyasaya fabrikasyon üretim mi hakim, onu araştırmak gerek.

Burada kopi luwak konuşuyoruz tabi ama ben asıl değinmek istediğiniz noktanın farkındayım :)

Açıkta bekleyen Bali biletim var. Uçuşlar açılınca gidip aynı çiftlik veya benzer bir çiftliği ziyaret etmeyi düşünüyorum. Gerçekten durumlar böyle mi yoksa orada göstermek amaçlı mı hayvanlar bu şekilde besleniyor öğrenmek istiyorum. Ayrıca aynı çekirdeği tatmayı düşünüyorum abartıldığı kadar var mı merak ediyorum.

Selamlar @devamiyolda

Kimseye ne yapacağını söylemek yada düşünceleri için kınamak haddime değil ve bu başlığıda bir linç aracı olarak kullanmak amacı ile açmadım.

Bu çiftlikleri görmek yerinde incelemek ve eğer mümkünü var ise doğru kaynaklardan bilgi edinmek isteği çok güzel lakin tek bir fincan dahi bu yapılanlara destek vermek olacaktır.Eminim Bali de de farklı kahvelee içilebilecek yerler vardır ve bunları tercih etmenizi temenni ederim.

Saygılarımla.

Hocam benim de değinmek istediğim nokta buydu açıkçası. Yumurta üretme ve beslenme sürecini çok güzel anlatmışsınız. Ben de aslında doğal ortamında yaşayan kedilerin arkasından her gün sabah saatlerinde gönderilen işçilerin bu dışkıları doğal ortama herhangi bir müdahalede bulunmaksızın toplamasının kabul edilebilir olabileceğini, böyle doğal toplayanlar ile kafeste yetiştirenlerin ayırt edilmesinin zor olacağına değinmek istemiştim.

Sanırım gerçekten bu kadar hassasiyet gösteriliyor mu yoksa piyasaya fabrikasyon üretim mi hakim, onu araştırmak gerek.

Burada kopi luwak konuşuyoruz tabi ama ben asıl değinmek istediğiniz noktanın farkındayım :)

Selamlar @qwez0r

Anlatmak istediğimin tarafınca anlaşılmış olmasına çok sevindim çok teşekkür ederim.

İfade ettiğin gibi acaba gerçekten ormana girilip bu hayvanların dışkıları mı toplanıyor yoksa bir çekim olduğunun farkında oldukları için mi bu ifadeyi kullanıyorlar bilemiyorum.Çok iyi ve detaylı bir saha araştırma gerekiyor.

Eğer bu şekilde zorbaca üretim yapan çiftlikler ve bu çiftliklerde üretilen çekirdekleri satan kavurucular var ise bunları paylaşalım istiyorum.

İsteyen alışverilini keser istemeten kesmez bu kişisel bir tercihtir.

Tekrar ileteyim bu başlık altında paylaşılmasını doğru bulunmuyor ise böyle çiftlik ve çekirdeği satan kavuruculardan haberdar olabilmem için bana özel mesaj yolu ile iletirler ise ben alışverişimi keseceğim.

bu arada konuyu açan arkadaşın belirttiği firma haricinde bizde Kopi Luwak satan kahveci var mı?

ayrıca kedi dışına hayvanların da sindirim sistemi kullanılıyor diye biliyorum.

Bu makalede sca standartlarına göre cupping puanı 84 çıkmış:

Daha bir sürü q grader tarafından yapılmış kör tadım testlerinde kötü sonuçlar var.
Paranıza ve hayvanlara yazık, içmeyin bence
Onun yerine içilebilecek çok güzel kahveler var

@ekşibirazsanki ve @NoPainNoCoffee dediklerinde çok haklısınız evet. Size büyük ölçüde katılıyorum.

Fakat bu tamamen bu hayvanlara nasıl şartlar altında bakıldığı da önemli. Tavuk çiftlerinde ışıkları kapatıp hayvanlara zorunlu yumurtalama yapılıyor. Bunun gibi kullanmış olduğumuz sütlerde inekler reklamlardaki gibi çayır çimende dolaşmıyor. Koca fabrikada bağlanan sağma makineleri ile süt sağılıyor. Dediğiniz noktada hayvan haklarının devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu hayvanlara kötü şartlar altında bakılıyor, kahveler zorla yediriliyor ve bu yaptıkları hayvanların sağlığına zarar veriyorsa kapısına bile uğramam.

İnsanların hayvanlara yaptığını yazmaya kalksak bu forumun serverı çöker. Yumurta beyaz et kırmızı et süt gibi besin zincirimizde önemli bir yer tutan ya da tüketimi çok fazla olan gıdaların üretiminde yapılanlara kulağımızı tıkıyoruz maalesef. Oralarda çünkü başka dengeler de var ama sırf keyif için tükettiğimiz bir ürün içinde hayvanları rahat bırakalım arkadaş. Bu kadar da önemli değiliz. İçmeyiverelim ölmeyiz.

Geri