• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Konchero Serena Kullanıcı İncelemesi

cakmabarista

Barista
Çakma Barista'dan muhteşem bir inceleme videosu!.. :ROFLMAO: Özellikle deneyimli kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum. Zira amacım makineyi tanıtmak değil birlikte incelemek... Son zamanlarda forumlarda bu ve muadil makineler hakkında sorular sorulmuş. Hep beraber bu soru işaretlerini giderelim sizlerin yorumlarıyla...

Videoda;

- Kısa bir tanıtım,
- Sıcak su çıkış dereceleri ölçümü,
- Espresso yapımı ve dökümü 😅
- Süt köpürtme ve latte art yapamama 😅

gibi konuları göstermeye çalıştım ve siz deneyimli kullanıcılara sorular sordum. Aynı zamanda makineyi almayı düşünen arkadaşlara da ışık tutmak istedim.

Beğen tuşuna basmayı ve kanalsjskasj şaka şaka.

Hocam öncellikle elinize sağlık gayet keyiflli bir video olmuş ilk olmasına rağmen. Sizinle daha önce de irtibata geçmiştim aklımdaki bazı konuları aydınlatmayı başardınız gerçekten. Özellikle süt köpürtücü performansını görmüş oldum sayenizde. Su sıcaklığı konusunda daha deneyimli kullanıcılar videoyu izleyip gerek youtube gerek buradan bizi aydınlatabilirse çok seviniriz tabiki. (Su çıkışı alınırken espresso ağzından 70 'C civarında oluyor bu normal midir veya nasıl olmalıdır acaba?) Videoya bakamayacak olanlar için özetlemiş olayım bende sorumuzu :D

(Su çıkışı alınırken espresso ağzından 70 'C civarında oluyor bu normal midir veya nasıl olmalıdır acaba?) Videoya bakamayacak olanlar için özetlemiş olayım bende sorumuzu :D
Selamlar,

Öncelikle sıcaklığı bu şekilde çıkıştan ölçmek her türlü çok doğru değil, su demleme esnasında yüksek bir basınç altında oluyor. Bu basınç ortadan kalkınca doğru bir ölçüm yapmak mümkün değil pek. Bu iş için aşağıdaki gibi özel ekipmanlar kullanılıyor:

Kaldı ki bu bile demleme esnasındaki sıcaklığa dair %100 bilgi vermez diyenler var. Bu kadar doğru bir ölçüm vermese de yaklaşık fikir edinmek için evde köpük bardak ve sensörler ile deney düzenekleri kuranlar var ama özel bir merakınız yoksa çok tavsiye etmem :)

Ölçüm kısmı böyleydi ama bu termoblok cihazlarda boş akışlarda sıcaklığın bu kadar düşük olması için bir sebep daha var, termoblok mantığında su bir kazanda ısınmıyor. Termoblok denilen bu metal parçanın içerisinden geçerken ısınıyor, dolayısıyla siz bu şekilde akışın kısıtlanmadığı bir deney yaparsanız su bloğun içinde yeterince vakit geçirmemiş oluyor ve daha az ısınıyor.

Sorunuza cevap vereyim:
Çıkışta 70 dereceler thermocoil kullanan sage-breville cihazlarda da genelde boşta görülen yaklaşık su sıcaklığı. Youtube'da onlarca video görebilirsiniz, dolayısı ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu bir sorun varsa da bu şekilde bir deney düzeneği ile muhtemelen anlayamazdık :)

Son düzenleme:
Selamlar,

Öncelikle sıcaklığı bu şekilde çıkıştan ölçmek her türlü çok doğru değil, su demleme esnasında yüksek bir basınç altında oluyor. Bu basınç ortadan kalkınca doğru bir ölçüm yapmak mümkün değil pek. Bu iş için aşağıdaki gibi özel ekipmanlar kullanılıyor:

Kaldı ki bu bile demleme esnasındaki sıcaklığa dair %100 bilgi vermez diyenler var. Bu kadar doğru bir ölçüm vermese de yaklaşık fikir edinmek için evde köpük bardak ve sensörler ile deney düzenekleri kuranlar var ama özel bir merağınız yoksa çok tavsiye etmem :)

Ölçüm kısmı böyleydi ama bu termoblok cihazlarda boş akışlarda sıcaklığın bu kadar düşük olması için bir sebep daha var, termoblok mantığında su bir kazanda ısınmıyor. Termoblok denilen bu metal parçanın içerisinden geçerken ısınıyor, dolayısıyla siz bu şekilde akışın kısıtlanmadığı bir deney yaparsanız su bloğun içinde yeterince vakit geçirmemiş oluyor ve daha az ısınıyor.

Sorunuza cevap vereyim:
Çıkışta 70 dereceler thermocoil kullanan sage-breville cihazlarda da genelde boşta görülen yaklaşık su sıcaklığı. Youtube'da onlarca video görebilirsiniz, dolayısı ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu bir sorun varsa da bu şekilde bir deney düzeneği ile muhtemelen anlayamazdık :)

Selam. Olaya noktayı koyduk. 😀 Çok teşekkürler hocam. Zaten videoda da bahsetmiştim aynı makinenin diğer markalarında da kullanıcılar aynı derecelere ulaştığını söylüyordu ürün yorumlarında. Videolara denk gelmemiştim ama bakağım.

Geri