• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Konchero Mostro Kahve Öğütücüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan beratdem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beratdem

Barista
İsim
Berat
Daha fazla  
İsim
Berat
Merhabalar,

Bu değirmen bir kaç gündür karşıma çıkıyor ve espresso konusunda ne yapabildiğini merak ediyorum. Bu fiyata güzel bir öğütüm elde edebilirsek hayattan ne isteriz ki daha? :)

Daha önce kullanan veya özelliklerinden espresso öğütüp öğütemeyeceğini çıkartabilecek profesyonel arkadaşlara ihtiyacım var :)

Son düzenleme:
Bunun reklamını ben de gördüm. Özellikle Instagram'da 3-4 postun altına bir geliyor :D Forumda konusunu arayıp bulamamıştım. Filtre ve Pour Over öğütebilenler var bu fiyatlarda ancak filtre + espresso olanı ben de ilk kez görüyorum.

Selamlar,

Sonunda elime ulaştı fakat tam da bir şeyleri erteleme modunda olduğum zaman dilimine geldi.

Espresso yapmak için kalkmıştım aslında ama öğütücüyü 15 klikte unuttuğum için b75 denedim 🤦🏻‍♂️.

Homojenite konusunda benden daha bilgili arkadaşlar yorum yapsın diye paylaşıyorum.

Arkadaş kompakt ve temizlemesi kolay bir cihaz.

18.2 gram girdi ilk öğütümde 18.0-.1 çıktı gibi aldım. Sonra düğmesine bir kez daha basıp üzerinden pompa sıktım 18.2 gibi çıktı verdi.

Fakat espresso öğütümünde ne olur günün ilerleyen saatlerinde deneyeceğim.

Ekli dosyalar

• IMG_3480.jpeg
    IMG_3480.jpeg
    114.2 KB · Görüntüleme: 154
  • IMG_3481.jpeg
    IMG_3481.jpeg
    145.7 KB · Görüntüleme: 156
Selamlar,

Sonunda elime ulaştı fakat tam da bir şeyleri erteleme modunda olduğum zaman dilimine geldi.

Espresso yapmak için kalkmıştım aslında ama öğütücüyü 15 klikte unuttuğum için b75 denedim 🤦🏻‍♂️.

Homojenite konusunda benden daha bilgili arkadaşlar yorum yapsın diye paylaşıyorum.

18.2 gram girdi ilk öğütümde 18.0-.1 çıktı gibi aldım. Sonra düğmesine bir kez daha basıp üzerinden pompa sıktım 18.2 gibi çıktı verdi.

Türk Kahvesi çekiyor muydu bu değirmen, eve alasım var

Selamlar,

espresso çekimini bende çok merak ediyorum açıkcası? :)

Selamlar, ilk deneme başarısız.

16 klikte unuttuğum için (hâlâ bir şeyleri tam yapma konusunda iyi olmadığımı görmüş oldum) başlattığım gibi 4 klike düştüm.

4 klikte basınç bile alamadım. Ama bu arada büyük parçacıklar olduğu için kolay yolu bulduklarından da olabilir

Selamlar, 2-3. denemeleri de gerçekleştirdim.

Aynı kahve aynı gramaj tutup öğütüm aralıklarını değiştirmeye çalıştım.

2 klikte espresso yaparken çok fazla ince geldiği için çok zorlandım. 2 bar prenses başlayıp 7 bar normal demleme yapabildiğim için kahveyi içebildim.

Sonrasında 3 klik ile demledim. Gayet güzel bir çıktı aldım. Ama çok daha fazla deneme yapmak gerekiyor.

Öğütüm Aralığı espresso için fazla geniş ve tad profili iyi değildi, alıp iade etmiştim geçen yıl.

Bende aktif olarak kullanıyorum, taze bir kahve ile espresso alınabiliyor ancak parametreleri yakalamış olabiliyorsunuz sadece. Reçeteler denemek, ince ayarlar yapmak için ideal değil maalesef. İyi bir el değirmenin yanına pratik bir ekip arkadaşı olarak alınabilir, bas geç bir espresso blendiniz veya kalabalık misafirler için uygun olabilir.

Selamlar, 2-3. denemeleri de gerçekleştirdim.

Aynı kahve aynı gramaj tutup öğütüm aralıklarını değiştirmeye çalıştım.

2 klikte espresso yaparken çok fazla ince geldiği için çok zorlandım. 2 bar prenses başlayıp 7 bar normal demleme yapabildiğim için kahveyi içebildim.

Sonrasında 3 klik ile demledim. Gayet güzel bir çıktı aldım. Ama çok daha fazla deneme yapmak gerekiyor.

Espresso da lezzet ne durumda peki?

Ben her zaman konik değirmen kullandığım için bana farklı bir deneyim sunmadı.

Ama tavsiye verebilecek kadar henüz deneyemedim.
Bu paylaşımınızdan, ürün kalitesinin ve çalışma sonucu çıkan öğütümün kötü olmadığı anlaşılıyor.
3-4 aydır bu testi bekliyorum. Bendeki değirmen satılınca alabilirim Konchero.
Türk kahvesi öğütümden çıkan kahveyi pişirdiniz mi peki?
Teşekkürler

Geri