• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kompresso puck (yanlış giden ne?)

bllyldz9

Üye
13 gram kahve
60 ml hizasına kadar su
G50 3.klik
Su ocaktan kaynar alınıp 30 saniye sonra döküldü

Puckta yanık lekeleri gördüm, presslerken de koyu renkte çıktı,
Filtre kavrum kahve kullandım
Tadı gayet güzeldi ama görüntü hoşuma gitmedi, görüşlerinizi almak istedim
Burda problem var mı, varsa nedir?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20201122_213104.jpg
    IMG_20201122_213104.jpg
    87.8 KB · Görüntüleme: 66
O siyahlıklar muhtemelen yanık değil de diğer taraflarda oluşan kanallanmalardan dolayı birikip bardağa akamayan çözünebilir maddeler.

200 derece üstü sıcaklık ile kavrulduğu düşünülünce 100 derece su ile pek yakmak mantıklı gelmiyor. Kaynar su ile bahsedilen kötü tadların ortaya çıkması. Sizin dediğiniz gibi muhtemelen bazı kısımların ıslanmasının farklı olmasından kaynaklanıyor.

Diğer takıldığım nokta şu oldu bu alette tavsiye edilen su sıcaklığını bilmiyorum ama genel olarak 93 derece sıcaklık öneriliyor. Kaynayan su en az 3 dk civarı bu sıcaklıklara geliyor.
 
Evet, Kompresso için önerilen su sıcaklığını yazmamışlar.. yaklaşık 94-95 derecede yapıyorum ben de..
 
Geri
Üst