• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kolombiya La Rivera Lakto Fermente; Kronotrop (KK Aralık Tadımı)

cemix

Üye
Konum
Şanlıurfa
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred, Molent Pocket
Kahve Kulübü Aralık Ayı Tadımı
Kolombiya La Rivera Lakto Fermente

ÜreticiJulio C. Madrid, Andrés Quiceno
ÇiftlikLa Rivera
TürCaturra
İşlemYıkanmış (lakto fermente)
Rakım1600 - 1750 m
BölgeRisaralda, Santa Rosa de Cabal
ÜlkeKolombiya
TedarikçiAmativo
Hasat2020

Kahve karakteristiğini ve tadım puanını istatistiksel olarak görelim diye şöyle bir anket oluşturdum:
Doğru bir karakteristik şeması çizilmesi için gaz salınımını beklemenizi tavsiye ederim.

 
Bu kahveyi Gerba'yla birlikte almıştım. 1'er gün arayla demledim (4 ve 5. günde). Bire bir aynı demleme parametreleriyle (döküşteki olabilecek ufak farklılıklar hariç) Gerba 3:00, Rivera 2:05'te tamamlandı demleme. (4 adım, 2 kez spin, kenarlardan toplama vs.) Çok hızlı bir akış oluyor kahveyi demlerken.

Farklı varyasyonlarla deneyeceğim. Başarılı tarifiniz varsa bu kahveyle ilgili denemek isterim.
 
Bu kahveyi Gerba'yla birlikte almıştım. 1'er gün arayla demledim (4 ve 5. günde). Bire bir aynı demleme parametreleriyle (döküşteki olabilecek ufak farklılıklar hariç) Gerba 3:00, Rivera 2:05'te tamamlandı demleme. (4 adım, 2 kez spin, kenarlardan toplama vs.) Çok hızlı bir akış oluyor kahveyi demlerken.

Farklı varyasyonlarla deneyeceğim. Başarılı tarifiniz varsa bu kahveyle ilgili denemek isterim.
Ne gibi tatlar aldınız? Beğendiniz mi kahveyi?
 
Bugün kavrumun 6. Günü, 1 gün daha bekleyemeyip denicem gibi 😄
 
Ben dayanamayıp 3. gününde demledim. Baskın kırmızı meyvemsi asiditesi arkasından hafif gelen kekremsilik, yoğun ve katman katman bir içimi var. Ben çok beğendim.
Kahveyi önden öğüttüm demlemeye hazırlığa başlamadan, 15-20 dk önceden diyebilirim.

16gr kahve 260gr su, 60gr bloom 40.snde döküşe başlayıp 1.10da döküşü bitirdim. İki sert spin yaptım, 2.10da demleme bitti. Suyum buzdağı.
 
Ben dayanamayıp 3. gününde demledim. Baskın kırmızı meyvemsi asiditesi arkasından hafif gelen kekremsilik, yoğun ve katman katman bir içimi var. Ben çok beğendim.
Kahveyi önden öğüttüm demlemeye hazırlığa başlamadan, 15-20 dk önceden diyebilirim.

16gr kahve 260gr su, 60gr bloom 40.snde döküşe başlayıp 1.10da döküşü bitirdim. İki sert spin yaptım, 2.10da demleme bitti. Suyum buzdağı.

Suyu kaç derece kullandınız?
 
@cemix başlıklar için teşekkür ederim.
 
Molent 37 klik, 5 dakika oksijen teması
Cafec Traditional
93 derece arıtılmış musluk suyu
15/240
45 65 65 65 döküş
Bloomingde rao
45 saniye blooming bitişi
2.00 döküş bitişi ve rao
2.39 bitiş.

Öğütür öğütmez ekşi, karakteristik ve kompleks kokuları almaya başladım, hoşuma gideceğini hissettim.

Şimdi ilk yudumumu aldım, ayva tatlısı denmiş ama ben direkt ayva aldım çok da tatlanmamış 😄 Dilimi güzel uyaran, kompleks bir yapısı var

Bir sonraki demlememde 36 klik ve daha uzun döküşü deneyip süreyi uzatacağım ama şuanda da memnun kalacağım bir kahve gibi geldi.

Edit: sona doğru yaklaştım, asiditesi daha güzel ve yüksek oturdu ama dengeli olmadı, tatlı aromaları neredeyse hiç alamadım. Süre ve sıcaklık üzerinde oynayacağım gibi.
 
@orkunustel bugünkü iamnotabarista yayınında bu kahveyi demledi sanırım, şurada:

Instagram'da I’M NOT A BARISTA ™: “Meet Award winning barista, Orkun Üstel @orkunustel. Two-time winner of the Brewers Cup Champion of Turkey 🇹🇷 and professional barista…”

Özet geçeyim, 15:240 / 92 derece / 60*4 / Demleme Süresi: 2:13

Demlemenin hızlı bittiğini söyledi. İyi sonuçlandı mı, reçetede nasıl değişiklik yapar, merak ettim. (Kahve gerçekten su tutmuyor bu arada)
Paylaşım, referans için teşekkür ederim Furkan Bey.


İlk kez bu yayında demledim kahveyi, kahve altı gün önce kavrulmuştu. Hala bence biraz daha gaz salınımı yapması gerekir bu kahvenin diye düşünüyorum. Onuncu gün ve sonrasında bayağı bayağı keyifli olacağa benziyor.

Genel reçetemi bu kahveye uyguladım yayında. Bence süre konusunda ekstra bir değişime gerek yok. Gerçekten bu haliyle dahi çok keyifli çıktı. Asiditesi, tadı berrak ve katman katmandı. Kivi, vişne, olgunlaşmamış kırmızı erik diyebileceğim mayhoşluğu yüksek bir kırmızı erik lezzeti aldım kahveden. Neleri değiştirsem daha iyi olurdu diye düşünürsem eğer, oranı 1/15 ya da 1/15,5 civarı deneme yapacağım bir sonraki sefere. Gövdesini arttırmak istiyorum kahvenin, o zaman tatlar da damakta hem bitiş anlamında hem hissedilirlik anlamında daha çok keyif verecek. Süre konusunda çok değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum dediğim gibi.
 
Paylaşım, referans için teşekkür ederim Furkan Bey.


İlk kez bu yayında demledim kahveyi, kahve altı gün önce kavrulmuştu. Hala bence biraz daha gaz salınımı yapması gerekir bu kahvenin diye düşünüyorum. Onuncu gün ve sonrasında bayağı bayağı keyifli olacağa benziyor.

Genel reçetemi bu kahveye uyguladım yayında. Bence süre konusunda ekstra bir değişime gerek yok. Gerçekten bu haliyle dahi çok keyifli çıktı. Asiditesi, tadı berrak ve katman katmandı. Kivi, vişne, olgunlaşmamış kırmızı erik diyebileceğim mayhoşluğu yüksek bir kırmızı erik lezzeti aldım kahveden. Neleri değiştirsem daha iyi olurdu diye düşünürsem eğer, oranı 1/15 ya da 1/15,5 civarı deneme yapacağım bir sonraki sefere. Gövdesini arttırmak istiyorum kahvenin, o zaman tatlar da damakta hem bitiş anlamında hem hissedilirlik anlamında daha çok keyif verecek. Süre konusunda çok değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum dediğim gibi.
Şimdi Orkun hocamın reçetesini denedim, 16/240, Molent 38 klik, 60 60 60 60 döküş, 2.18 de bitiş. Öğüttükten 15 dakika sonra demledim (o arada da evdekilere latte yaptım 😄)
1/15 oranına aldığım için gövde baya yükseldi ama süreden ve bloomingden dolayı asiditesi de arttı. İlk iki denememde gayet canlı ve kompleks sonuçlar aldım. 2 3 gün sonra daha güzel olacak gibi. Melodrip ile 5 dakikayı zorlayınca daha güzel olabilir, bir sonrakinde öyle deneyeceğim 😄
 
Paylaşım, referans için teşekkür ederim Furkan Bey.


İlk kez bu yayında demledim kahveyi, kahve altı gün önce kavrulmuştu. Hala bence biraz daha gaz salınımı yapması gerekir bu kahvenin diye düşünüyorum. Onuncu gün ve sonrasında bayağı bayağı keyifli olacağa benziyor.

Genel reçetemi bu kahveye uyguladım yayında. Bence süre konusunda ekstra bir değişime gerek yok. Gerçekten bu haliyle dahi çok keyifli çıktı. Asiditesi, tadı berrak ve katman katmandı. Kivi, vişne, olgunlaşmamış kırmızı erik diyebileceğim mayhoşluğu yüksek bir kırmızı erik lezzeti aldım kahveden. Neleri değiştirsem daha iyi olurdu diye düşünürsem eğer, oranı 1/15 ya da 1/15,5 civarı deneme yapacağım bir sonraki sefere. Gövdesini arttırmak istiyorum kahvenin, o zaman tatlar da damakta hem bitiş anlamında hem hissedilirlik anlamında daha çok keyif verecek. Süre konusunda çok değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum dediğim gibi.
Bahsettiğim gibi oranı değiştirdim gövdeyi arttırmak için. Yayındaki reçeteye benzer kaldı kahve su oranı haricinde. 15,5 oranla kahvenin gövdesi ve bitişi daha da iyi oldu. Tavsiye ederim.

10-14 gün dinlendirmeyle daha da iyi olacaktır bence bu kahve.
 
Çekirdeğin kuru kokusu Oreo'msu. Kokusuyla Coffee Sapiens'in Diquinho'sunu andırdı.

Geçenlerde Hario Switch'le ilgili bir başlıkta French press'te demlenen bir kahveyi V60'tan süzme konusu gündeme gelmişti. O yöntemle ilk denememde başarısız bir fincan çıksa da, herhangi bir reçeteye bağlı olmaksızın el kararı denemeye devam ettim ve bugün fena olmayan bir fincan çıktı bu çekirdekten.

14 Aralık 2020 kavrumu.
19 g kahve, 300 ml su.
Molent G50 - 38 tık.
Abant Su - Fokur fokur.

Suyu kaynarken aldım ve French press'teki kahveyi iyice ıslatacak şekilde 150 ml hunharca döktüm. 40-45 saniye karıştırdım. Geri kalan 150 ml'yi de 1 dakikadan sonra kaynar şekilde ekledim ve son bir karıştırmayla demlenmeye bıraktım. Toplam 4'üncü dakikadan sonra, önceden ısıttığım ve filtresini sıcak suyla ıslattığım V60'a French press'teki karışımı süzmeden (press etmeden) döktüm. Süzülmesi 1,5 dakikayı aldı.

Gövdesi düşük, ekşi olmayan, vişne-kiraz lezzetini alabildiğim değişik bir deneyim oldu.

Normalde 300 ml ile yaptığım demlemelerde fincanımda dudak payı bırakacak kadar demlenmiş kahve çıkar ama bunda fincanı tamamen doldurdu. Başlıkta yapılan, kahvenin su tutmadığı gözlemine katılıyorum.
 
16.12 kavrumlu kahvemizi 16/240 oranla ben de demledim. Öğütümü,kendi öğütücüm iyi olmadığı için çekilmiş aldım.Galiba bi tık ince kaldı tarife göre.Demleme 3.15 de devam ediyordu süreyi daha uzatmamak için bitirdim. İlk yudumda Eti vişneli browni gold tadı aldım.( :unsure: ) Asidite olarak hoşuma gitti bitimde damakta kalması ayrıca güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkürler.
 
Deneme paketlerinde indirim var mıydı? Yoksa sadece 250 gr ve 1kg lık paketlerde mi indirim vardı :) Lakto denemek istiyorum ama fazlasını tüketemem... kahvem çok...
 
Deneme paketlerinde indirim var mıydı? Yoksa sadece 250 gr ve 1kg lık paketlerde mi indirim vardı :) Lakto denemek istiyorum ama fazlasını tüketemem... kahvem çok...
Maalesef deneme paketlerinde yoktu indirim, olsa bizi de sevindirirdi 😔
 
Biraz önce kronotrop da reçetelerini paylaştı. Sanırım bu reçeteyi denemek için molentte 32 kliğe inmek gerekecek 😄
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20201223_144502.jpg
    Screenshot_20201223_144502.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 291
Geri
Üst