• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Koku Alma Duyusu Eğitim Kitleri (Olfactory Training Kit)

Merhaba forum, eğer konuyu yanlış başlık altına açtıysam şimdiden affola ve modlara sevgiler <3

Koku alma duyusuyla ilgili kahve özelinde interneti taramamıştım ve geçen hafta Le Nez du Café'nin kitine denk geldim. Kahveden alınabilecek aromaları özütleyip küçük şişelerde mütevazı bir tasarımla ve bir de kitapçıkla satışa sunmuş. Satış etiketi 250€ ve stokları kendi sitesinde tükenmiş. Polonya'da bulunan Coffee Machines Sale firmasının stoklarında var gösteriyordu lakin küçük bir email trafiğinden sonra 45€ bir kargo maliyeti çıktı ve tabiki üzerine eklenecek KDV, ÖTV, gümrük vergisiyle (büyük ihtimalle parfüm olarak görecekti gümrük memuru) beraber almayı gözden çıkardım. Bugün @NoDRaC'ın Instagram hesabında da görünce buraya konu olarak açmak istedim.

Daha uyguna yapan birkaç farklı firma da var ki biri Aromaster, kendi istediğiniz aromalarla oluşturduğunuz 24 farklı koku kitinin 150€ fiyat etiketi var. Birkaç hafta sonra kendimi Türkiye'de DIY stili hacı yağı şişelerine aroma doldururken bulacağım galiba, bir de tahta kutu hallettim mi tamamdır. 😅

Koku kitlerini deneyimleyen, tavsiyesi olan var mı?

Kimma nın kurucusu Aslı Hanım başlangıç olarak uçucu yağları önermişti bir videodan hatırlıyorum.

Aslına bakacak olursak çok da elzem bir set değil. Profesyonel bir setten çok tembel seti desem abartmış olmam.

@miyankizu 'nun hatırlattığı gibi başlangıç aşamasında özenle seçilmiş uçucu yağlarla da benzeri set daha uyguna toparlanabilir. Kaldı ki, damak bilinci olan biri için buna da fazla ihtiyaç yok. Sadece senede bir falan kalibre amaçlı sınanabilir. Q grader programı çerçevesinde düzenlenen kalibrasyon atölyesi gibi düşünebilirsiniz. Maksat ortak duyular ve göstergeler üzerinden değerlendirmek olduğu için onların da ara sıra kalibrasyon amaçlı atölye düzenlemesi bu örnekle aynı şey.

Sebebini şöyle düşünebilirsiniz,
İnsanlar kendi toplumlarında yeme içme ve çevresel faktörlere bağlı olarak spesifik şekillerde tatlar ve deneyimlerle tadım, sensoryel tepki geliştiriyor. Gerek q grader kalibrasyon programlarında, gerek bu gibi setlerde yegane amaç tadım ve sensoryel kalibrasyona yardımcı olmak.

Yediğiniz içtiğiniz her şeyi koklamayı ve tanımlamayı alışkanlık haline getirirseniz farkında olmadan kendinizi bu kapsamda geliştirmiş olacaksınız.

Konu için teşekkürler. Eylül ayında mevcut ekonomik durumlardan dolayı taşınmak zorunda kaldım bu nedenle biraz buraya olan ilgim azaldı.Yavaş yavaş yerleşmeye çalışıyorum. Yeni taşındığım yerde yan binamda Yunus Çakmak'ın atölyesi var. Arada uğrama ve sohbet etme fırsatımız oluyor. Kendisi kahve konusunda gördüğüm kadarı ile hem tutkulu hemde sürekli kendini yenilemeye ve güncellemeye çalışıyor.

Yaklaşık on gündür yabancı bir misafirden eğitim alıp bilgilerini güncelliyor. Bende şans eseri sensory eğitimine denk geldim. Bahsettiğiniz seti çok merak ediyordum ve deneme fırsatım oldu. Eğitmenin ve sevgili @Yirgacheffe Necdet Bey'in bahsettiği gibi bu set Q graderlar için başlangıç testi. Yani kokuları yoğun bir çalışma ile çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Yunus Çakmak sanırım bu setten alacak veya aldı. Kendisi ile Kahve Kulübü üyelerine özel bir workshop yapmayı düşündük. Belirli sayıda misafir ile hem bu koku setini test etme hemde birlikte kahve içme etkinliği gerçekleştirebiliriz.

Merhaba forum, eğer konuyu yanlış başlık altına açtıysam şimdiden affola ve modlara sevgiler <3

Koku alma duyusuyla ilgili kahve özelinde interneti taramamıştım ve geçen hafta Le Nez du Café'nin kitine denk geldim. Kahveden alınabilecek aromaları özütleyip küçük şişelerde mütevazı bir tasarımla ve bir de kitapçıkla satışa sunmuş. Satış etiketi 250€ ve stokları kendi sitesinde tükenmiş. Polonya'da bulunan Coffee Machines Sale firmasının stoklarında var gösteriyordu lakin küçük bir email trafiğinden sonra 45€ bir kargo maliyeti çıktı ve tabiki üzerine eklenecek KDV, ÖTV, gümrük vergisiyle (büyük ihtimalle parfüm olarak görecekti gümrük memuru) beraber almayı gözden çıkardım. Bugün @NoDRaC'ın Instagram hesabında da görünce buraya konu olarak açmak istedim.

Daha uyguna yapan birkaç farklı firma da var ki biri Aromaster, kendi istediğiniz aromalarla oluşturduğunuz 24 farklı koku kitinin 150€ fiyat etiketi var. Birkaç hafta sonra kendimi Türkiye'de DIY stili hacı yağı şişelerine aroma doldururken bulacağım galiba, bir de tahta kutu hallettim mi tamamdır. 😅

Koku kitlerini deneyimleyen, tavsiyesi olan var mı?
selamlar,

Bu ara bende bu konuda araştırmalar yapmaya başladım hatta bugün bir firmanın ürününe denk geldim. Alpbiotech firmasının KBB hekimleri için satışını yaptıkları ürünler hakkında telefonda bilgi aldım kendileri ürünlerinin fiyat listesini de mail olarak iletecekler bana ulaştığında buradan paylaşırım sizlerle yine. Şuan için bir kaç çeşit aromatik yağ ile gün aşırı koklama çalışmaları yapıyorum bende. :cool::cool:

Geri