neocaffeine
Yeni Üye
- İsim
- Soner
Daha fazla
- İsim
- Soner
- Değirmen
- Timemore nano s
- Ekipmanlar
- Timemore black mirror, timemore nano s, bialetti 6 cup moka pot, v60, kalita 185, epinox slim fit kettle, tfa 30.148 termometre,
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Esenler
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Taksim
Öncelikle bu başlığı doğru yere mi açtım bilmiyorum, forumda biraz arattığımda böyle bir konu göremedim.
Hobilerim arasında nitelikli kahve dışında, alkollü, alkolsüz, kahveli veya kahvesiz farklı kokteyleri yapmak ve deneyimlemek var. Evde kendimizin yaptığı kokteyl tariflerini, kahveyi kullanarak hazırladığımız içecekleri hatta yiyecekleri bu başlık altında toplayabiliriz. Kendi adıma konuşmam gerekirse aldığım nitelikli kahveleri bu tariflerde kullanmıyorum, malum fiyatlar
ticari olarak satılan marka kahvelerden alıyorum günlük kafein almak için, kalanı bu şekilde değerlendiriyorum. Tariflerini paylaşmak isteyen olursa şimdiden teşekkürler 
Kokteyl yaparken kullandığımız malzemeler:
1-) shaker
2-) jigger
3-) Bar süzgeci
Temel olarak bunlar yeterli bence.
Birde hemen hemen her tarifte adı geçen şeker şurubunun tarifi :
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
1 limon kabuğu
Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynatalım, şeker eridiğinde, limon kabuklarını atıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz, süzüp şişeliyoruz. Buzdolabında saklayabiliriz.
Hobilerim arasında nitelikli kahve dışında, alkollü, alkolsüz, kahveli veya kahvesiz farklı kokteyleri yapmak ve deneyimlemek var. Evde kendimizin yaptığı kokteyl tariflerini, kahveyi kullanarak hazırladığımız içecekleri hatta yiyecekleri bu başlık altında toplayabiliriz. Kendi adıma konuşmam gerekirse aldığım nitelikli kahveleri bu tariflerde kullanmıyorum, malum fiyatlar
Kokteyl yaparken kullandığımız malzemeler:
1-) shaker
2-) jigger
3-) Bar süzgeci
Temel olarak bunlar yeterli bence.
Birde hemen hemen her tarifte adı geçen şeker şurubunun tarifi :
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
1 limon kabuğu
Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynatalım, şeker eridiğinde, limon kabuklarını atıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz, süzüp şişeliyoruz. Buzdolabında saklayabiliriz.