• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Knmaster vs Epinox Hassas Terazi, hangisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iskender
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iskender

Yeni Üye
İsim
iskender
Daha fazla  
İsim
iskender
Öncelikle herkese merhaba,

Kahve hobisinde yeniyim.
V60 ile göz kararı ölçülerle yaptığım demlemelerde istediğim tadı yakalayamıyorum.
Dolayısı ile 0.1 gr hassasiyetli bir terazi almak istiyorum.

Aklımda iki seçenek var:
Knmaster Mt-3000 ~55 ₺
Epinox 178 ₺ - 25 ₺ yeni kullanıcı kuponu ile 153 ₺
(Bu linkte Epinox yazmıyor ama aynı ürün başka bir sitede Epinox ismi ile satılıyor, Epinox mu bilemiyorum.)

Aradaki fiyat farkını göz önüne alırsak hangisini tavsiye edersiniz.
Tekrar tekrar alınacak bir şey değil sonuçta, Epinox'u mu almalıyım, yoksa Knmaster yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkürler :)

İkisi de iddia ettikleri marka değil. İkisi de anonim ürünler sanırım önüne gelen markasını üstüne basıp satıyor.

Knmaster'da kronometre yok, telefon kullanabilirsiniz. Büyük olan tartıda kronometre var.

Knmaster'ın küçüklüğü bazı ekipmanlarla bazen sorun olabiliyor ama V60'ta sıkıntı yok.

Knmaster denilen ürünü 1 yıldır kullanıyorum bazen sapıtabiliyor ama yine de iş görüyor. Kullananlardan duyduğuma göre diğer tartı da o kadar stabil değilmiş.

Knmaster diyorum ama ikisini de deneyimleyen biri varsa onun yorum yapması daha iyi.

Selamlar,

Ben bir mokapot demleyicisi olduğum için bana yalnızca kahveleri ölçmem için tartı gerekliydi ve KNMaster adındaki tartıyı temin ettim ve kullanıyorum.Gerek performansı gerekse dilediğim yere taşıyabilme kolaylığı ile olsun son derece memnunun.

Ancak eğer pour over yada immersion demeleme yöntemleri için temin edecekseniz forumun alım satım alanında çok güzel ve uygun fiyatlı ürünler var.

Bence oraya göz gezdirin ve takip edin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Şimdilik sadece V60 ile demleme yapıyorum.
Kısa ve orta vadede KNMaster yeterli gibi gözüküyor o halde.
Yine de farklı fikri veya tavsiyesi olan varsa paylaşırsa sevinirim :)

Epinox daha yaygin gibi geldi bana forumda, o yuzden onu tercih ettim, yeni siparis verdim gelecek daha. Bir de daha kolay satabilirim ve timemore'a gecebilirim diye dusundum ilerisi için :D

(Ek olarak, papara ile n11 %5 iade veriyor)

Edit: bir baska saticida 2 pil hediyesi vardı bir de, ne kadar dogru bilemiyorum bem oradan aldim)

Merhaba. Yaklaşık 6 aydır Epinox kullanıyorum, memnunum. İlk aldığımda madeni 50 kuruş ve 1 TL tarttım, Merkez bankasının verdiği ağırlık değerleri ile aynı ölçtü. Bazen, 1 adet kahve çekirdeğini alıp tekrar koyduğumda 0.1-0.2 gr. gibi kararsızlık yaşasa da fazlasıyla kabul edilebilir değerler, kuyumcu tartısı değil nihayetinde. Dahili Kronometre olması da bence avantaj. Her ne kadar saat, cep telefonu vb. harici yöntemlerle süre ölçülebilse de, hem ağırlığı hem süreyi aynı karede görmek daha sağlıklı diye düşünüyorum.

Epinox tartı ile fujika tartı (coffee scale ek6002)
Arasında kaldım
Clever dripper set olduğu için mağaza indirimiyle birlikte 400 liraya bu ürünü aldım umarım tartıdanda memnun kalırım

Hocam bu tartı aliexpress kullanıcıları tarafından "hello scale" diye biliniyor, yine yesil ekranli meşhur tartı ile aynı performansi veriyor diyorlardı

Bence 0,1g hassasiyet kadar önemli bir diğer özellik kronometre. Şahsen telefonun kronometresini kullanma olayına bir türlü alışamadım. İki tartıyı da daha önce kullanmadığım için yönlendirmem doğru olmaz ama bana kalsa kronometreli olanı tercih ederdim :)

Geri