• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kirpi Süzgeç

ucanpenguen

Yeni Üye
İsim
Emre
Selam herkese. İyi bir gooseneck kettle için para biriktirirken bir yandan da su döküşümü geliştirmek için alternatif yollar arıyordum. Forumda gezinirken kirpi süzgeçle karşılaştım. Daha önceden hiç görmediğim bu süzgeci anneme sorunca pazarda satılıyor dedi. Neyse gittim pazara. 4 tane aldım yedekte bulunsun diye.

Eve geldim. Çaydanlık demine taktım bir tane. Önceden kesik kesik akan su biraz daha dengeli ve az akmaya başladı. Ne güzelmiş dedim. Acaba bir tane daha taksam ne olur? Biraz uğraşıp ikisini de sığdırdım. Akış daha kontrol edilebilir oldu. En sonunda dayanamayıp ve merakıma yenik düşüp dördünü de taktım ( zaten beşinci olsa girmezdi :D )

Sonuç olarak standart bir demlikte baya kontrol edilebilir ve kesilmeyen bir su akışı yakaladım. Demlik kullanan varsa mutlaka denemeli. Tanesi 1.5₺ lira zaten (internette biraz pahalı olabiliyor. Pazar gibi yerlerden almanızı tavsiye ederim). Kaç tane sığdırabiliyorsanız takın. Bayağı etkili oluyor.

Ses ve ortam için kusura bakmayın :D
İkinci döküşümde biraz daha yavaş dökmeyi denedim.

Ekli dosyalar

• C8B95A73-315A-4F91-97E0-0A3AEEEEC71C.jpeg
    C8B95A73-315A-4F91-97E0-0A3AEEEEC71C.jpeg
    47.6 KB · Görüntüleme: 92
  • 5781644A-0D1B-4C44-918B-D9CB3475F703.jpeg
    5781644A-0D1B-4C44-918B-D9CB3475F703.jpeg
    21.8 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Merhaba. Birçok kişi kirpi süzgeç kullanıyor, ben de kullandım. Maceram şöyle: Tchibo kettle'a kirpi süzgece ilaveten bir de yuvarlak süzgeçlerin metal kısmını koparıp taktım, birkaç ay kullanımdan sonra söktüğümde simsiyah bir pas geldi. Artık hangisi paslandı bilmiyorum fakat bundan sonra kullanmamaya karar verdim. Bir kez beyaz sirkeyle temizlemiştim kettle'ı, belki ondan sonra oldu, emin değilim.

Merhaba. Birçok kişi kirpi süzgeç kullanıyor, ben de kullandım. Maceram şöyle: Tchibo kettle'a kirpi süzgece ilaveten bir de yuvarlak süzgeçlerin metal kısmını koparıp taktım, birkaç ay kullanımdan sonra söktüğümde simsiyah bir pas geldi. Artık hangisi paslandı bilmiyorum fakat bundan sonra kullanmamaya karar verdim. Bir kez beyaz sirkeyle temizlemiştim kettle'ı, belki ondan sonra oldu, emin değilim.
Ben de uzun süre kullanımdan sonra bakacağım artık. İnşallah paslanmaz. Paslanırsa değiştiririm ama. Baya ucuz nasıl olsa :)

Bu ürünün metali de var paslanmaz çeliği de var. Metali zaten 2 su dökümünden sonra paslanır, bakır rengine döner. (maalesef daha yeni deneyimledim) paslanmaz çeliğinin ise uç kısmı kararıyor ama kullanmaya engel değilmiş. Ben de aylardır kullanıyorum ve çok memnunum. Zaten 1 2 liralık bi şey, her ay değiştiirlebilir de. Sadece o metallerinddn uzak durun yeter 😂
2.5 ml/s yi bile görebiliyorum bununla tchibo kettle ile

Bu kirpileri ben de çok denedim ama olmuyor.Akımı çok türbülan yapıyor.Bu da kahve yatagini hoplatıp duruyor.Yeni başlayanların çok yanlış anladığı bir durum bu.Kuğuboynu kettleların amacı sadece yavaş akış degil.Eğer akış bu şekilde dalgali dalgalı ise kahvede çok net bitter tatlar artıyor.

Bu kirpileri ben de çok denedim ama olmuyor.Akımı çok türbülan yapıyor.Bu da kahve yatagini hoplatıp duruyor.Yeni başlayanların çok yanlış anladığı bir durum bu.Kuğuboynu kettleların amacı sadece yavaş akış degil.Eğer akış bu şekilde dalgali dalgalı ise kahvede çok net bitter tatlar artıyor.
Sanırım daha önce bu konuda bir üyenin şöyle bir şey yazdığını okumuştum. Ağız kısmına değil ama ibriğin iç kısmına takarsanız o akış da düzgün oluyormuş. Tabi hiç denemedim ama düşününce mantıklı göründü bana. İki türlü de deneyip karşılaştırma yapabilecek biri varsa süper olur. :)

Sanırım daha önce bu konuda bir üyenin şöyle bir şey yazdığını okumuştum. Ağız kısmına değil ama ibriğin iç kısmına takarsanız o akış da düzgün oluyormuş. Tabi hiç denemedim ama düşününce mantıklı göründü bana. İki türlü de deneyip karşılaştırma yapabilecek biri varsa süper olur. :)
bunu yapan kişi @Ali Aytaç , hatta çok güzel bir su dökme videosu paylaşmıştı. arayıp bulabilirsiniz.

Demliğin ucunu boş kullanmak bana daha zor ve dengesiz geldi. Onun için denedim. Tabiiki gooseneck gibi olamaz.

Ben de içeriden takıp kullanıyorum, ilk kullanmaya başladığımda ani kesilmeler, debi değişimleri oldu ama şu an alıştım ürüne sıkıntısız kullanıyorum

Düz demlikten iyi olabilir tabi ki.Hatta duzgun akış bile alabilirsiniz biraz şans meselesi.İçten sokup ileri geri biraz oynarsınız.Ama çeliklerde de direk simsiyah paslanmasa da oksitlenme oluyor illa ki.Bunun zararı var mıdir yok mudur bilemem tabi.Ben de takmıştım da yeni çıkardım akışını beğenmiyorum

Bugün japon pazarında görünce hemen aldım bi tane. Döküm hızım yarıya düştü diyebilirim. Uzun süreli kullanımda nelerle karşılaşıcam kullandıkça görücem artık :)

Bende aldım tanesi 1,5 lira gooseneck kettle alana kadar bence gayet başarılı oldu 2 tane koydum %50 yavaşlama azda olsa kontrol sağladı bence iş görür :)

@ucanpenguen Videoyu kaldırdınız mı acaba? Ben erișemedim de. Varsa linkini rica edebilir miyim?

Şöyle bir gönderi var size yardımcı olabileceğini umuyorum.

Şöyle bir gönderi var size yardımcı olabileceğini umuyorum.
Teşekkür ederim nezaketiniz için, yardımcı oldu :giggle: .

Geri