• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kettle öneri postu

Evimde Aliexpressten aldığım termometreli Çin malı hario var. Elektrikli almayı düşünüyorum. Fellow stagg EKG, Brewista kullananınız var mı? Bu paraya değer mi ayrıca brewista’yı Türkiye’de nasıl tedarik edebilirim? Konchero yeterli midir? HELP 😃😃😃

Bu sorunun cevabı tamamen sizin ne kadar ücreti gözden çıkardığınız ile ilgili. Fellow 1350 tl yanlış hatırlamıyorsam. Konchero 450 tl civarı. İkisini kullanan arkadaşlarda memnun. Ben çin malı Albohes kullanıyorum zamanında 200Tl na mal olmuştu. Gözüm fellow’da tasarımı çok hoşuma gidiyor. Kullanırkende albohesten daha mutlu edicek beni. Ama 1350 benim için yüksek bir fiyat. Avrupa’da kampanyaları başladı. 130 euro yada 126 sterline bulunabiliyor. Yurtdışına giden biri ile getirtilebilir.

Ben de Albohes kullanıyorum ve bir yandan araştırıyorum bu konuyu. Bol bol yabancı forum - video izliyorum.Fellow Stag EKG modern görünüş,elektronik aksamı,malzeme kalitesi vs. çok iyi ancak su döküş kolaylığı ,stabilitesi yönünden Brewista Artisan daha iyi görülüyor.Artisan'ın daha klasik görünüşü ile birlikte gene elektronik aksamı ve kalitesi de gayet iyi ve yeterli tabii.
Aynı şekilde Konchero fiyat olarak çok iyi ancak su akışı Fellow gibi biraz kalın ve zor kontrollu.Display ve malzeme kalitesi çok gösterişli olmasa da idare eder diyelim.Aslında tek kettle kullanıyorsanız su kontrolu ne olursa olsun alışıyor insan. Ama benim gibi farklı yerlerde farklı döküş hızlarında kettle kullanmak durumunda iseniz insan zorlanıyor açıkcası.
Ben de Brewista Artisan özellikle matte black birisi getirse de alsam diye bekliyorum bu aralar. espresso perfetto ve kahhve.com'a mail attım sordum getirecek misiniz diye ''nedense'' yanıt bile vermediler. :coffee:

Kullandığım ilk gooseneck kettle Konchero olduğu için akışı kontrol etmekte pek sorun yaşamıyorum. Yalnız @Cihan'da demleme yaparken onun kettle'ında bu işin kesinlikle daha rahat olduğunu düşündüm. Konchero iş görür tabii ki; yine de imkan varsa Brewista tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Espresso perfetto bana geçen hafta 3 hafta içinde gelecek dedi brewista için fakat çok fazla fiyat farkı koyuyor
Ne güzel hiç olmazsa size bir yanıt vermişler. 900 mü 600 ml. mi getirtecekler acaba? Umarım bu sefer de şu Iridescent (yanardöner) olandan getirtmezler.Neyse gene de bir ümit belirdi Artisan'a ait. Teşekkür ederim. 😘

@raistlin Fellow getiriyor. şuan alacak olsam düşünmeden bunu alırdım. beniim aldığım dönem yoktu. o yüzden konchero almıştım.
işimi görüyor. ama ben alacak herkese fellow öneriyorum.
tavsiye ederim rahatlıkla.

amazon'da stagg ile ilgili endise verici yorumlar var, bu yuzden tr'den almak mantikli garanti sorunu yasamamak icin.

3 Aydır Konchero Kullanıyorum Memnunum ama bir tık zorlayabiliyor döküş onuda alışınca sorun yaşamıyorsunz.

Elektrikli, ısı ayarlı kettle büyük rahatlık gerçekten. Konchero kullanıcısı olarak memnunum diyebilirim. Diğerlerinden tek farkı sanırım suyun dökülüş hızı. Bunu da kendinizi alıştırarak aşabilirsiniz.

Brewista'yı geçen hafta sormuştum 1-2 hafta içinde gelecek demişti Espresso Perfetto.

Fellow şu anki kurla 1375 TL, Brewista da tahmini o fiyatlarda olur. Bu kadar büyük farka değer mi bilemiyorum :rolleyes:

Bi kettle veya tartıya 1300-1500 gibi rakamlar verirlir mi? tabiki verilir bu iş sonuçta zevk ve renk işi bir yerde de, akış farklılıkları dışında çok bi fark yok bu ürünler arasında o yüzden Konchero da iş görüyor oldukça, yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum hiç bir sorunla da karşılaşmadım

Aliexpressten aldığım Abholes elektrikli kettle kullanıyorum. Henüz başka marka kettle denemedim ama Abholes'ten gayet memnunum. Su akışı bana gayet stabil geliyor. 89 dereceye ayarladığımda kettle kapandıktan sonra 93 dereceyi görüyor. Böylece ideal sıcaklığı da yakalıyorum.

... su akışı bana gayet stabil geliyor. 89 dereceye ayarladığımda kettle kapandıktan sonra 93 dereceyi görüyor. Böylece ideal sıcaklığı da yakalıyorum.
Albohes kettledan ben de memnunum.1 yıldan fazla oldu hemen her gün kullanıyorum.Su akışı "tabiri yerindeyse"aynı ip gibi.Kapandıktan sonra 1-2 derece ısı artışı oluyor benimkinde de.Ona göre ilk ısıyı ayarlıyorum.Display ilk günkü gibi çalışıyor. Tabanında bırakın pas- karıncalanma vs...su lekesi dahi olmadı.Kaldı ki çok ucuz almış ve bu kadar uzun ömürlü olabileceğini düşünmemiştim açıkcası.☕

Albohes kettle elektrikli kentler arasında en mantıklı çözüm olarak görünüyor fiyatında makul görünüyor. Benim baktığım Albohes kettler kargo dahil değil ücrete kargoyla beraber pahalı olduğu için sipariş vermedim.

Hario'nun Buono kettlenı kullanmaktayım. Aşağıdaki linkte yer alan Tefalın ısı ayarlı kettlendan (200tl'ye alacağım) buonoya belli bir dereceye gelmiş suyu boşaltıp demleme yapsam ısı sıcaklık ayarında problem yaşar mıyım? Tavsiyeleriniz önemli

Hario'nun Buono kettlenı kullanmaktayım. Aşağıdaki linkte yer alan Tefalın ısı ayarlı kettlendan (200tl'ye alacağım) buonoya belli bir dereceye gelmiş suyu boşaltıp demleme yapsam ısı sıcaklık ayarında problem yaşar mıyım? Tavsiyeleriniz önemli

Yaşarsınız.

suyu buonaya aktarırken yaşayacağım 1 2 derecelik ısı kaybı ise şayet o çözülür. Başka ne gibi sorun olur sizce?

bu arada bir bilgi vereyim. bende hem konchero hem de link verdiğiniz tefal bulunmakta. tefal ve konchero'nun tesisatları universal olduğundan birbirinin yuvasında çalışabiliyor. bazen konchero'yu tefalin yuvasında çalıştırdığım oldu. ya da tersi.
ek bilgi vereyim dedim.

Geri