Normal bir durum ama illa ki dereceyi sabit tutmak istiyorum derseniz keçe gibi bir malzeme ile kettle ı kaplayabilirsiniz, ısı azalımı daha yavaş olur.Merhaba. Kuğu boyun kettle olarak aliexpress den aldığım ısı ayarsız bir kettle kullanıyorum. Fakat demlemeye 94 derecede başladığımda bittiğinde su 88 dereceye kadar inmiş oluyor.
Bu bir sorun mudur? Tariflerfeki x dereceyi nasıl yakalayabilirim?
Teşekkürler
+1Kettle'ın içindeki suyun hacmi de bitiş sıcaklığınızı etkiler. 300ml. ısıtmak yerine 500ml. su ısıtıp demleme yaparsanız, bitiş sıcaklığınız daha yüksek kalacaktır.
Artan suyu ne yapıyorsunuz acaba+1
Her sabah 350ml demlemeyi 1lt tamamen dolu kettle ile yaparım. Alacağımı alır kalan suyu da esas büyük çay kettle'ı içerisine boşaltırım.
Benim de aklımda bu vardı teşekkürlerBende hario kettle var ocak ısıtmalı. İstediğim sıcaklığa gelene kadar ısıtıp istediğim sıcaklığa geldiğinde altını en küçük ocağın en kısık ayarına açıp üstünde bırakıyorum. Böylece istediğim sıcaklıkta kalmış oluyor ne iniyor ne de çıkıyor. Döküş aralarında ki beklemede ocağın üstüne koyup geri alıyorum böylece demlemem bitene kadar sıcaklık sabit kalıyor yada çok az oynama oluyorsa oluyordur ki onu da çok takmıyorum. Benim açımdan gayet kullanışlı ve elektrikli ısı ayarlı kettleı aratmayacak nitelikte sabit sıcaklıkta suyum oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Çaydanlık kettle'ına geri boşaltıyorum. Boşa gitmemiş oluyor böylece. Çay için yada haşlama için kullanıma dönmüş oluyor.Artan suyu ne yapıyorsunuz acaba