Limon tuzunuda sirkeyide tecrübe etmiştim, her ikisi de başarılı bir şekilde kireci çözüyor, aralarındaki fark limon tuzu koku bırakmıyor fakat sirke ile temizlendiğinde suda ekşi bir tat bıraktığından birkaç kez kettle da su kaynatmak gerekiyor.Limon tuzu, o yoksa beyaz sirke... o da yoksa markete gidip alın bir zahmet.![]()
Evet doğru, o yüzden limon tuzu ilk seçenek. Sirke sonrası iki tur su kaynatmak gerekiyor.Limon tuzunuda sirkeyide tecrübe etmiştim, her ikisi de başarılı bir şekilde kireci çözüyor, aralarındaki fark limon tuzu koku bırakmıyor fakat sirke ile temizlendiğinde suda ekşi bir tat bıraktığından birkaç kez kettle da su kaynatmak gerekiyor.![]()
Bu yöntem annemin çaycısını bozmuştu, biraz riskli bir yöntem.Sulandırılmış porçöz
kettle la yarıya kadar su koyup üzerine iki tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip yaklaşık 3-5 dk. kaynatıyorum daha sonra 2 veya 3 saat o şekilde bekletiyorum, tüm kireci çözüyor.Limon tuzunu suya koyup kaynatıyor muyuz yoksa direk onun üstüne sıcak su mu koyuyoruz?
Tamamdır yarın yapayım, teşekkür ederimkettle la yarıya kadar su koyup üzerine iki tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip yaklaşık 3-5 dk. kaynatıyorum daha sonra 2 veya 3 saat o şekilde bekletiyorum, tüm kireci çözüyor.
Sirkede oranlar çok değişken, kimi 2 bardak suya 1 çay bardağı sirke koyup kaynatıp bekletiyor, daha sonrada yumuşamış çıkmayan kirecide bulaşık süngeri ile temizliyor, kimide akşamdan yarıya kadar su, geri kalanına sirke koyup biraz kaynatıp sabaha kadar bekletiyor, ama sirke koku bırakıyor, limon tuzunu tavsiye ederim daha etkili ve koku bırakmıyor.Sirke ile yaparken sadece sirke mi konuluyor yoksa belirli bir oranda su ile seyretmemiz mi lazım?