• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kettle için kireç çözücü önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ynr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ynr

Üye
Umarım doğru bölüme açmışımdır başlığı. Kettle'daki kireçlenmeyi düzenli olarak çözmek için ürün arıyorum.

Limon tuzu yazmaya gelmiştim. ;)

Limon tuzu, o yoksa beyaz sirke... o da yoksa markete gidip alın bir zahmet. :)

Bu arada Stagg EKG kireçleniyor gibi olunca mikrofiber bezle hafifçe sildim tabanını, kolayca temizlendi. Daha sirkeye de limon tuzuna ihtiyaç duymadım. Aynı kettle kullanan arkadaşlar hafif beyazlama gördüğü anda bezle silebilir. İlk günkü gibi olacaktır. ;)
Çaycı ve pavonide ise beyaz sirke iyi sonuç veriyor.

Tchibo kaz boyunlu kettle aldım bugün. Kullanma kılavuzunda sirke ya da sitrik asit kullanın demiş. Sitrik asit marketlerde satılan bizim bildiğimiz limon tuzu.
Yıllardır normal kettlelarimi limon tuzuyla temizlerim sorun yaşamadım.

Limon tuzu, o yoksa beyaz sirke... o da yoksa markete gidip alın bir zahmet. :)
Limon tuzunuda sirkeyide tecrübe etmiştim, her ikisi de başarılı bir şekilde kireci çözüyor, aralarındaki fark limon tuzu koku bırakmıyor fakat sirke ile temizlendiğinde suda ekşi bir tat bıraktığından birkaç kez kettle da su kaynatmak gerekiyor. 🙂

Limon tuzunuda sirkeyide tecrübe etmiştim, her ikisi de başarılı bir şekilde kireci çözüyor, aralarındaki fark limon tuzu koku bırakmıyor fakat sirke ile temizlendiğinde suda ekşi bir tat bıraktığından birkaç kez kettle da su kaynatmak gerekiyor. 🙂
Evet doğru, o yüzden limon tuzu ilk seçenek. Sirke sonrası iki tur su kaynatmak gerekiyor. ;)

Bütün turunçgiller sitrik asit ihtiva eder, limon ile de temizlik yapılabilir.

Sulandırılmış porçöz de fısfıs olarak az miktarda kullanılabilir ama iyice durulanması gerek.

Meraklısı varsa, evde kolaylıkla limon sirkesi yapılabildiğini hatırlatmak isterim. Koyun kenara, dursun. Kireç çözücü, çamaşır yumuşatıcı olarak kullanılabildiği gibi salataya ekleyen de var, ben denemedim.

Sirke ile yaparken sadece sirke mi konuluyor yoksa belirli bir oranda su ile seyretmemiz mi lazım?

Sirke ile yaparken sadece sirke mi konuluyor yoksa belirli bir oranda su ile seyretmemiz mi lazım?
Sirkede oranlar çok değişken, kimi 2 bardak suya 1 çay bardağı sirke koyup kaynatıp bekletiyor, daha sonrada yumuşamış çıkmayan kirecide bulaşık süngeri ile temizliyor, kimide akşamdan yarıya kadar su, geri kalanına sirke koyup biraz kaynatıp sabaha kadar bekletiyor, ama sirke koku bırakıyor, limon tuzunu tavsiye ederim daha etkili ve koku bırakmıyor.

1 tatlı kaşığı limon tuzu candır.✌️

Geri