• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

'Keşke' Dediğiniz Kahve Ekipmanları

Leylifer

Barista
İsim
Furkan
Çoğumuz kahve demlemeye başladığımızdan beri

1- Keşke Daha önce Alsaydım
2- Keşke Almasaydım

dediğimiz ekipmanlarımız olmuştur. Genel anlamda forum üyelerinin bu klasmanlarda sayacağı ekipmanlar neler olur merak ediyorum.

Ben başlayayım;

1 - Refraktometre (Gereksiz birçok ekipmana harcadığım parayla Comandante'den sonra ilk alacağım şey olurdu.)
- V60-01 Dripper

2 - Peak Water
- Kahve saklama Kapları (Ankomn vs.)
- Soy Cezve (Türk kahvesinden çok da hoşlanmadığımı -40 yaşına yaklaşırken- kendime itiraf edebildim.)

Düşününce daha çok kahveye yatırım yapmışım. Kalan ekipmanların hepside iyi ki almışım dediklerim.
Ekipman konusunda ise yaklaşık 1-2 sene içerisinde neden bi espresso makinası almadım diye hayıflanabilirim sanırım.

Heh buldum. Vestelin vakum makinasını aldığıma pişmanım. O da sadece vestel olduğu için, keşke caso ya da zwiling alsaymışım.

Kahve köşemde eksikliğini hissettiğim iki şey var birisi iyi bir espresso makinası ve iyi bir elektrikli öğütücü. Artan kur sebebiyle alması bir hayli zorlaştı maalesef.

İsim verecek olursak lelit-bianca ve niche zero keşke dediğim olabilir.

Çoğumuz kahve demlemeye başladığımızdan beri

1- Keşke Daha önce Alsaydım
2- Keşke Almasaydım

dediğimiz ekipmanlarımız olmuştur. Genel anlamda forum üyelerinin bu klasmanlarda sayacağı ekipmanlar neler olur merak ediyorum.

Ben başlayayım;

1 - Refraktometre (Gereksiz birçok ekipmana harcadığım parayla Comandante'den sonra ilk alacağım şey olurdu.)
- V60-01 Dripper

2 - Peak Water
- Kahve saklama Kapları (Ankomn vs.)
- Soy Cezve (Türk kahvesinden çok da hoşlanmadığımı -40 yaşına yaklaşırken- kendime itiraf edebildim.)

Refraktometre hangi marka acaba?

Benim keşke almasaydım dediğim tek şey peak water oldu.
İyi ki almışım dediğim şey de clever dripper oldu. Pratik zahmetsiz.

İyi ki almışım dediğim:

Başta v60 Immersion ile tüm dripperlar. Tabi bu biraz da ekonomi ile ilgili. Comandante.

Keşke almasaydım dediklerim:

Çakma v60, ve kare filtreli dripper. Ha bir de Delter Press. Şimdi ki aklım olsa Delter yerine Aeropress almayı tercih ederdim. Ama yine de var olması iyi oluyor. Çünkü zamanında 300 liraya aldım 🙃

En büyük pişmanlığım picopresso, hakkaten espresso yapıyor bu makine ama çok zahmetli gelmeye başladı daha 2. 3. kullanışımda bile. Espressoya giriş için düşünmüştüm ama daha işin başında bana göre olmadığını anlamamla elimde patladı🤦🏼‍♂️ Satılık olduğunu buradan da duyurmuş olayım 😃

Comandanteyi çok merak ediyordum, fiyatı özellikle acaba ne kadar fark var dedirtiyordu elimde timemore x lite var oldukça memnunum, bi 6 ay kadar evimde misafir ettim comandanteyi şans eseri sonra. Hadi be bu mu imiş dedirtti:)ne büyük balonmuş ama!! son 2 ay alıp denemedim bile.. timemore x lite pabucunu dama çok ciddi attırdı..

Keşkelerim iyiki olduğundan beri gönlüm rahat yani kahve ekipmanında, bi ara fırsat bulursam orea deneyeceğim 185 ten çok fark beklemediğim için heyecan yaratmıyor

1- motordante. Eğer @uralavci yapsaydı kesin daha önce alırdım. 🤣
Hario mini mill. Iyi olduğu icin değil aldığım ilk ürün olduğu için. Daha önce alıp nescafeden daha önce kurtulsaymışım.
2- Orea maalesef benlik değilmiş. Keşke kırılan origami yerine plastik origami alsaymışım.
Peak ve Kruve da bu kategoride. İkisinden de fayda göremedim.

1- Aeropress, nitelikli kahveye girişimi yapıp uzun bir süre onunla çok şey öğrendim. Şuanda yeni yeni V60 öğrenirken iyi sonuçlar alamadığım çekirdeklerde aeropress e sığınıyorum.

2- Timemore C3, uzun bir molent hüsranımdan sonra C3 ilaç gibi geldi. Hala temizledikten sonra ilk gün ki gibi durması hoşuma gidiyor.

1. espresso makinesi
kendimi ikna etmem çok uzun sürdü, espresso sevip sevmediğini anlamak türkiye'de çok zor. dolaylı yoldan nisan ağca sayesinde aldım aslında. fam coffee'yi açınca ve oradan espressolar içince bu meret iyiymiş dedim. her seferinde fam'a gitmektense eve alayım dedim, süreç uzun sürdü tabii. ilk aklımdan geçtiğinde alsaydım bianca alabilirken serüveni mara x'le tamamladık :D thanks to economy.

peak waterı düzenli kullanan bir ben kaldım sanırsam. espresso makinesi ve yeni gelen filtrelerle memnunum.

2. benim çok ekipmanım yok. olanlar şu şekilde: "1adet v60, stagg kettle, 2 tane fellow mug, cmd, j-max, mara x, peak water, delter press ve clever vardı. vardı diyorum çünkü clever'ı bir iş seyahetinde unuttum ve sonrasında eksikliğini hiç çekmedim. demek ki gereksizmiş :D delter'ı da seyahatlerde kullanıyorum güya ama artık seyahatlerimde de yanıma değirmen, kahve ve delter almak zahmetli gelmeye başladı. şehir dışında olunca kahve detoksu yapıyorum artık ya da starbucks'tan ristretto bianco. yani delterdan pişman değilim ama tek bir ekipmanı salacaksın deseler delterı bırakırım. fellow mugları da daha çok kokteyl taşımak amacıyla kullanıyorum :D

1-tricolate. Hatta kabaca nobypass brewerlar diyebilirim. Çünkü melodrip + orea da çok keyifliydi. Kabının servera dönüşmesi yolculuklarda da çok ideal. Geriye bi nextlevel'ı denemek kaldı.

2- aslında bu kategorideki her şeyi sattım 😅. Elimde şuan o kadar az ekipman var ki... Sanırım timemore tartıya verdiğim para biraz içime oturuyor, zira kaan tartıyı kullandığımda da hiçbir şey değişmiyor. Fiyat farkı ise çok fazla. Bir de tricolateden sonra kettle hassasiyeti önemsiz olmaya başladı. Haliyle brewista artisan kettle overkill oluyor. İkisini satsam hiçbir eksiklik hissetmem herhalde.

Son düzenleme:
Aeropress i her kullandığımda iyi ki diyorum.

İleride keşke alsaydım diyeceğim ama şimdiden ekliyeyim.
- Sage Filtre Kahve Makinası :)

Keşke almasaydım dediğim hiçbir ekipman olmadı neredeyse. @ikoh gibi takılıyorum. Denemek için alıyor ve sonrasında aldığım fiyata satıyorum. Elimden bir çok ekipman geçti.

• AeroPress ve DelterPress arasında kalıp fiyatı da uygunken iyi ki AeroPress almışım :) ofiste, haftasonu dışarı gidince kahvemi demleyip içiyorum.

• Keşke kalteli bir değirmeni en başta alsaydım. O kadar yatırım yapmaya gerek yok diyordum ama değirmenin önemi deneyim kazandıkça anlaşılıyor. Değirmene 2k verilmez diyip 1 sene sonra 4k'ya değirmen aldım :) Marka vermeye gerek yok ama ihtiyacınıza yönelik alabileceğiniz en iyi değirmeni en başta almak en doğru yatırım oluyor.

1-tricolate. Hatta kabaca nobypass brewerlar diyebilirim. Çünkü melodrip + orea da çok keyifliydi. Kabının servera dönüşmesi yolculuklarda da çok ideal. Geriye bi nextlevel'ı denemek kaldı.

2- aslında bu kategorideki her şeyi sattım 😅. Elimde şuan o kadar az ekipman var ki... Sanırım timemore tartıya verdiğim para biraz içime oturuyor, zira kaan tartıyı kullandığımda da hiçbir şey değişmiyor. Fiyat farkı ise çok fazla. Bir de tricolateden sonra kettle hassasiyeti önemsiz olmaya başladı. Haliyle brewista artisan kettle overkill oluyor. İkisini satsam hiçbir eksiklik hissetmem herhalde. İlgilenenler dm 😁

Bir de zamanında aeropress go almadım diye kızıyorum kendime. Şuan ikinci el bulamıyorum, sıfırları da çok pahalı. Bunu da satan lütfen dm 🙃

Tricolate'ı nereden aldınız?

İlave olarak, fellow mug almak istiyorum ama keşke almasaydım diyeceğim gibi geliyor o yüzden almıyorum. :) termostan içmeyi hiç sevmiyorum tada en ufak etkisi varsa bile benim soğumam için yeterli.

Geri