PepukKahve
Barista
- İsim
- İsmail Gökcan
Daha fazla
- İsim
- İsmail Gökcan
Kenya kahveleri benim için özeldir. Bu kahvede bir çok deneme yaptım. En iyi sonucu @PortatifBarista 'nın daha önce Instagram hesabında paylaştığı reçetede buldum. Burak eline sağlık gerçekten bu tarif benim çok hoşuma gitti. Güçlü asidite ve tatlılık için süper tarif. Bu kahve ile ilgili farklı tarifi olan var mı 
İyi seyirler...
@hakanie kendi sitesinden bu kahve için önerdiği tarif ise şöyle :

İyi seyirler...
@hakanie kendi sitesinden bu kahve için önerdiği tarif ise şöyle :
Kenya Masai AA Top için V60 Demleme Tavsiyesi:
Miktar: 18 gram kahve
Öğütüm: Orta (Comandante 19-21 klik, Timemore 17-18 klik)
Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 40-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Bizim roastery’de kullanığımız suya en yakın hazır su markaları Nestle Pure Life Uludağ, Hayat Sakarya ve Erikli Uludağ. Bu suları bizim tüm kahvelerimiz için tavsiye edebiliriz.)
Su sıcaklığı: 94 veya 95 derece
İlk döküş: 10 saniye içerisinde 80 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.
İkinci döküş: 40. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 70 gram su döküşü
Üçüncü döküş: 1:15 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 70 gram su.
Dördüncü ve son döküş: 1:40 saniyede toplam 10 saniye içerisinde serbest döküşle 70 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.
40-60 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:30-2:45
65-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:50-3:15
Eğer demlemeniz hızlı gerçekleşirse daha yavaş su dökme ve daha ince öğütüm tercih edebilirsiniz.