• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kenya Masai AA Top (Yıkanmış) - Coffeerem Roastery

PepukKahve

Barista
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Kenya kahveleri benim için özeldir. Bu kahvede bir çok deneme yaptım. En iyi sonucu @PortatifBarista 'nın daha önce Instagram hesabında paylaştığı reçetede buldum. Burak eline sağlık gerçekten bu tarif benim çok hoşuma gitti. Güçlü asidite ve tatlılık için süper tarif. Bu kahve ile ilgili farklı tarifi olan var mı :)

İyi seyirler...

@hakanie kendi sitesinden bu kahve için önerdiği tarif ise şöyle :

Kenya Masai AA Top için V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar:
18 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 19-21 klik, Timemore 17-18 klik)

Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 40-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Bizim roastery’de kullanığımız suya en yakın hazır su markaları Nestle Pure Life Uludağ, Hayat Sakarya ve Erikli Uludağ. Bu suları bizim tüm kahvelerimiz için tavsiye edebiliriz.)

Su sıcaklığı:
94 veya 95 derece

İlk döküş: 10 saniye içerisinde 80 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 40. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 70 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:15 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 70 gram su.

Dördüncü ve son döküş: 1:40 saniyede toplam 10 saniye içerisinde serbest döküşle 70 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

40-60 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:30-2:45

65-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:50-3:15

Eğer demlemeniz hızlı gerçekleşirse daha yavaş su dökme ve daha ince öğütüm tercih edebilirsiniz.

Kenya kahveleri benim için özeldir. Bu kahvede bir çok deneme yaptım. En iyi sonucu @PortatifBarista 'nın daha önce Instagram hesabında paylaştığı reçetede buldum. Burak eline sağlık gerçekten bu tarif benim çok hoşuma gitti. Güçlü asidite ve tatlılık için süper tarif. Bu kahve ile ilgili farklı tarifi olan var mı :)

İyi seyirler...

@hakanie kendi sitesinden bu kahve için önerdiği tarif ise şöyle :

Teşekkür ederim, İsmail Abi afiyet olsun :)

dripper alimimin yaninda 30 gramlik ufak bir paket tadim icin geldi.

hario switch ile 15 gr/250 ml
cmd: 22 klik zannedersem
su: peak water, 95 derece civari demledim
50 ml ilk dokum we swirl, sonrasinda 200 ml daha normal hizda su ekledim
1:40 gibi dugmeye bastim. 3:20 den biraz once demlenme tamamlandi

sonuc:

yikanmis kenya kahveleri favori tarzdaki kahvelerimdendir; fakat switch ile ilk kez demleme yaptim bir kenya kahvesini.
tadim notalarina bakmadan tattim.
bu kahvenin ideal icim sicakligi demelemeden 15-20 dk sonra basliyor.
kenya kahvelerindeki guzel asidite var. ama bekledigim canlilikta ve tatlilikta bulmadim (kenya kahvelerinde citayi yuksek tuttugum icin)
tadim notalarinda yazan visne, tropikal meyve gibi tatlari hic almadim. kenya kahvelerini cok sevmeme ragmen onceki icimlerimde de tadim notalarinda listenenen uzun kirmizi/siyah bogurtlen turu meyve aromalarini almazdim zaten. bu asidite bana kurutulmus domates tadini animsatir, hakiki guneste kurutulmus koy domatesi yiyenler anlayacaktir ne demek istedigimi. iste bu kahvede heves ettigim parlaklik maalesef yoktu. ama guzel bir kahve yine de. fiyatina sitede baktim 200 grami 60 lira. 250 grami 75 liraya tekabul edeceginden, biraz daha ucuz olsa f/p kahvesi olarak dusunebilirdim.

yine de erken yargi vermek yeterli olmaz, ikinci demlememde fikirlerim degisirse tekrar yazacagim.

Bugünkü kapanışı bu kahve ile yaptim
Cmd:18 klik
Su: elle mineralize edilmiş Abant su 50 ppm
Yöntem: Hario immersion
16 gr kahve, 240 gr su
Kilit kapalı olarak suyun hepsini boşalttım. 1.25 dk. da kilidi açtım. 3. dk da demleme bitti. En iyi sonuç aldığım yöntem oldu diyebilirim. Başlangıçta güçlü asidite soğudukça meyvemsi tatlılıklar aldım. Kenya kahveleri benim favori kahvelerimdir. Boxx'in Kriyangası bu sene içtiğim en iyi Kenya kahvesiydi son demlemem ile Masai'de nezdimde onu yakalamıştır.

Bir kenyasever oldugumdan hangi kenya kahvesini alsam diye gezinirken birkac olumlu yorum gordukten sonra siparisimi verdim.

Paketin sonuna yaklasmisken ve suan yudumlarken bir-iki kelam da ben etmek istedim;

- klasik bir kenyadan ziyade bana gore kenya kirmasi bir kahve. izlerini tasimiyor degil
-her 18 gr'lik demlememde en az 3 defolu cekirdek ve chaff ayikliyorum ve hatta oguttukten sonra dripperin icerisinde ufleyerek kahveye gore daha hafif olan chaff'larin ucusmasini sagliyorum (yapmaz isem acimsilik aliyorum kahveyi icerken). dolayisi ile 18 degil de 19 gr kahve tartiyorum.
-kahvenin lezzetini begendim

yukarida belirttigim ayiklama ve temizleme islemini yapmaya usenenlere ise pek tavsiye etmem.

akşama bende @PortatifBarista tarifini deneyeceğim. editlerim sonuçları :)

Geri