• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kenya Gakuyu-ini AB; Kronotrop (KK Aralık Tadımı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemix

Barista
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred, Molent Pocket
ÇiftlikGakuyu-ini AB
TürSL28 & 34
İşlemYıkanmış
Rakım1700 - 1900
BölgeKirinyaga
TedarikçiFalcon Specialty
Hasat2019

Aralık Ayı Tadımı
Kronotrop Kenya Gakuyu-ini AB Tadım notları ve Demleme tarifleri Sayfası
Kahve karakteristiğini ve tadım puanını istatistiksel olarak görelim diye şöyle bir anket oluşturdum:

Benim ilk denediğim kahve oldu kendisi. Kavrumunu güzel, kendisini lezzetli buldum.
Orkun Üstelin 4 aşamalı demlemesini kullanıyorum genelde.
20gr kahve 333gr 94derece su, yaklaşık 2:40dk bitti. Asiditeyi daha berrak bekliyordum ama yine de tatmin ediciydi. Sanki gövdesi de ortaüstü bir Kenya. Yoksa bana mı öyle geldi bilemiyorum.

Ben de Orkun Üstelin 4 aşamalı demlemesini kullanıyorum genelde, çekirdeğe göre 20-25 click veya cdt ile üşeniyorsam buna karşılık gelen Baratza ayarı; 92 derece Nestle Pure Life su ve metal drip. Ama bu çekirdeği hiç beceremedim ve açıkçası tadım notlarına kayısı kompostosu yazan arkadaşa laflar hazırladım...

Ben de Orkun Üstelin 4 aşamalı demlemesini kullanıyorum genelde, çekirdeğe göre 20-25 click veya cdt ile üşeniyorsam buna karşılık gelen Baratza ayarı; 92 derece Nestle Pure Life su ve metal drip. Ama bu çekirdeği hiç beceremedim ve açıkçası tadım notlarına kayısı kompostosu yazan arkadaşa laflar hazırladım...
Bu çekirdek ile her seferinde blooming sonrası tek döküş 5 deneme yaptım, sadece ilk denememde içilebilir bir fincan elde ettim o da dümdüz bir fincan olduğu için aromaların hiçbirini alamadım. Öğütüm kalınlığını ve su oranını değiştirdim fakat her seferinde ya gövdesi çok düşük ya da çok ekşi fincanlar elde ettim. Son olarak Orkun Üstelin demleme tarifini uygulayacağım ama pek olumlu sonuç vereceğini de sanmıyorum. Bir başlık altında "iyi kahve kendisini demler" gibi bir tabir okumuştum bu çekirdek öyle bir çekirdek değil en azından benim için.

Ben çekirdeğin cuppingini yapmıştım. Hem cupping de hem demlemelerim de kayısı kompostosu tadını çok net aldım diyebilirim.

Bu kahvenin kayısı kompostosu ile alakası yok klik vs denemediğim kalmadı. su olarakta peak ile yapmama rağmen ne moccamaster kaldı ne kalita ne aero ne v60 hep standart tat var.

Orkun üstel tarif. Cmd 23 click 94 derece buzdağı su. 15/232 gr. V60 - ( Degassing en az 10 gün beklemenizi öneririm )
9. gündeyim şuan yarın deneme yapayım. Son olarak, Orkun Üstel tarifini deneyecektim bende en azından belirli parametrelerle çalışmış olacağım teşekkür ederim.

15/232'yi lakto kahvesi için kullanmıştı. Kenya kahvesi eğer yüksek gövdeliyse ters etki yapabilir. Normal tarifinin 15/245 olduğunu sanıyorum. Ancak bu kahve özelinde de 15/232 paylaştıysa görmedim.
Yarın 15/232 deniyorum olmazsa 15/245 denerim. Umarım bu sefer kayısı göz kırpar.

Bence bu kahve için çok farklı reçetelere gerek yok, her şeyi ortalama yapın 4 döküşle olur. 94 derece 60-120ppm arası bir su 1-16 oran ve 4 eşit döküş(ilk döküş az da olabilir)
Ek: süre 3dk geçmiyorsa olması lazım yoksa kısmet değilmiş :)

15/232'yi lakto kahvesi için kullanmıştı. Kenya kahvesi eğer yüksek gövdeliyse ters etki yapabilir. Normal tarifinin 15/245 olduğunu sanıyorum. Ancak bu kahve özelinde de 15/232 paylaştıysa görmedim.
Ben kendi damak tadıma göre şekillendirdiğim için bu şekilde verdim tarifi. Demleme yöntemi olarak orkun beyin tarifi , girdileri kendime göre değiştirdim.

Bu kahvenin kayısı kompostosu ile alakası yok klik vs denemediğim kalmadı. su olarakta peak ile yapmama rağmen ne moccamaster kaldı ne kalita ne aero ne v60 hep standart tat var.
Degassing kaçıncı gününde acaba ?

Bana kalırsa Gakuyu-ini biraz nazlı bir kahve. Karakterini açığa çıkarmak için doğru öğütüm ve bitiş süresi kritik. Öyle ki paketin yarısına geldim anca belli bir ritim tutturabiliyorum...
Tespit ettiğim en önemli nokta döküş sayısı ve demleme süresi. Blooming'i 40 gramlarla bitirdiğimde verim alamadım. Tavsiyem, blooming'de 15 gram için 60-70 gram civarını görmeniz. Onun dışında @cemix 'in de dediği gibi klasik tarifler işliyor. Bitiş süresini çok uzatmamak ve bloomingde kahveyi olağandan bir tık fazla suyla açmak bende işe yarayan modifikasyonlar.

Kırmızı şarap dokusunda , @ogundemir ‘in dedigi gibi kuşburnu kokulu ve tadinda tam bir kenya kahvesi. Mayhoş tat sevenler için oldukça başarılı bir tercih olacaktır.

Bu kahveyi ilk defa denedim 25gr, 400 ml su, 50 ml blooming, geri kalan 3 eşit parça döküş. Lıkır lıkır, tatlı tatlı gitti. Daha önce denemediğime pişman oldum

Geri