• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kaz boyunlu kettle'a termometre takmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yvzctn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yvzctn

Yeni Üye
İsim
yvz
Daha fazla  
İsim
yvz
Selamlar, epinox slim kettle'a kapağın kulpunu söküp delerek termometre takmayı düşünüyorum. Merak ettiğim şu; orijinal termometreli modellerde termometre çubuğu direkt kapağa temas ediyor mu yoksa arada silikon, plastik gibi bir parça var mı? Merak etme sebebim ise, çubuğun kapağa temas etmesi halinde kapağın sıcaklığı su sıcaklığından farklı olabileceği için doğru ölçememe ihtimali. Bu konuda bilgisi olan veya elinde termometreli kettle bulunan biri varsa yardımına şimdiden teşekkür ederim.
Ek: Sanırım konuyu yanlış başlığa açtım, affola.

deliklerden birini genişleterek oradan da sokabilirsiniz gibi

Ben delikten geçirip kullandım bir ara ama kalibrasyon sıkıntı oluyor. İçine uzanan demirin ne kadarına su değdiği bile dereceyi değiştiriyor. Sağlıklı sonuçlar alamadığımı görünce çıkarıp kenara attım.

Tabi deliklerden biri genişletilebilir ama hem estetik olarak hem de kullanışlılık açısından dediğim gibi yapmak daha mantıklı geldi. Fotoğraftaki IMG_20221022_233436.jpggibi birşey yapayım diyorum ancak direkt takmak mı yoksa araya conta gibi birşey uydurmak mı doğru olur emin olamıyorum

Zamanında denedim ama sonuç hüsran. Bu derecelerle tutarlı sonuç almak için çubuğun büyük kısmınık suya dalması gerekiyor.

Sanırım konuyu gören kimsede termometreli kettle yok, sağlık olsun. Kendim deneyeceğim artık bakalım

Selamlar, epinox slim kettle'a kapağın kulpunu söküp delerek termometre takmayı düşünüyorum. Merak ettiğim şu; orijinal termometreli modellerde termometre çubuğu direkt kapağa temas ediyor mu yoksa arada silikon, plastik gibi bir parça var mı? Merak etme sebebim ise, çubuğun kapağa temas etmesi halinde kapağın sıcaklığı su sıcaklığından farklı olabileceği için doğru ölçememe ihtimali. Bu konuda bilgisi olan veya elinde termometreli kettle bulunan biri varsa yardımına şimdiden teşekkür ederim.
Ek: Sanırım konuyu yanlış başlığa açtım, affola.
Kapağa derece direkt temas etmiyor arada ısıya dayanıklı bir silikon plastik tarzı birşey var sarı yuvarlak içine aldığım parça metal değil

Ekli dosyalar

• F774B4FA-8A2B-4A3A-8AEE-F609768E18D5.jpeg
    F774B4FA-8A2B-4A3A-8AEE-F609768E18D5.jpeg
    37.6 KB · Görüntüleme: 68
Söküldüğünde bu şekilde görünüyor kapak parçAları
Cevap için çok teşekkür ederim, acaba kapakta işaretlediğim kısımda ek bir parça var mı yoksa direkt kapağın metali mi var, bir de o kısımda yiv var mı? Benim takacağım termometrenin hemen hemen aynısı varmış sizde, bir somun uydurup kapakta delik açarsam sizinki gibi olur gibi geldi bana
IMG_20221025_171850.jpg

Ben epinox slim kettle a ikea termometresini takarak kullaniyorum. Bunun icin deliklerden birini cok az genisletmem yeterli oldu. Estetigin cok bozuldugunu falan dusunmuyorum :) Ayrica arada conta falan da yok direkt termometreyi sokup cikariyorum. Cubuk kapakla temas halinde oldugu halde bahsettiginiz gibi kapagin sicakliginin termometreye gecmesi gibi bir sorunla karsilasmadim.

Termometre cubugunu delikten iceri sokup kettle in tabanina degecek sekilde biraktigimda ben de sizin gibi suphelenip acaba termometre suyun mu sicakligini olcuyor yoksa kettle in tabanindaki metalin sicakligini mi diye dusunmustum. Bunun icin belirledigim kahve demleme sicakligina ulastigimda kapagi cikarip cubugu sadece suya degecek sekilde elimle tutarak olcumler yaptigimda yine ayni sicakligi yakaladigimi goruyorum. Yalniz ocagin altini cok acmamaya ozen gosteriyorum yoksa birkac derecelik fark olusabiliyor. Kullanilan termometrelerin bile hassasiyetleri farkliyken bence bu fazla kafa yorulacak bir konu degil ki cogu elektrikli termometreli kettle in bile tami tamina dogru olcum yaptigini da dusunmuyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20221025_192710~2.jpg
    IMG_20221025_192710~2.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 80
Kapak deliğinde yiv yok somun dereceye sabitleniyor. Derece tabana değiyor demiş arkadaş ama değdiği zaman taban sıcaklığı ölçer siniz. Kapağa derece değmesi önemli değil dereceler genelde en uçtakş sıcaklığı ölçüyor.

https://www.trendyol.com/ben-coffee...rontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true böyle bir ürün alın demekle derexe almakla uğraşmayın bence biraz pahalı ama kafanız rahat olur performans alamazsanız diğer işlemden iki kere masraf yapacaksınız
Hocam işte ne yazık ki fiyat faktörü önemli günümüzde iyice. Ben 50 liraya termometre almıştım mesela amazondan onu normal kettle ile kullanıyordum sonra da gooseneck aldım 250 liraya deliği genişletip ekledim termometreyi oradan ve düzenli kullanıyorum. Fiyat olarak 2 katıydı o zamanda gönül ister ama malum.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu @Onur.v60
Elimde kettle ve termometre zaten var, aslında yapmak istediğim şey iki defa masraf yapmaktan kurtulmak oluyor :)
Bir de slim modelinin döküş kontrolünün daha iyi olduğu söyleniyor forumda, benim tecrübem de o yönde. O yüzden bu modifiye başarılı olursa çok verimli olacak benim için

Son düzenleme:
Hocam işte ne yazık ki fiyat faktörü önemli günümüzde iyice. Ben 50 liraya termometre almıştım mesela amazondan onu normal kettle ile kullanıyordum sonra da gooseneck aldım 250 liraya deliği genişletip ekledim termometreyi oradan ve düzenli kullanıyorum. Fiyat olarak 2 katıydı o zamanda gönül ister ama malum.
Bende comandante değirmen almak istiyorum ama timemore ile idare Ediyoruz uçtu fiyatlar gerçekten

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu @Onur.v60
Elimde kettle ve termometre zaten var, aslında yapmak istediğim şey iki defa masraf yapmaktan kurtulmak oluyor :)
Bir de slim modelinin döküş kontrolünün daha iyi olduğu söyleniyor forumda, benim tecrübem de o yönde. O yüzden bu modifiye başarılı olursa çok verimli olacak benim için
Kesinlikle katılıyorum.
Slim modelinin döküşünü ne diğer kettle'larda ne de elektrikli ısı ayarlı pahalı kettle'larda bulamadım. Tabii fellow stagg ekg gibi ürünlere erişemediğimden de olabilir bu 😂
Şahsi görüşüm belirttiğiniz gibi kapak yerine termometreyi entegre edip kullanmanız yönünde. Tabana temas etmemesi kafi. Kapak metaline temas etmemesi için conta bulabilirseniz amenna fakat bulamazsanız çok dert edecek bir şey olmadığı kanısındayım. +-2 derece farkları günümüzde elektronik ısı ayarlı pahalı kettle'lar ile de yaşıyoruz. Kaldı ki kapak en üst kısımda ateşten en uzak noktada olacağından ısı değerindeki sapma minimal düzeyde olacaktır (şayet olursa o da).
Velhasıl kelam özetleyecek olursak bence parametrik değerleri kılı kırk yararcasına kafaya takmamak lazım. Dediğim gibi tabana değip ateşten etkilenmesin kafi.
Lütfen uygulama sonrası sonucu burada paylaşın. Ben de elimdeki kullanmadığım slim kettle'ıma böyle birşey yapabilirim.
Teşekkürler.

Paslanmaz bir yay ile içten kapağa tutturulur. Dik durması için gereklidir.
Anahtarlık teli veya tükenmez kalem yayı?

Ekli dosyalar

• IMG_20221026_100327.jpg
    IMG_20221026_100327.jpg
    57.1 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20221026_100307.jpg
    IMG_20221026_100307.jpg
    46.1 KB · Görüntüleme: 70
Ben uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum . Bir sıkıntı yaşamadım. Tek önerim istediğiniz sıcaklığa yaklaştığınızda ateşi kısmanız
Edit: foto eklendi

Ekli dosyalar

• 022BE4B5-561F-402E-BAF7-1073E58E53DF.jpeg
    022BE4B5-561F-402E-BAF7-1073E58E53DF.jpeg
    66.8 KB · Görüntüleme: 70
  • 944E5D23-807E-4184-97AD-9F35443CD63D.jpeg
    944E5D23-807E-4184-97AD-9F35443CD63D.jpeg
    62.7 KB · Görüntüleme: 63
Geri