• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Zümrüt Karaca olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kaz boyunlu demlik mi, hassas tartı mı

sulek

Yeni Üye
İsim
Anıl Şülekoğlu
Daha fazla  
İsim
Anıl Şülekoğlu
Espresso Makinesi
wacaco minipresso
Değirmen
timemore slim
Ekipmanlar
Hario V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şişli
Herkese merhabalar,
Şuan için önümde iki seçenek var, V60 demlemeleri yapıyorum, ya döküş miktarının daha düzgün olması için tartı alıcam ya da daha düzgün bir döküş yapabilmek için ibrik alıcam. Değerli forumdaşlarım tecrübelerine göre tavsiye verirlerse çok mutlu olurum.
 
Hassas tartı dediğiniz 0.01 gram hassaslık mı? Eğer mutfak tartınız varsa bence kaz boyunlu kettle alın.
 
Bununla kahve tartıyorum ama daha geniş bir tartı gerekiyor sanırım. Mesela blooming yaparken ki su miktarı biraz Allaha emanet. Ölçek kabı kullanıyordum ama her seferinde bu şekilde yapmak biraz yordu açıkçası. Sanırım ilk aşamada tartı edinicem daha sonra da ibrik edinmeyi düşünüyorum. Forumda dönen Timemore tartı uzun vadeli gözüküyor. Herkese değerli tavsiyeleri için teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • tartı.PNG
    tartı.PNG
    70.5 KB · Görüntüleme: 22
kaan tartı 60 lira en az bir yıl dayanır. ardından ocaküstü kettle iyi olabilir
 
ilk 40tl ile hassas tartı.
Sonraki para ile ucuzundan bir kaz boyunlu demlik.
 
ben kaz boynu kettle'a yüksek meblağ verilmemesi taraftarıyım,çay demliğinin deliklerini alümünyum folyo ile tıkarsanız gayet güzel bir kaz boynu kettle elde etmiş olursunuz.
 
ben kaz boynu kettle'a yüksek meblağ verilmemesi taraftarıyım,çay demliğinin deliklerini alümünyum folyo ile tıkarsanız gayet güzel bir kaz boynu kettle elde etmiş olursunuz.
Onu en başlarda denemiştim kazboyubla alakasi yok.Akiş çok kotu oluyor.Surekli akiş saglamiyor ve sicak suyun alimunyum folyoya degmesi çok tehlikeli.Zaten demligin icini direk aluminyum kokusu sarmişti.En kisa zamanda sök onları
 
Onu en başlarda denemiştim kazboyubla alakasi yok.Akiş çok kotu oluyor.Surekli akiş saglamiyor ve sicak suyun alimunyum folyoya degmesi çok tehlikeli.Zaten demligin icini direk aluminyum kokusu sarmişti.En kisa zamanda sök onları
Şu anlık elimde kazboyuna uydurmak için demlikten başka bir şey yok,iç kısmında beş tane deliği olan bir demliğin üç tanesini kapattım,akış şekli olarak bilmem ama sabit akış sağlıyor,alüminyum kısmında ise haklısınız,bu durum beni çok rahatsız ediyor ama henüz delikleri tıkayacak başka bir şey bulamadım malesef:/
 
Şu anlık elimde kazboyuna uydurmak için demlikten başka bir şey yok,iç kısmında beş tane deliği olan bir demliğin üç tanesini kapattım,akış şekli olarak bilmem ama sabit akış sağlıyor,alüminyum kısmında ise haklısınız,bu durum beni çok rahatsız ediyor ama henüz delikleri tıkayacak başka bir şey bulamadım malesef:/
Biliyorum aynisini denemiştim zamaninda.Kazboyun kettle in özelligi suyu kontrollu akitmanin yaninda kuş gibi yumuşak birakiyor kahve yatağina.Sizin dediginiz şekilde yapinca kesikli akıyor.Bu kesik suyun gozle gorulur sekilde kesilmesi degil.Dökerken su şapirdayip duruyor muhtemelen bu da demlemeyi kotu etkiliyor.Kazboyun kettle
malesef şart
 
Biliyorum aynisini denemiştim zamaninda.Kazboyun kettle in özelligi suyu kontrollu akitmanin yaninda kuş gibi yumuşak birakiyor kahve yatağina.Sizin dediginiz şekilde yapinca kesikli akıyor.Bu kesik suyun gozle gorulur sekilde kesilmesi degil.Dökerken su şapirdayip duruyor muhtemelen bu da demlemeyi kotu etkiliyor.Kazboyun kettle
malesef şart
Ben gözle görülür bir akış bozukluğu fark etmedim ama şapırdama mevcut,ne kadar alçaltsam da şapırdamaya devam ediyor. O zaman alınacaklar listesinin başına bir gooseneck ekleyeyim,bir daha aliexpress ile uğraşmak istemiyordum ama bakacağız artık..
 
Ben gözle görülür bir akış bozukluğu fark etmedim ama şapırdama mevcut,ne kadar alçaltsam da şapırdamaya devam ediyor. O zaman alınacaklar listesinin başına bir gooseneck ekleyeyim,bir daha aliexpress ile uğraşmak istemiyordum ama bakacağız artık..
Gözle gorulur bir kesiklik degil diye yazmiştim ama senin için bir daha yazayim akıllı adamsın zaten anlamişsindir.O folyolarla %100 tıkama yapamadiğin için dengesiz akışa neden oluyor.Şu dedigimi yap daha iyi kahveler içersin.Folyolari sök ve iki elinle kontrollu dokmeye çaliş.Şapırdamanin olmadigini gorunce ne dedigimi daha iyi anlayacaksın.
 
Gözle gorulur bir kesiklik degil diye yazmiştim ama senin için bir daha yazayim akıllı adamsın zaten anlamişsindir.O folyolarla %100 tıkama yapamadiğin için dengesiz akışa neden oluyor.Şu dedigimi yap daha iyi kahveler içersin.Folyolari sök ve iki elinle kontrollu dokmeye çaliş.Şapırdamanin olmadigini gorunce ne dedigimi daha iyi anlayacaksın.
Emre abi dediğini anladım zaten,gözle görülür bir kesiklik olmadığını ama sıkıntının şapırdamada olduğunu söylemiştin,teyit ettim ben de. Dediğin gibi yapacağım,evdeki demlik koleksiyonundan en küçük ve kontrol edilebilirini seçip deliğini tıkamadan deneyeyim. Hem folyodan kurtulmuş olacağım hem de daha iyi bir akış alacağım. Teşekkürler :d
 
Tartı bariz bi sekilde şart aslinda, demlik sonra gelse de olabilir.
Demligimin olmadığı ilk zamanlarda eski tip alüminyum çaydanlık temin edip akışı rahat kontrol edebilmistim, belki siz de araştırabilirsiniz. Ağız kısmı daha dar ve kaz boyunluları andırıyor ayrica oldukça hafif, eliniz de zaman geçtikçe alışıyor haliyle ama sıcak suyla temas sağlık açısından biraz şüphe yaratan bir durum, o dönemler hep bi ekipman tamamlama ve bir şeyler ögrenme derdinde olduğumdan pek önemsememiştim.
 
ben kaz boynu kettle'a yüksek meblağ verilmemesi taraftarıyım,çay demliğinin deliklerini alümünyum folyo ile tıkarsanız gayet güzel bir kaz boynu kettle elde etmiş olursunuz.
Bence gooseneck kettle’ı sadece döküş olarak da değerlendirmemek lazım. Yani elbette ana fonksiyonu kontrollü döküş ama iyi bir ısı ayarlı kettle tutarlılık anlamında çok önemli. İnsanlar Fellow, Brewista gibi ürünlere boşuna yönelmiyorlar gerçekten :)
 
Kuğuboyun daha önemli bence. Tartı şart değil. Veya basit cep tartıları var. 1gr hassasiyet bile yeterli aslında. Ben kiwi 1123 kullanıyorum.
Kuğuboyun serum hortumundan yapıp telle caydanliga bağlandığı bir diy video izlemiştim. Bulursam linkini atarim.
Süre ölçümü için bir çok barista brew appleri var Android'de. Örnek süreler falan paylaşılıyor.
 
50tl civarında Kaan tartı, kronotmetreyi telefondan vs. halledilebilir. kettle'dan öncelikli bir ekipmandır tartı.
kahveyi tart, döktüğün suyu vs..
kaz-kuğu boyun demlik edinene kadar idare edilebilecek şeyler kullanılabilir bir şekilde. çaydanlıkla su dökersin ama tartı olmadan ne kadar döktüğünü bilemezsin.
 
Geri
Üst