• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAWA Uganda - Kingha Collective Tadım Notları ve Reçeteler

Paket bitti mi? Bitmediyse biraz daha düşük sıcaklıklarla kalın öğütümle deneyin bence:)
Denemez miyim... Comandante'de 30 click'e kadar ciktim, su sicakligini 80 dereceye kadar dusurdum, farkli demleme metodlariyla denedim... Beceremedim malesef.

Ama dedigim gibi, kavurucu ile ilgli faktorler bir yana, Uganda hem gorece dusuk yukseklikte hem de henuz topraginin mineral yapisi tam oturmamis bir teruar. Muhtemelen kahve ciftciligi de henuz diger kahve devi Afrika ulkeleri gibi gelismis ve belli bir standarda oturmus degil. Su ana dek ictigim tum Uganda cekirdeklerinde kavurma profili nasil olursa olsun benzer bir salin aciligi vardi ne yazik ki.

Denemez miyim... Comandante'de 30 click'e kadar ciktim, su sicakligini 80 dereceye kadar dusurdum, farkli demleme metodlariyla denedim... Beceremedim malesef.

Ama dedigim gibi, kavurucu ile ilgli faktorler bir yana, Uganda hem gorece dusuk yukseklikte hem de henuz topraginin mineral yapisi tam oturmamis bir teruar. Muhtemelen kahve ciftciligi de henuz diger kahve devi Afrika ulkeleri gibi gelismis ve belli bir standarda oturmus degil. Su ana dek ictigim tum Uganda cekirdeklerinde kavurma profili nasil olursa olsun benzer bir salin aciligi vardi ne yazik ki.
Maşallah iyi sabır varmış hocam sizde. Ben ilk denememin ardından bunu neden içiyorum ben deyip hızlıca tüketip kurtulmanın yollarını aradım. Kimi kahve vardır, demleme ayarı tutmaz ama güzel olabileceğinin sinyallerini verir. İşte bu kahve, o kahve değil :ROFLMAO:

Maşallah iyi sabır varmış hocam sizde. Ben ilk denememin ardından bunu neden içiyorum ben deyip hızlıca tüketip kurtulmanın yollarını aradım. Kimi kahve vardır, demleme ayarı tutmaz ama güzel olabileceğinin sinyallerini verir. İşte bu kahve, o kahve değil :ROFLMAO:

Katiliyorum, cekirdekte pek potansiyel yoktu sanki :) Ama deniyoruz iste yine de bir umit, lanet olsun icimdeki kahve sevgisine :P

Bu kahveyi bir kez güzel demledim ne acı ne de odunsuydu. Asiditesi yerindeydi kakao tadı da netti. İşte belki daha güzel demlenebilir ama bazı kahveler zor demleniyor sanırım. Ha bir iki kez güzel demlememe rağmen yine çok bi şey vaat etmiyor ama olsun.

Hocam 80 derece iyi sabır varmış sizde, benim düşük dediğim 94 falandı🤣. Ya bazı kahveleri demlemek zor, benim için de demlemesi zor bir çekirdek oldu bu 8 demlemeden 4ü güzeldi, espressoda daha tutarlı sonuçlar aldım

Hocam 80 derece iyi sabır varmış sizde, benim düşük dediğim 94 falandı🤣. Ya bazı kahveleri demlemek zor, benim için de demlemesi zor bir çekirdek oldu bu 8 demlemeden 4ü güzeldi, espressoda daha tutarlı sonuçlar aldım
80 derece Aeropress’te tabi 😬 Yoksa pour over metodlarında en düşük 92 dereceye indim sanırım bu çekirdekte. İçilebilir bir fincan çıkaramadım ben ne yazık ki.

Espresso pek iyi bildiğim bir konu değil açıkçası, sadece dışarıda içiyorum. Bu çekirdek espressoda nasıl netice verir pek hayal edemedim 🤨

kahve hakkında yazılanlara katılmakla birlikte, belki inanması zor gelecek ama bu kahveyi kağıt bardakta içince çok daha güzel oluyor :D
Kağıt bardağa koyarak ve 3in1 beklentisi oluşturuyoruz. Ardından gerçek bir kahve olduğunu anlayıp mutlu oluyoruz. Evet bu kahve ile ancak bu şekilde bir mutluluk senaryosu olabilir. 😂

Geri