• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAWA Uganda - Kingha Collective Tadım Notları ve Reçeteler

bllyldz9

Barista

An excellent espresso coffee with hints of cocoa and an aftertaste of orangina. Very good as a filter, if you are looking for something round and chocolatey.

Varieties SL-14, SL-28, SL-34
Experimental Washed
Method
Kingsley Griffin Cooperative
Score 86+

Tasting notes

naturally present

cacao.png

Blood Orange - Cocoa

MEDIUM ACIDITY
MEDIUM BODY
KINUNGU REGION
ALTITUDE + 1300M
WINTER 2020 HARVEST

Kingsley Griffin

Kingsley Griffin, originally from Canada, was a teacher before deciding to take over a farm following a trek in the Bwindi forest, gorilla forest. After a year, he realized the difficulty of this profession and the importance of fermentation processes.
Now, after several years of coffee cultivation, he is one of the best producers in Uganda and he is helping the producers around to develop Ugandan coffee.

Son düzenleme:
Bu kahveyi bugün V60'ta demledim. Şu an kahveden bağımsız olarak bir sorun yaşıyorum ama yine de birkaç bir şey yazabilirim.

Demlemesi kolay bir çekirdek gibi geldi. Öğütümde zorlamıyor orta kavrulmuş gibi. Fakat bazı kavurucuların yaptığının aksine çekirdekte kakao notasını görünce kahveyi kömür yapmamışlar. Aldığınız kavrum tadı değil direkt çekirdeğin kakao tadı. Kakao tadı çok baskın değil yoğun bir gövde yok. Hafif-orta asidite de lezzetli. Çok şey vaadetmeyen ancak bence herkesin az çok beğeneceği bir çekirdek.

Degassing'e 10 gün demişler, yarın espresso olarak deneyeyim

Bu arkadaş biraz boş kalmış. Çok ayrıntılı yazmayacağım ama şunu diyeyim diğerlerinin yanında biraz sönük kalıyor. Aeropress'te de V60'ta da daha çok çikolata tatlarını aldığım bence hafif-orta asiditeli bi çekirdek. Diğer toplu alım kahveleri genelde kırmızı meyve asiditesine sahipken bunu pek anlamadım. Kan portakalı demişler ama narenciyeye de benzetemedim kırmızı meyveye de.

Filtre kahve olarak kötü değil ama espresso'cular ne yaptı bu kahveyle, memnun kaldılar mı onu merak ediyorum.

kan portakalı gibi değil aslında tadı, biraz daha portakal şekeri gibi . espressoda 4lüden en beğendiğim kahve oldu diyebilirim. diğerlerinden bariz şekilde uzun bir aftertaste, daha dengeli bir bardak, daha düşük bir asidite sunuyor. en umutlu olduğum çekirdek buydu gerçi, o yüzden kendimi motive ediyor da olabilirim :)

1:15.5 yaptım bu kahveyi orta bir öğütümle Hario 40ıyla, ben memnun kaldım epey, kakao ve portakal tatları geliyordu. Diğerleri ile karşılaştırınca, bence Brezilya'dan iyi, diğer ikisinden kötü, fakat ben hepsini epey sevdim. Yarın espresso olarak ikinci kere deneyeceğim, biraz dial in gerektirecek yorumlarımı yazarım

Taa Fransalardan gelen kahve bu muydu? dedirten cinsten. Kakao kokusu dışında aklımda kalan, hoşuma giden bir yanı olmadı. Espresso denemedim (dial in uğraşmak istemiyorum) fakat o kakao kokusu üzerinde kalacaksa tk için bir şansı olabilir.

kan portakalı gibi değil aslında tadı, biraz daha portakal şekeri gibi . espressoda 4lüden en beğendiğim kahve oldu diyebilirim. diğerlerinden bariz şekilde uzun bir aftertaste, daha dengeli bir bardak, daha düşük bir asidite sunuyor. en umutlu olduğum çekirdek buydu gerçi, o yüzden kendimi motive ediyor da olabilirim :)
Ben espresso için hangi paketi tavsiye edersiniz diye sormuştum, bu çekirdeği sebep göstererek paket 2 demişlerdi 😆

Şu anda espresso olarak içiyorum, 1:2, 25sn, 96 derece. Wdt yaptım ve tamp sonrası puckı spreyledim. Acılık geliyor, genel olarak iyi olsa da , 93 dereceye düşüreceğim sıcaklığı bu kahve için
edit: soğuyunca çok daha iyi oldu

K. Tarihi: 01.02.21
Demleme: V60
Tarif:50 ml bloom 100 100 iki parca dokus.1.40 ta son dokusum bitti
Su: buzdagi 96 derece
Oran: 16/250
Öğütüm: Cmd 23 klik
Filtre: hario 100 japon
Bitiş: 2.45

Başlikta fazla yorum ve reçete goremeyince bu kahveyle ilgili beklentilerim düştü . Açikçasi paketi açınca kokusu da çok çekici gelmedi. Sebzemsi farkli bir koku. Tadim yorumum; notalarini tam olarak alarak aldigim, tatli bir kahve. Paylaştigim reçeteyle keyifle yudumluyorum.

Malesef... hangi metodla demlersem demleyeyim, receteyle ne kadar oynarsam oynayayim makul bir fincan neticesi elde edemedigim bir cekirdek oldu.

Herseyden once cok bitter bir cekirdek. Basta acaba kavurma profilinden mi diye dusundum (burda Nordik light kavuruma profillerine cok alistik, Fransiz ve Italyan kavurucular daha koyu kavurma egilimindeler) fakat sonra receteyle oynadikca cekirdegin karakteri olduguna dair dusuncem belirginlesti.

Daha once ictigim tum Uganda cekirdeklerinde de benzer bir tuzluluk/acilik vardi. Gorece deniz seviyesine yakin bir teruar oldugu icin veya Uganda'nin kahve yetistirme pratikleri gorece daha yeni oldugu icin olabilir belki.

Henuz topragi terbiye olmamis tuzlu bir teruar, gereginden koyu bir kavurma profili, fincanda huzun... 3/10

Herseyden once cok bitter bir cekirdek.

Tadım notları kakao ve greyfurt buna göre değerlendirdiğiniz de bu tadları veren bir kahve. Ben de ilk denediğimde mutsuz oldum. İkinci denememde daha kalın öğüttüm, sıcaklığı düşürdüm ve demlemeyi daha hızlı bitirdim. İlkine göre daha iyi sonuç aldım.

Sizde muhtemelen benim gibi bu tarz tadlardan hoşlanmıyorsunuz. Ethiopia Benda Mountain Dry çok hoşunuza gitmiş olmalı?

Tadım notları kakao ve greyfurt buna göre değerlendirdiğiniz de bu tadları veren bir kahve. Ben de ilk denediğimde mutsuz oldum. İkinci denememde daha kalın öğüttüm, sıcaklığı düşürdüm ve demlemeyi daha hızlı bitirdim. İlkine göre daha iyi sonuç aldım.

Sizde muhtemelen benim gibi bu tarz tadlardan hoşlanmıyorsunuz. Ethiopia Benda Mountain Dry çok hoşunuza gitmiş olmalı?

Bana ulasan 4 paketlik Kawa seckisinde en icilebilir cekirdek Benda idi sanirim. Fakat onun icin de cok hosuma gitti diyemem, o da natural islenmis cekirdek pek sevmememden aslina bakarsaniz. Natural process damagim cok olmadigindan, nuanslari da cok ayiramiyorum malesef, iyi/kotu yargisi veremiyorum :)

Bana ulasan 4 paketlik Kawa seckisinde en icilebilir cekirdek Benda idi sanirim. Fakat onun icin de cok hosuma gitti diyemem, o da natural islenmis cekirdek pek sevmememden aslina bakarsaniz. Natural process damagim cok olmadigindan, nuanslari da cok ayiramiyorum malesef, iyi/kotu yargisi veremiyorum :)
Damağınızı eğitmek istiyorsanız iyi kahve kavuran yerlerden benzer tadım notlarında olan kahveler alın. Bir süre sonra neye çilek, neye ananas-mango dediklerini algılamaya başlıyorsunuz. :)

Naturel işlenmiş kahveleri çok sevdiğim için Bensa ya bayıldım. Siz Danimarka'da mı yaşıyorsunuz? 2017 bir ay Aaurhusta kalmıştım eğitim için 3 gün de Kopenhagı gezmiştim :)

Damağınızı eğitmek istiyorsanız iyi kahve kavuran yerlerden benzer tadım notlarında olan kahveler alın. Bir süre sonra neye çilek, neye ananas-mango dediklerini algılamaya başlıyorsunuz. :)
:) Tesekkurler. Emin olun cok sayida farkli natural process cekirdek ictim, hala da cok sevmememe ragmen israrla iciyorum. :) Sanirim benim icin mesele fermente cekirdegin tadinin cok baskin olmasi. Tum o cilekler, raspberry'ler, ananaslar benim icin fermente cekirdek tadina denk geliyor. Bu durumun kahvede cok sevdigim, hastasi oldugum, aradigim bir sey olmadigina karar verdim artik. Mesela bazi honey processed cekirdekleri cok ilgi cekici buluyorum -ki ozunde natural process imis aslinda, biliyorsunuzdur-, ama genel olarak yikanmis cekirdek seviyorum, tercih ediyorum.

Naturel işlenmiş kahveleri çok sevdiğim için Bensa ya bayıldım. Siz Danimarka'da mı yaşıyorsunuz? 2017 bir ay Aaurhusta kalmıştım eğitim için 3 gün de Kopenhagı gezmiştim :)
Mesajin sonundaki sorunuzu gormemisim, kusura bakmayin. :) Evet, Danimarka'da Kopenhag'da yasiyorum. Kahve acisindan sansli bir yerdeyim anlayacaginiz ;)

Malesef... hangi metodla demlersem demleyeyim, receteyle ne kadar oynarsam oynayayim makul bir fincan neticesi elde edemedigim bir cekirdek oldu.

Herseyden once cok bitter bir cekirdek. Basta acaba kavurma profilinden mi diye dusundum (burda Nordik light kavuruma profillerine cok alistik, Fransiz ve Italyan kavurucular daha koyu kavurma egilimindeler) fakat sonra receteyle oynadikca cekirdegin karakteri olduguna dair dusuncem belirginlesti.

Daha once ictigim tum Uganda cekirdeklerinde de benzer bir tuzluluk/acilik vardi. Gorece deniz seviyesine yakin bir teruar oldugu icin veya Uganda'nin kahve yetistirme pratikleri gorece daha yeni oldugu icin olabilir belki.

Henuz topragi terbiye olmamis tuzlu bir teruar, gereginden koyu bir kavurma profili, fincanda huzun... 3/10
Paket bitti mi? Bitmediyse biraz daha düşük sıcaklıklarla kalın öğütümle deneyin bence:)

Geri