• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAWA Rwanda - Intango [Anaerobic 60h] Tadım Notları ve Reçeteler

bllyldz9

Barista

A rare coffee, one of the first anaerobic Rwandan coffees.

Bourbon red variety
60h Anaerobic Fermentation Method
Producer E. Rustatira
Score 88+

Tasting notes

naturally present

raspberry and white chocolate kawa drawing

Raspberry & White Chocolate

LIVE ACIDITY
LACTIC BODY
NYARUGURU DISTRICT REGION
ALTITUDE + 1900M
FALL 2019 HARVEST

Fugi farm

At the Fugi farm, Emmanuel Rusatira works his anaerobic fermentation with traditional Rwandan pots called “Intango”. The coffee cherries are therefore mixed with water in these pots and close for a period of 60 hours. The peculiarity of this method comes from two elements. First, the water used is that of the pulping of cherises. It therefore contains a significant amount of sugar due to the mucilage of coffee cherries. The second is that of pots which are made of clay so they do not absorb heat.

Son düzenleme:
Bu kahveyi tadım notları nedeniyle çok merak ediyorum, toplu alıma katılmadım. Beğenilirse 1kg. sipariş geçeceğim ama şimdilik kimse yorum yapmamış, merakla bekliyorum yorumları.

K. Tarihi: 27.01.21
Demleme: V60
Tarif: Orkun Üstel 4 parçalı döküş
Su: Erikli Uludağ 92 derece
Oran: 15/245
Öğütüm: Timemore 18 klik
Filtre: Cafec Geleneksel
Bitiş: 2.25

Herkesin en merak ettiği, beklentiyi yükselttiği kahve bu galiba. Yükseltmekte de haklıyız çünkü çok iyi bir kahve. Bu aralar bu lafı çok kullanıyorum çünkü meyveleri ayırt etmekte pek başarılı değilim ancak baştan sona "kırmızı meyve". Diğer kahvelere göre bir tık açık bir kavrumda. Toplam demleme süresi beklediğimden kısa sürdüğü halde gövde de az değil. Çikolatamsı bi şeyler yazmışlar ben bunu özellikle sonlarda hissettim. Baya baya çikolata gerçekten. Demleme süresini uzatırsam daha iyi olur mu bilmem ancak TH1 ile de bir deneyeceğim.

Not: Şu an kontrol ettim beyaz çikolata demişler ama bana bildiğimiz normal sütlü çikolata gibi geldi :)

benim en umutsuz olduğum kahveydi ama biraz lungoya kaydırıp 1:2.5 oranında asiditesi keyifli, yormayan, tadım notalarındaki frambuazın sağdan soldan ben buradayım dediği bir kahve.
umutsuz olmamın sebebi yüksek asidite beklentimdi, öyle değil. limon asiditesi gibi rahatsız edici bir sertliği yok, ağız sulandıran keyifli bir hali var.
çikolata kısmına bir şey diyemiyorum, bi tatlılık var ama buna beyaz çikolatadan ziyade süt kremasına benzettim.

cafe miscela tüketiyordum 10 gündür falan, tat reseptörlerimi sıfırladı :)

pour over metodlarında kahveyi kullanacak arkadaşları çok mutlu edeceğini düşünüyorum. espressoda da uygun sepetiniz varsa mutlaka deneyin (ben superfine sepet ve vst sepetle denedim, superfine sepetle daha tatlı bir kahve alabildim)
96 derece 80ppm peak water 4 ayarında su, 20 gram girdi, 62 gram çıktı, 10s preinfusion 35s toplam shot süresi

Bu kahve aşırı iyi, benim Kawa'dan en beğendiğim bu oldu. Sibarist ile 20'ye 60-150-130 (swirl var hepsinde) demledim, 3 dakika 50 saniyede bitti 45 sn bloom, 97 derece. Kompleks bir kahveydi ve aşırı bir çikolata tadı geliyordu, içtiğim süre boyunca aklımda çikolata tadı vardı. Asiditesi de yüksek bir kahveydi, kızıl meyve tadı da alınıyordu. Gövdesi sibaristle demlememe rağmen yüksek değildi ama çok keyifliydi

Tadım notlarını bu kadar net veren bir kahve daha olamaz, çok başarılı. Tam olarak bu,
Vday-03-GP900.png

Demleme Yöntemi: V60, Hario 40'lı Japon Filtre
Oran: 20g/300ml
Su: 95°C, Buzdağı
Öğütüm: Comandante 24 click
Döküş Yöntemi: Coffea Circulor 1:1:1 reçetesi
20.sn'ye kadar 100ml su, 1:00-1:20 arası +100ml, 2:00-2:15 arası +100ml
Toplam Süre: 3:10
Demledikten sonra bir 4-5 dakika hiç dokunmayıp soğumasına izin verin, sonrasında müthiş bir tadım şöleni var :)

Bu kahveyle en iyi sonucu bu reçeteyle aldım. Daha düşük sıcaklıklarda asiditesi fazla baskın geliyor, ideal tatlılık için 94-95°C kullanmak lazım.

merhaba arkadaşlar, bu kahveyi origami/molent 38 klik/30 g kahve 120-120-120-120 buzdağı (kaynama sonrası 1dk) su ile demledim, 7/10 sonuç aldım memnundum ama kahve ben 9-9,5/10’um diyordu kokuda. delter/molent 38 klik/ 15 g kahve 50-220 ml 02:05’te bitiş (su aynı) denedim. tüm aromalardan uzak, ekşi bayağı bi fincan çıktı, delter’la bu reçeteyle hoş fincanlar alıyordum aylar önce -ya da aldığımı zannediyordum :( - ama sanki bu aralar daha bi inceye inmem gerektiğini hissediyorum. öncelikle delter olmak üzere iki yöntem için de bu kahveyi arşa erdirecek tavsiyelere ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler :)

merhaba arkadaşlar, bu kahveyi origami/molent 38 klik/30 g kahve 120-120-120-120 buzdağı (kaynama sonrası 1dk) su ile demledim, 7/10 sonuç aldım memnundum ama kahve ben 9-9,5/10’um diyordu kokuda. delter/molent 38 klik/ 15 g kahve 50-220 ml 02:05’te bitiş (su aynı) denedim. tüm aromalardan uzak, ekşi bayağı bi fincan çıktı, delter’la bu reçeteyle hoş fincanlar alıyordum aylar önce -ya da aldığımı zannediyordum :( - ama sanki bu aralar daha bi inceye inmem gerektiğini hissediyorum. öncelikle delter olmak üzere iki yöntem için de bu kahveyi arşa erdirecek tavsiyelere ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler :)
98 derece su, varsa sibarist, yoksa tıkamadan inebilceğiniz kadar inin, çok fazla sayıda pour yapmayın, bloom + bir veya iki kullanın.

Bugün son bardağını demlerken gözümden bir damla yaş süzüldü. 😢 Rwanda - Intango'yu yazdım bir kenara, umarım tekrar karşılaşırız. Sapiens'in Diquinho'sunu andırdı, ki sanıyorum etikette natural yazmasına rağmen o da anaerobic fermentasyon idi.

Espresso ikinci demlemem, 25 saniye, 22-44, vst basket, wdt ve puck spreyleme kullandım. İnanılmaz seviyede iyi bir espresso, filtrede de en sevdiğim bu olmuştu ama bu kadar iyi bir espresso performansı beklemiyordum, içtiğim en meyvemsi espressolardan olabilir, elinizde kaldıysa deneyin derim

Espressoda verim alınca filtreye hiç denemedim ama bi 18-20gr ayırmak lazım demekki.

Bu arada espresso için
Cmd 7 klik
18gr
Gaggia New Classic
Buzdağı su
24sn 42gr

Harika bir tat alıyorum.

K. Tarihi: 27.01.21
Demleme: V60
Tarif: Orkun Üstel 4 parçalı döküş
Su: Erikli Uludağ 92 derece
Oran: 15/245
Öğütüm: Timemore 18 klik
Filtre: Cafec Geleneksel
Bitiş: 2.25

Herkesin en merak ettiği, beklentiyi yükselttiği kahve bu galiba. Yükseltmekte de haklıyız çünkü çok iyi bir kahve. Bu aralar bu lafı çok kullanıyorum çünkü meyveleri ayırt etmekte pek başarılı değilim ancak baştan sona "kırmızı meyve". Diğer kahvelere göre bir tık açık bir kavrumda. Toplam demleme süresi beklediğimden kısa sürdüğü halde gövde de az değil. Çikolatamsı bi şeyler yazmışlar ben bunu özellikle sonlarda hissettim. Baya baya çikolata gerçekten. Demleme süresini uzatırsam daha iyi olur mu bilmem ancak TH1 ile de bir deneyeceğim.

Not: Şu an kontrol ettim beyaz çikolata demişler ama bana bildiğimiz normal sütlü çikolata gibi geldi :)
gerçekten şahane bir çekirdek. Benim gibi acemi bile çok keyif aldı demledi kahveden

Konuyu hortlatayım 😀 . Maden suyu şişesinde toplu alımdan kalan 50-60 gr kadar kawa serisi duruyor. Şimdi kupada keyifli şurupsu bir Rwanda var:
İmmersion, 20gr/305, süre 2.20’, Hario 40’lı, ilk 1dk swich kapalı, iki döküş.
Çoook güzellll. Kıyıda köşede kalanlar bir denesin.

Geri